Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Απήργησαν οι εργαζόμενοι στην Τράπεζα Πειραιώς

Πορεία από το τμή­μα δια­χεί­ρι­σης «κόκ­κι­νων» δανεί­ων της Τρά­πε­ζας Πει­ραιώς, στη Λ. Μεσο­γεί­ων προς τα γρα­φεία της διοί­κη­σης της τρά­πε­ζας, στην οδό Αμε­ρι­κής, όπου θα γίνει συγκέ­ντρω­ση πραγ­μα­το­ποιούν οι εργα­ζό­με­νοι της Τρά­πε­ζας Πει­ραιώς, στο πλαί­σιο της σημε­ρι­νής τους 24ωρης απεργίας.

Στην πορεία συμ­με­τέ­χει μαζι­κό μπλοκ με πανό του Κλα­δι­κού Συν­δι­κά­του Χρη­μα­το­πι­στω­τι­κού Αττι­κής, ενώ στο πλευ­ρό των απερ­γών εργα­ζο­μέ­νων παρα­βρί­σκο­νται ο Χρή­στος Κατσώ­της, μέλος της ΚΕ και βου­λευ­τής του ΚΚΕ και η Έφη Χαλιού, πρό­ε­δρος του Κλα­δι­κού Σωμα­τεί­ου Χρη­μα­το­πι­στω­τι­κού Αττι­κής, εκφρά­ζο­ντας την αλλη­λεγ­γύη και την συμπα­ρά­στα­σή τους στον δίκαιο αγώ­να τους.

Δια­μαρ­τύ­ρο­νται καθώς η τρά­πε­ζα τους ανα­κοί­νω­σε, μέσω στε­λε­χών της, την από­σχι­ση του τμή­μα­τος των «κόκ­κι­νων» δανεί­ων (RBU) και τη μετα­βί­βα­σή της σε άλλη σου­η­δι­κή εται­ρεία. Μαζί με το τμή­μα θα μετα­βι­βα­στούν, όπως ανα­κοι­νώ­θη­κε, και οι εργα­ζό­με­νοι που απα­σχο­λού­νται σε αυτό, μέρος τους ή το σύνο­λό τους, που φθά­νει τους 1.200.

Απερ­για­κή συγκέ­ντρω­ση πραγ­μα­το­ποι­ή­θη­κε το πρωί στο κατά­στη­μα της Τρά­πε­ζας Πει­ραιώς στην Λάρισα.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο