Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Αντικομμουνιστικές κορώνες από τον Μητροπολίτη Κονίτσης σε εκδήλωση ακροδεξιών

Τη δόξα του φασί­στα πρώ­ην Μητρο­πο­λί­τη Καλα­βρύ­των Αμβρό­σιου φαί­νε­ται πως ζήλε­ψε ο δεσπό­της Κονί­τσης Ανδρέ­ας, προ­βαί­νο­ντας σε αντι­κομ­μου­νι­στι­κά σχό­λια και ειρω­νεί­ες απέ­να­ντι στο ΚΚΕ, κατά τη διάρ­κεια ακρο­δε­ξιάς εκδή­λω­σης στη Βούρ­μπια­νη Ιωαν­νί­νων για «το τέλος του συμμοριτοπόλεμου».

Ο Μητρο­πο­λί­της Κονί­τσης — μόνι­μος θαμώ­νας τέτοιου είδους αντι­κομ­μου­νι­στών εκδη­λώ­σε­ων μίσους — χορο­στά­τη­σε στην επι­μνη­μό­συ­νη δέη­ση υπέρ των πεσό­ντων οπλι­τών και αξιω­μα­τι­κών του αστι­κού στρα­τού και στη συνέ­χεια πήρε το μικρό­φω­νο για να κάνει το δικό του σόου.

Σε λόγο που εκφώ­νη­σε ενώ­πιον φασι­στοει­δών, μελών ακρο­δε­ξιών οργα­νώ­σε­ων, φιλο­βα­σι­λι­κών και χου­ντι­κών που κρέ­μο­νταν απ’ τα χεί­λη του, ο Κονί­τσης επέ­λε­ξε να επι­τε­θεί με ειρω­νεί­ες στο ΚΚΕ κατη­γο­ρώ­ντας το πως «πάλι βεβή­λω­σε τον ιερό αυτόν τόπο».

Κρα­τώ­ντας μια σκι­σμέ­νη αφί­σα από εκδή­λω­ση του ΚΚΕ, ο ρασο­φό­ρος δήλω­σε: «Το ΚΚΕ πάλι βεβή­λω­σε τον ιερό αυτόν τόπο. Πριν από λίγες ημέ­ρες, κάποια μέλη του κόμ­μα­τος αυτού, σε αφί­σες έγρα­φαν “Διή­με­ρο Εκδη­λώ­σε­ων Τιμής στο Δημο­κρα­τι­κό Στρα­τό Ελλά­δας. Σάβ­βα­το 22 Αυγού­στου και ώρα 8 μμ, πολι­τι­κή εκδή­λω­ση στον προ­αύ­λιο χώρο του μου­σεί­ου του ΔΣΕ στη Θεο­τό­κο Κόνι­τσας […] Και πέραν αυτού είχαν γεμί­σει τον τόπο με επι­γρα­φές κομ­μου­νι­στι­κές αλλά, δόξα τω Θεώ, η τάξις επα­νήλ­θε. Εδώ αγρυ­πνού­με, να ξέρε­τε. Ερχό­με­νοι προς την Βούρ­μπια­νη, είδα­τε κατά τόπους επι­γρα­φές με εθνι­κό περιε­χό­με­νο επά­νω σε αυτά που είχαν γρά­ψει οι κου­φιο­κε­φα­λά­κη­δες νεα­ροί του ΚΚΕ. Κι έτσι μπο­ρού­με να πού­με ότι η Ελλά­δα είτε το θέλουν είτε δεν το θέλουν θα ζήσει και θα μεγαλουργήσει!».

Μάλι­στα, ο δεσπό­της δια­βε­βαί­ω­σε τους ομοϊ­δε­ά­τες του παρευ­ρι­σκό­με­νους ότι οι φασι­στι­κές εκδη­λώ­σεις μίσους στο Γράμ­μο και το Βίτσι θα συνε­χι­στούν (έχο­ντας, προ­φα­νώς, την ευλο­γί­αν του Κυρί­ου). «Θα συνε­χί­σου­με να τελού­με το μνη­μό­συ­νο, που απα­ξιώ­νει και δεν τιμά η πολι­τεία, να κατα­θέ­του­με ένα απέ­ριτ­το στε­φά­νι στη μνή­μη των ηρω­ι­κών αξιω­μα­τι­κών και οπλι­τών και να καί­με λίγο ευω­δια­στό λιβά­νι, που θα δεί­χνει ότι, όπως το θυμί­α­μα, έτσι και οι προ­σευ­χές μας θα κατευ­θύ­νο­νται στο δρό­μο του Θεού», σημεί­ω­σε ο Μητροπολίτης.

Άξιος αντι­κα­τα­στά­της του χου­ντι­κού Αμβρό­σιου ο Μητρο­πο­λί­της Κονί­τσης μας θυμί­ζει πως πόσο μαύ­ρη είναι η ψυχή αρκε­τών «εκπρο­σώ­πων του θεού». Μαύ­ρη όπως τα ράσα τους. Να τα «χαί­ρο­νται» τέτοια φασι­στοει­δή η Εκκλη­σία και το ποί­μνιο τους…

Με την παρου­σία νεο­να­ζί και αντι­προ­σω­πί­ας της ΝΔ οι αντι­κομ­μου­νι­στι­κές φιέ­στες στο Γράμμο

Ποια «Ελλά­δα» νίκη­σε το ‘49 στον Γράμ­μο και στο Βίτσι;

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο