Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Αντικομμουνιστική αθλιότητα: Η Γερμανία σχεδιάζει να αναγνωρίσει ως «γενοκτονία» τον Ουκρανικό Λιμό του 1932!

Για ακό­μη μια φορά επα­νέρ­χε­ται στην επι­και­ρό­τη­τα ο περί­φη­μος «Ουκρα­νι­κός Λιμός» της περιό­δου 1932–1933, ο οποί­ος σύμ­φω­να με την αστι­κή ιστο­ριο­γρα­φία απο­τέ­λε­σε προ­σχε­δια­σμέ­νη γενο­κτο­νία που επέ­βαλ­λε η Σοβιε­τι­κή Ένω­ση υπό την ηγε­σία του Στάλιν.

Τα ίδια ψέμα­τα ανα­πα­ρά­γο­νται δεκα­ε­τί­ες τωρα, με το «Γολο­ντο­μόρ» να έχει ανα­χθεί σε ένα από τα αγα­πη­μέ­να θέμα­τα της αντι­κομ­μου­νι­στι­κής παρα­φι­λο­λο­γί­ας διεθνώς.

Όπως μας ενη­με­ρώ­νει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, το ertnews.gr και μια σει­ρά ελλη­νι­κές ενη­με­ρω­τι­κές ιστο­σε­λί­δες (οι οποί­ες ανα­δη­μο­σιεύ­ουν αυτού­σια τα ανι­στό­ρη­τα ψεύ­δη), βου­λευ­τές του κυβερ­νώ­ντος συνα­σπι­σμού της Γερ­μα­νί­ας και της αντι­πο­λί­τευ­σης κατέ­θε­σαν σχέ­διο ψηφί­σμα­τος με το οποίο καλούν την κυβέρ­νη­ση να ανα­γνω­ρί­σει τον λιμό του 1932–33 ως «γενο­κτο­νία» που δήθεν «επέ­βα­λε η ρωσι­κή ηγε­σία του Σοβιε­τι­κού ηγέ­τη Ιωσήφ Στάλιν».

Δια­στρε­βλώ­νο­ντας βάναυ­σα την ιστο­ρι­κή πραγ­μα­τι­κό­τη­τα, το σχέ­διο ψηφί­σμα­τος περι­γρά­φει τον λιμό ως… προ­σπά­θεια «της τότε σοβιε­τι­κής ηγε­σί­ας να ελέγ­ξει και να κατα­στεί­λει τους αγρό­τες καθώς και την ουκρα­νι­κή κουλ­τού­ρα και γλώσ­σα μέσω της πεί­νας και της καταστολής».

Πιο συγκε­κρι­μέ­να, σε ρεπορ­τάζ ενη­με­ρω­τι­κών ιστο­σε­λί­δων αναφέρεται:

«Σύμ­φω­να με τις ανα­φο­ρές των γερ­μα­νι­κών μέσων ενη­μέ­ρω­σης , το σχέ­διο ψηφί­σμα­τος θα συζη­τη­θεί και θα ψηφι­σθεί στην κάτω βου­λή του γερ­μα­νι­κού κοι­νο­βου­λί­ου (Bundestag)την ερχό­με­νη εβδομάδα.

Η Ρου­μα­νία, η Ιρλαν­δία και η Μολ­δα­βία είναι μετα­ξύ των χωρών που έχουν ήδη ανα­γνω­ρί­σει την Γκο­λο­ντο­μόρ ως γενο­κτο­νία. Η Γερ­μα­νί­δα υπουρ­γός, Εξω­τε­ρι­κών Ανα­λέ­να Μπέρ­μποκ, χαι­ρέ­τι­σε τις προ­σπά­θειες της κάτω βου­λής της Bundestag και αυτή ήταν η μεγα­λύ­τε­ρη στή­ρι­ξη, δήλω­σε σήμε­ρα ένας εκπρό­σω­πος τύπου του υπουργείου.

Ένας εκπρό­σω­πος της κυβέρ­νη­σης δήλω­σε ότι ο Καγκε­λά­ριος Όλαφ Σολτς επί­σης εξέ­φρα­σε την υπο­στή­ρι­ξη του , αλλά δεν προ­έ­βη σε περαι­τέ­ρω σχόλια.

Ο Ουκρα­νός υπουρ­γός Εξω­τε­ρι­κών Ντμί­τρο Κου­λέ­μπα σε ανάρ­τη­ση του στο Twitter έγρα­ψε ότι είναι ευγνώ­μων στην Γερ­μα­νία και χαρα­κτή­ρι­σε την από­φα­ση ορόσημο».

Μια απάτη κολοσσιαίων διαστάσεων

Η ιστο­ρία του «Γολο­ντο­μόρ», όπως παρου­σιά­ζε­ται εδώ και δεκα­ε­τί­ες από τα αστι­κά μέσα ενη­μέ­ρω­σης και την ιστο­ριο­γρα­φία, απο­τε­λεί μια καλο­στη­μέ­νη απά­τη κολοσ­σιαί­ων δια­στά­σε­ων που απο­δί­δει τον λιμό σε… «οργα­νω­μέ­νο σχέ­διο» των μπολ­σε­βί­κων για να εξο­ντώ­σουν τον ουκρα­νι­κό λαό, ανα­γκά­ζο­ντας τους αγρο­τι­κούς πλη­θυ­σμούς να δεχθούν την κολλεκτιβοποίηση.

Την περί­ο­δο 1932–1933 η Ουκρα­νία πράγ­μα­τι πέρα­σε περί­ο­δο μεγά­λης και εξαι­ρε­τι­κά επώ­δυ­νης για το λαό πεί­νας. Μόνο που αυτό δεν απο­τέ­λε­σε κάποιο σκο­τει­νό σχέ­διο εξό­ντω­σης των ουκρα­νών απ’ τους μπολ­σε­βί­κους. Υπήρ­ξαν συγκε­κρι­μέ­νοι λόγοι που οδή­γη­σαν στο λιμό: Ο εμφύ­λιος πόλε­μος που εξα­πέ­λυ­σαν οι κου­λά­κοι και τα λοι­πά αντι­δρα­στι­κά στοι­χεία ενά­ντια στην κολ­λε­κτι­βο­ποί­η­ση της γεωρ­γί­ας. Στο πλαί­σιο αυτό προ­χώ­ρη­σαν σε εκτε­τα­μέ­να σαμπο­τάζ, κατα­στρο­φές παρα­γω­γής, πυρ­πό­λη­ση γεωρ­γι­κών μηχα­νών, εμπό­δια στην συγκο­μι­δή, δολο­φο­νία ζώων, κλπ. Από τα τέλη του 1929 μέχρι και το 1935 πραγ­μα­το­ποι­ή­θη­καν πάνω από 1.800 τρο­μο­κρα­τι­κές ενέργειες.

Η Ουκρα­νία δέχθη­κε ισχυ­ρό­τα­το πλήγ­μα από την ξηρα­σία της περιό­δου 1930–1932, ενώ την ίδια χρο­νι­κή περί­ο­δο ξέσπα­σε εκτε­τα­μέ­νη επι­δη­μία τύφου που σάρω­σε κυριο­λε­κτι­κά την περιο­χή του Β. Καυκάσου.

Το 1933, η σοβιε­τι­κή εξου­σία πήρε έκτα­κτα μέτρα, εξα­σφα­λί­ζο­ντας έτσι την επι­τυ­χή συγκο­μι­δή της χρο­νιάς, ενώ στάλ­θη­καν σε όλη την Ουκρα­νία τρό­φι­μα, γεωρ­γι­κές μηχα­νές, υλι­κο­τε­χνι­κός εξο­πλι­σμός και στε­λέ­χη για να βοη­θη­θεί η ανά­καμ­ψη της χώρας και του λαού από τον λιμό.

Το δήθεν «οργα­νω­μέ­νο σχέ­διο» των μπολ­σε­βί­κων και της στα­λι­νι­κής ηγε­σί­ας έχει, εδώ και πολ­λά χρό­νια, απο­δει­χθεί μια καλο­στη­μέ­νη ναζι­στι­κή προ­πα­γάν­δα (με πλη­θώ­ρα ψευ­δών και παρα­ποι­η­μέ­νων στοι­χεί­ων) η οποία κατά­φε­ρε να περά­σει στον αμε­ρι­κα­νι­κό Τύπο (βλ. εφη­με­ρί­δα Chicago American) και απο εκεί να δια­δο­θεί πλα­τιά στο πλαί­σιο της ψυχρο­πο­λε­μι­κής εκστρα­τεί­ας για την συκο­φά­ντη­ση της ΕΣΣΔ και του σοσιαλισμού-κομμουνισμού.

Αναλυτικά για τον Λιμό της Ουκρανίας μπορείτε να διαβάσετε στο βιβλίο:

Αλή­θειες και ψέμα­τα για το λιμό στην Ουκρα­νία, Νίκος Μόττας

 

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο