Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Ανώτατο όριο αγοράς για αντισηπτικά — Τι προβλέπει η σχετική απόφαση

Ανώ­τα­το όριο αγο­ράς για αντι­ση­πτι­κά εξε­τά­ζει η κυβέρ­νη­ση, προ­κει­μέ­νου να απο­φευ­χθούν φαι­νό­με­να πρό­σκαι­ρης εξά­ντλη­σης των απο­θε­μά­των στα ράφια, όπως είπε στον ΣΚΑΪ ο υπουρ­γός Ανά­πτυ­ξης και Επεν­δύ­σε­ων Αδω­νις Γεωργιάδης.

Σύμ­φω­να με πλη­ρο­φο­ρί­ες, η σχε­τι­κή ρύθ­μι­ση ανα­μέ­νε­ται ότι θα περι­λαμ­βά­νε­ται στη νέα Πρά­ξη Νομο­θε­τι­κού Περιε­χο­μέ­νου που θα εκδο­θεί έως σήμε­ρα ‪το βράδυ‬.

«Δεν υπάρ­χει κανέ­να πρό­βλη­μα επάρ­κειας. Δεν υπάρ­χει λόγος να πηγαί­νε­τε κάθε λίγο στο σού­περ μάρ­κετ, μη συνω­στί­ζε­στε, ας βάλου­με όλοι λίγο πλά­τη» ανέ­φε­ρε χαρα­κτη­ρι­στι­κά ο υπουρ­γός Ανά­πτυ­ξης από τη Χαλ­κη­δό­να, όπου είχε επι­σκε­φθεί σήμε­ρα το πρωί σού­περ μάρ­κετ και εξή­γη­σε: «Θεσπί­ζου­με πλα­φόν, τρία αντι­ση­πτι­κά ανά καρότσι».

Όπως είχε δηλώ­σει νωρί­τε­ρα ο υπουρ­γός, περί­που έως την Πέμ­πτη ανα­μέ­νε­ται η νέα τρο­φο­δο­σία σε αντι­ση­πτι­κά, ενώ σε ό,τι αφο­ρά το πλα­φόν για την αγο­ρά αντι­ση­πτι­κών υπεν­θυ­μί­ζε­ται ότι αντί­στοι­χο μέτρο έχουν λάβει ήδη μεγά­λες αλυ­σί­δες του εξωτερικού.

Ο υπουρ­γός ανα­φέρ­θη­κε και στον τρό­πο που γίνο­νται από σήμε­ρα τα ψώνια στα σού­περ μάρ­κετ με τη μέθο­δο της κάρ­τας με αριθ­μό προ­τε­ραιό­τη­τας και συγκε­κρι­μέ­να είπε: «Οποί­ος μπαί­νει παίρ­νει κάρ­τα με τον αριθ­μό του. Όταν θα τελειώ­νει τα ψώνια θα την παρα­δί­δει πίσω και  αφό­του την απο­λυ­μαί­νουν θα την παρα­δί­δουν στον επό­με­νο πελά­τη. Με αυτό το σύστη­μα ελέγ­χου­με τον συνο­λι­κό αριθ­μό των ανθρώπων».

Με δεδο­μέ­νο πως σε καθέ­ναν ανα­λο­γούν δέκα τετρα­γω­νι­κά μέτρα, θα γίνο­νται συστά­σεις για από­στα­ση δυο μέτρων ανά πελά­τη, τόνι­σε ο υπουρ­γός Ανάπτυξης.

Υπεν­θυ­μί­ζε­ται ότι η κάρ­τα είναι αριθ­μη­μέ­νη, θα δίνε­ται σε κάθε πελά­τη που μπαί­νει, ο οποί­ος θα την επι­στρέ­φει κατά την έξο­δό του. Οι πελά­τες μετα­ξύ τους θα πρέ­πει να έχουν από­στα­ση δύο μέτρων, ενώ από τα μεγά­φω­να κάθε μισή ώρα θα γίνο­νται ανα­κοι­νώ­σεις για τα έκτα­κτα μέτρα.

«Πρέ­πει να τηρού­νται οι κανό­νες ασφά­λειας και υγιει­νής. Αυτά δεν είναι αστεία. Είναι πράγ­μα­τα που έχουν ειπω­θεί από τους επι­στή­μο­νες για να ελέγ­ξου­με τη μετά­δο­ση του κορο­νοϊ­ού» επι­σή­μα­νε ο κ. Γεωρ­γιά­δης, ενώ σε ερώ­τη­ση σχε­τι­κά με τους ανοι­κτούς ναούς απά­ντη­σε: «Πιστεύω ότι και η εκκλη­σία θα κάνει αυτό που πρέ­πει. Τώρα θα έρθει η ώρα να βάλου­με πλάτη».

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο