Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Αντιφασιστική πορεία για τα 6 χρόνια από την δολοφονία του Παύλου Φύσσα με επικεφαλής τους γονείς

Ολο­κλη­ρώ­θη­κε η μαζι­κή αντι­φα­σι­στι­κή πορεία στο Κερα­τσί­νι στο πλαί­σιο της συμπλή­ρω­σης 6 χρό­νων από τη δολο­φο­νία του Παύ­λου Φύσ­σα. Με κεντρι­κό σύν­θη­μα «ο Παύ­λος ζει τσα­κί­στε τους ναζί» αντι­φα­σι­στι­κές συλ­λο­γι­κό­τη­τες, οργα­νώ­σεις της αρι­στε­ράς και συλ­λο­γι­κό­τη­τες του αντιε­ξου­σια­στι­κού χώρου συγκε­ντρώ­θη­καν αρχι­κά στην λεω­φό­ρο Παύ­λου Φύσ­σα (πρώ­ην Πανα­γή Τσαλ­δά­ρη), μπρο­στά από το μνη­μείο του Παύ­λου Φύσ­σα και στην συνέ­χεια πραγ­μα­το­ποί­η­σαν πορεία μέχρι τα γρα­φεία της Χρυ­σής Αυγής. Στην κεφα­λή της πορεί­ας βρέ­θη­κε η οικο­γέ­νεια και οι φίλοι του Παύ­λου Φύσσα.

paulos 1

Μικρής έκτα­σης επει­σό­δια σημειώ­θη­καν στο τέλος της πορεί­ας, μπρο­στά από το δημο­τι­κό θέα­τρο του Πει­ραιά, επί της οδού Ηρώ­ων Πολυ­τε­χνεί­ου, όταν ομά­δες αγνώ­στων πέτα­ξαν πέτρες και φωτο­βο­λί­δες προς τις αστυ­νο­μι­κές δυνά­μεις οι οποί­ες απά­ντη­σαν με ρίψη χημι­κών. Παράλ­λη­λα σημειώ­θη­καν μικρο­φθο­ρές σε λίγα κατα­στή­μα­τα επί της Ηρώ­ων Πολυτεχνείου.

paulos2

Ξεχω­ρι­στή πορεία πραγ­μα­το­ποί­η­σαν στην πλα­τεία Νίκης ( Ζαρ­ντέν) εργα­τι­κά σωμα­τεία και φορείς που πρό­σκει­νται στο ΠΑΜΕ.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο