Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Απέσυρε την υποψηφιότητά του για τις προεδρικές εκλογές στην Τουρκία ο Μουχαρέμ Ιντζέ

Ο υπο­ψή­φιος για τις προ­ε­δρι­κές εκλο­γές στην Τουρ­κία Μου­χα­ρέμ Ιντζέ ανα­κοί­νω­σε ότι απο­σύ­ρει την υπο­ψη­φιό­τη­τά του, τρεις ημέ­ρες πριν από την ψηφοφορία.

Tις τελευ­ταί­ες ημέ­ρες ο Ιντζέ δεχό­ταν πιέ­σεις να απο­συρ­θεί από την κούρ­σα των προ­ε­δρι­κών εκλογών

Ο Μου­χα­ρέμ Ιντζέ, σύμ­φω­να με τους δημο­σκό­πους και τους ανα­λυ­τές, χαλού­σε τα σχέ­δια Κιλιτσ­ντά­ρο­γλου για εκλο­γή από την πρώ­τη Κυρια­κή επει­δή του έκο­βε ψήφους.

Ο Κεμάλ Κιλιτσ­ντά­ρο­γλου τον κάλε­σε χτες να στη­ρί­ξει την Συμ­μα­χία του Εθνους. «Αν θέλει ας έρθει στο τρα­πέ­ζι μας,να φέρου­με μαζί την αλλα­γή. Να καθα­ρί­σου­με μαζί αυτή τη βρο­μιά από την πολι­τι­κή» δήλωσε.

Στο μετα­ξύ, εντει­νό­με­νες διερ­γα­σί­ες φαί­νε­ται ότι βρί­σκο­νταν σε εξέ­λι­ξη στο Κόμ­μα της Μητέ­ρας Πατρί­δας του Μου­χα­ρέμ Ιντζέ. Ο Ατά Κασγκιόζ, θεω­ρού­με­νος ως «νού­με­ρο 2» του κόμ­μα­τος, απο­χώ­ρη­σε από αυτό, με το επι­χεί­ρη­μα ότι δεν θέλει να διαι­ρέ­σει τον κόσμο που ενα­ντιώ­νε­ται στον Ερντογάν.

Το ποσο­στό που θα λάμ­βα­νε ο Ιντζέ (στις τελευ­ταί­ες δημο­σκο­πή­σεις κατα­γρά­φε­ται πολύ χαμη­λά, στο 1 — 2%), θεω­ρεί­ται κρί­σι­μο από την πλευ­ρά του Ρ. Τ. Ερντο­γάν, αφού εκτι­μά­ται ότι θα μπο­ρού­σε να κόψει ψήφους από τον Κιλιτσντάρογλου.

Με 49,3% προηγείται ο Κιλιτσντάρογλου για τις προεδρικές εκλογές της Κυριακής

Δημο­σκό­πη­ση του ινστι­τού­του Konda που δόθη­κε σήμε­ρα στη δημο­σιό­τη­τα δεί­χνει τον τούρ­κο πρό­ε­δρο Ταγίπ Ερντο­γάν να υπο­λεί­πε­ται σε ποσο­στό απο­δο­χής ένα­ντι του κυριό­τε­ρου αντι­πά­λου του, του Κεμάλ Κιλιτσ­ντά­ρο­γλου, κατά περισ­σό­τε­ρες από πέντε ποσο­στιαί­ες μονά­δες ενό­ψει των προ­ε­δρι­κών εκλο­γών της προ­σε­χούς Κυριακής.

Η δημο­σκό­πη­ση εμφα­νί­ζει τον Ερντο­γάν να εξα­σφα­λί­σει στην πρό­θε­ση ψήφου 43,7% και τον Κιλιτσ­ντά­ρο­γλου 49,3%, στε­ρώ­ντας του έτσι την απαι­τού­με­νη πλειο­ψη­φία που χρειά­ζε­ται για να κερ­δί­σει από τον πρώ­το γύρο και αφή­νο­ντας ανοι­χτό το ενδε­χό­με­νο επα­να­λη­πτι­κού γύρου μετα­ξύ των δύο υπο­ψη­φί­ων στις 29 Μαΐου.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο