Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Απίστευτη σκληρότητα: Έσβησαν ένσημα 20 ετών από την καθαρίστρια του Βόλου — «Και δούλεψα. Δούλεψα. Δεν τα έκλεψα»

Συγκλο­νί­ζει η 53χρονη καθα­ρί­στρια που φυλα­κί­στη­κε για πλα­στο­γρα­φία και, συγκε­κρι­μέ­να για πλα­στο­γρα­φη­μέ­νο απο­λυ­τή­ριο δημοτικού.

“Σε χαμό­σπι­το έμε­να. Τρέ­χαν νερά από πάνω. Ερχό­ταν η Πρό­νοια και έβλε­πε τα παι­διά σε τι κατά­στα­ση ήταν. Δεν ήθε­λα να βρε­θώ σε κατά­στα­ση να μου πάρουν τα παι­διά, να βρε­θούν στο ορφα­νο­τρο­φείο όπως ήμουν κι εγώ. Και έτσι, έκα­να αυτό το έγκλη­μα: Το Ε’ το έκα­να ΣΤ’ για μία τάξη…”.

Καθη­λω­τι­κά είναι τα όσα περιέ­γρα­ψε μέσα από τη φυλα­κή, στον “Ταχυ­δρό­μο” η 53χρονη μητέ­ρα που κατα­δι­κά­στη­κε σε 10 χρό­νια φυλα­κή επει­δή πλα­στο­γρά­φη­σε το απο­λυ­τή­ριο δημο­τι­κού. Και αντί για την πέμ­πτη τάξη, έγρα­ψε ότι έχει τελειώ­σει και την έκτη…

“Και δού­λε­ψα. Δού­λε­ψα. Δεν τα έκλε­ψα. Όλα αυτά τα κατέ­θε­σα στο δικα­στή­ριο… Δε μου μιλού­σαν, απλώς με κοι­τού­σαν. Εγώ έκλαι­γα, τους ζητού­σα συγνώ­μη. Να πλη­ρώ­σω για αυτό που έκα­να. Όχι αυτή την ποι­νή όμως… Στο πρώ­το δικα­στή­ριο που είχαν “ρίξει” 15 (χρό­νια)…”.

Μάλι­στα, όπως περι­γρά­φει η ίδια, εκτός από την ελευ­θε­ρία της, της στε­ρή­θη­καν και… τα ένση­μά της! Μετά την απο­κά­λυ­ψη της υπό­θε­σης, την έσβη­σαν από τα μητρώα ασφαλισμένων!

“Έχα­σα τη δου­λειά μου αλλά και τα 20 χρό­νια που δού­λε­ψα. Είναι σα να μη δού­λε­ψα ποτέ. Με έσβη­σαν από το μητρώο. Δεν έχω ένση­μα. 20 χρό­νια σα να μη δούλεψα”.

Μιλώ­ντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο δικη­γό­ρος της καθα­ρί­στριας, Γιώρ­γος Σινέ­λης, δήλω­σε ότι το αίτη­μα θα συζη­τη­θεί την προ­σε­χή Δευ­τέ­ρα 26 Νοεμ­βρί­ου και θα κατα­τε­θεί και η αίτη­ση ανα­στο­λής της εκτέ­λε­σης της ποι­νής που επέ­βα­λε το Εφετείο.

Με την κίνη­ση αυτή ο δικη­γό­ρος της 53χρονης ζητά όπως μέχρι να εκδο­θεί η από­φα­ση της αναί­ρε­σης από τον Άρειο Πάγο, να ανα­στα­λεί η εκτέ­λε­ση της 10ετούς φυλά­κι­σής της, ποι­νή που επέ­βα­λε το Εφετείο.

Πηγή: taxydromos

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο