Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Απαγορεύονται το σφυροδρέπανο, ο Λένιν και ο Μαρξ, τιμώνται οι ναζί, στην Ευρωπαϊκη΄Ένωση

Tον αντι­κομ­μου­νι­σμό σε επί­ση­μη πολι­τι­κή και ιδε­ο­λο­γία έχει ανα­κη­ρύ­ξει η κατά τ’ άλλα «δημο­κρα­τι­κή» ΕΕ των «ανθρω­πί­νων δικαιω­μά­των», σε μια προ­σπά­θεια να σβη­στεί από τον «ορί­ζο­ντα» της λαϊ­κής πάλης στην Ευρώ­πη μια κοι­νω­νία όπου καταρ­γού­νται η εκμε­τάλ­λευ­ση και η καπι­τα­λι­στι­κή ιδιο­κτη­σία, κοι­νω­νι­κο­ποιού­νται τα μονο­πώ­λια και όλος ο παρα­γό­με­νος πλού­τος. «Εργα­λείο» σε αυτή την προ­σπά­θεια είναι η «εξί­σω­ση» του κομ­μου­νι­σμού με τον φασι­σμό, που στην πραγ­μα­τι­κό­τη­τα αθω­ώ­νει και δεί­χνει ανο­χή στον φασι­σμό. Ετσι, σε μια σει­ρά ευρω­παϊ­κές χώρες απα­γο­ρεύ­ο­νται Κομ­μου­νι­στι­κά Κόμ­μα­τα και σύμ­βο­λα, ξηλώ­νο­νται αντι­φα­σι­στι­κά μνη­μεία και ανε­γεί­ρο­νται μνη­μεία των ναζι­στι­κών «Waffen SS» (Ες-Ες), ενώ η Ιστο­ρία ξανα­γρά­φε­ται όπως βολεύ­ει τους καπι­τα­λι­στές, τους βασι­κούς «αιμο­δό­τες» του φασι­σμού ανά την Ιστο­ρία και ανά τον κόσμο. 

Την ίδια στιγ­μή, διά­φο­ρα αστι­κά κόμ­μα­τα σε χώρες της ΕΕ, όπως και στην Ελλά­δα ο ΣΥΡΙΖΑ, καλούν σε στή­ρι­ξη της «φιλο­ευ­ρω­παϊ­κής, προ­ο­δευ­τι­κής» πολι­τι­κής στις ευρω­ε­κλο­γές, για να μπει «φρέ­νο» στην άνο­δο της ακρο­δε­ξιάς και του φασι­σμού! Η υπο­κρι­σία τους ξεχει­λί­ζει. Τα παρα­δείγ­μα­τα στή­ρι­ξης, εφαρ­μο­γής ή ανο­χής από την ΕΕ των αντι­κομ­μου­νι­στι­κών διώ­ξε­ων και ταυ­τό­χρο­να της εξύ­μνη­σης των ναζί και των συνερ­γα­τών τους είναι άφθονα.

Μετα­ξύ άλλων, οργή και πολ­λά ερω­τή­μα­τα προ­κά­λε­σε η απο­κά­λυ­ψη ότι το γερ­μα­νι­κό κρά­τος εξα­κο­λου­θεί ακό­μη και σήμε­ρα να δίνει συντά­ξεις σε «τραυ­μα­τί­ες πολέ­μου», μετα­ξύ των οποί­ων και πολ­λά πρώ­ην μέλη των Ες-Ες, δια­φό­ρων εθνι­κο­τή­των σε πολ­λές χώρες του κόσμου.

Η Ιστορία ξαναγράφεται από τους ιμπεριαλιστές

Η νίκη των ευρω­παϊ­κών λαών κατά του φασι­σμού, με μπρο­στά­ρη­δες τον σοβιε­τι­κό λαό, κομ­μου­νι­στές και αντι­στα­σια­κούς σε διά­φο­ρες χώρες, επι­χει­ρεί­ται να υπο­βαθ­μι­στεί ή και να δια­γρα­φεί, ώστε να μην απο­τε­λεί πηγή έμπνευ­σης και διδαγ­μά­των. Ετσι, η ΕΕ βάφτι­σε «μέρα της Ευρώ­πης» την 9η Μάη, τη μέρα της Αντι­φα­σι­στι­κής Νίκης, που οι λαοί, με εμπρο­σθο­φυ­λα­κή τον Κόκ­κι­νο Στρα­τό, σήκω­ναν την κόκ­κι­νη σημαία με το σφυ­ρο­δρέ­πα­νο στο Ράιχ­σταγκ, σημα­το­δο­τώ­ντας τη συντρι­βή του φασισμού.

Ακό­μη, ξεχω­ρί­ζει το ψήφι­σμα που εγκρί­θη­κε στο Ευρω­κοι­νο­βού­λιο στις 2/4/2009, ανα­κη­ρύσ­σο­ντας την 23η Αυγού­στου πανευ­ρω­παϊ­κή Μέρα Μνή­μης «για τα θύμα­τα όλων των ολο­κλη­ρω­τι­κών και αυταρ­χι­κών καθε­στώ­των», όπου χαρα­κτη­ρί­ζε­ται ο κομ­μου­νι­σμός «ολο­κλη­ρω­τι­κό καθε­στώς» και κατη­γο­ρού­νται τα πρώ­ην σοσια­λι­στι­κά κρά­τη για «εγκλή­μα­τα κατά της ανθρω­πό­τη­τας». Μάλι­στα, υπο­στη­ρί­ζε­ται ότι «η ναζι­στι­κή τυραν­νία οδή­γη­σε στο Ολο­καύ­τω­μα», αλλά και «στην επι­βο­λή ολο­κλη­ρω­τι­κών και αντι­δη­μο­κρα­τι­κών κομ­μου­νι­στι­κών καθε­στώ­των στην Κεντρι­κή και Ανα­το­λι­κή Ευρώπη»!

Το επό­με­νο βήμα έγι­νε στο Ευρω­κοι­νο­βού­λιο, με τη σύστα­ση, στις 21/4/2010, μιας «άτυ­πης» ομά­δας ευρω­βου­λευ­τών με τον τίτλο «Συμ­φι­λί­ω­ση των Ευρω­παϊ­κών Ιστο­ριών», με στό­χο: «Να ανα­πτύ­ξου­με μια κοι­νή προ­σέγ­γι­ση σχε­τι­κά με τα εγκλή­μα­τα των ολο­κλη­ρω­τι­κών καθε­στώ­των, μετα­ξύ άλλων του κομ­μου­νι­στι­κού καθε­στώ­τος της ΕΣΣΔ, για να δια­σφα­λι­στούν η συνέ­χεια της δια­δι­κα­σί­ας της αξιο­λό­γη­σης των ολο­κλη­ρω­τι­κών εγκλη­μά­των και η ίση μετα­χεί­ρι­ση και μη διά­κρι­ση των θυμά­των ολο­κλη­ρω­τι­κών καθεστώτων».

Ακο­λού­θη­σαν κεί­με­να, όπως έκθε­ση της Κομι­σιόν με θέμα «Η μνή­μη των εγκλη­μά­των που δια­πρά­χθη­καν από τα ολο­κλη­ρω­τι­κά καθε­στώ­τα στην Ευρώ­πη» (δημο­σιεύ­τη­κε στις 22/12/2010). Στην έκθε­ση η Κομι­σιόν κατα­γρά­φει τα βήμα­τα που έχουν γίνει σε επί­πε­δο ΕΕ και κρα­τών — μελών στην προ­ώ­θη­ση της αντι­κομ­μου­νι­στι­κής εκστρα­τεί­ας. Μάλι­στα, καλεί τα κρά­τη — μέλη να προ­χω­ρή­σουν ενιαία σε αυτήν την κατεύ­θυν­ση, σημειώ­νο­ντας καθυ­στε­ρή­σεις και κατα­γρά­φο­ντας «θετι­κά» βήμα­τα που έχουν κάνει ορι­σμέ­να κρά­τη — μέλη στον τομέα αυτό (π.χ. θεσμι­κή απα­γό­ρευ­ση κομ­μου­νι­στι­κών συμ­βό­λων, καθιέ­ρω­ση ως ποι­νι­κού αδι­κή­μα­τος της άρνη­σης των εγκλη­μά­των των σοσια­λι­στι­κών καθε­στώ­των κ.λπ.).

Απαγορεύονται το σφυροδρέπανο, ο Λένιν και ο Μαρξ…

Ετσι, φτά­σα­με σε χώρες της ΕΕ να απα­γο­ρεύ­ο­νται τα κομ­μου­νι­στι­κά σύμ­βο­λα, να απο­θε­ώ­νο­νται οι συνερ­γά­τες των ναζί. Στην Ουγ­γα­ρία, να απα­γο­ρεύ­ε­ται η χρή­ση κομ­μου­νι­στι­κών συμ­βό­λων, το Κοι­νο­βού­λιο να ψηφί­ζει τρο­πο­λο­γί­ες στον Ποι­νι­κό Κώδι­κα, βάσει των οποί­ων τα «εγκλή­μα­τα του κομ­μου­νι­σμού» ταυ­τί­ζο­νται με το Ολο­καύ­τω­μα των Εβραί­ων. Οποιος δημό­σια αρνη­θεί ότι υπήρ­ξαν «εγκλή­μα­τα του κομ­μου­νι­σμού», θα πρέ­πει να φυλα­κί­ζε­ται. Στην Τσε­χία να επι­βάλ­λο­νται απα­γο­ρεύ­σεις στη δρά­ση της Κομ­μου­νι­στι­κής Ενω­σης Νεο­λαί­ας. Στην Πολω­νία να διώ­κε­ται καθη­γη­τής Πανε­πι­στη­μί­ου με την «κατη­γο­ρία» ότι διορ­γά­νω­σε σεμι­νά­ριο για τα 200 χρό­νια από τη γέν­νη­ση του Μαρξ, αλλά και δια­δη­λω­τής που φορού­σε μπλου­ζά­κι με σκί­τσο του Λένιν!

Αλλω­στε, στην Πολω­νία διώ­χθη­καν στε­λέ­χη του ΚΚ Πολω­νί­ας και της εφη­με­ρί­δας του «Μπρ­ζασκ», για «δημό­σια προ­ώ­θη­ση του ολο­κλη­ρω­τι­σμού». Μπο­ρεί τον περα­σμέ­νο Γενά­ρη να κατέρ­ρευ­σε στο δικα­στή­ριο αυτή η απα­ρά­δε­κτη κατη­γο­ρία και τα στε­λέ­χη του ΚΚ να αθω­ώ­θη­καν, ωστό­σο στα πάνω από 2,5 χρό­νια που διήρ­κε­σε η δίκη, δικα­στι­κοί επι­με­λη­τές πραγ­μα­το­ποί­η­σαν ακό­μη κι έρευ­νες στα σπί­τια μελών και στε­λε­χών του ΚΚ Πολω­νί­ας, διε­ξά­γο­ντας ανα­κρι­τι­κού τύπου «συνε­ντεύ­ξεις», ακό­μα και σε γεί­το­νές τους, με προ­φα­νή στό­χο τον εκφο­βι­σμό. Εξάλ­λου, στην Πολω­νία βρί­σκε­ται σε εξέ­λι­ξη δια­δι­κα­σία διε­ρεύ­νη­σης της νομι­μό­τη­τας του ΚΚ Πολω­νί­ας με βάση τις αντι­κομ­μου­νι­στι­κές δια­τά­ξεις του Συντάγ­μα­τος της χώρας, που εξι­σώ­νουν τον κομ­μου­νι­σμό με το τέρας του φασι­σμού και του ναζι­σμού, που είναι γέν­νη­μα — θρέμ­μα του καπιταλισμού.

Ποια ήταν η απά­ντη­ση της Ευρω­παί­ας επι­τρό­που για θέμα­τα Δικαιο­σύ­νης, Βιέ­ρα Γιού­ρο­βα, σε Ερώ­τη­ση της Ευρω­κοι­νο­βου­λευ­τι­κής Ομά­δας του ΚΚΕ για όλο αυτό το αντι­κομ­μου­νι­στι­κό «κυνή­γι μαγισ­σών» της πολω­νι­κής κυβέρ­νη­σης; Το απέ­δω­σε «στην προ­σέγ­γι­ση της Ιστο­ρί­ας από το κάθε κρά­τος — μέλος με τον δικό του τρόπο»!

Στο πλαί­σιο αυτής της …θεώ­ρη­σης της Ιστο­ρί­ας, «ήρω­ες» δεν είναι όσοι πολέ­μη­σαν το φασισμό/ναζισμό, αλλά όσοι τον στή­ρι­ξαν. Ετσι και στην Πολω­νία (και αλλού) ξηλώ­νο­νται μνη­μεία του Κόκ­κι­νου Στρα­τού, ενώ αφαι­ρέ­θη­κε ακό­μη και η τιμη­τι­κή πλα­κέ­τα που συνό­δευε το μνη­μείο των μαχη­τών του Δημο­κρα­τι­κού Στρα­τού Ελλά­δας, στο Τσίβ­νουβ (περιο­χή κοντά στο Στε­τί­νο), όπου νοση­λεύ­τη­καν και τελι­κά απε­βί­ω­σαν στο στρα­τιω­τι­κό νοσο­κο­μείο «250». Η πολω­νι­κή κυβέρ­νη­ση και το υπουρ­γείο Εθνι­κής Αμυ­νας ισχυ­ρί­στη­καν ότι η εν λόγω πλα­κέ­τα προ­ω­θεί τα «ολο­κλη­ρω­τι­κά καθε­στώ­τα», για­τί σε αυτήν ανα­γρά­φε­ται η φρά­ση «Στους αγω­νι­στές για μια δημο­κρα­τι­κή Ελλά­δα», ενώ «στό­χος του ΚΚΕ και του ΔΣΕ ήταν να δημιουρ­γή­σουν κομ­μου­νι­στι­κό κρά­τος, υπό την επιρ­ροή της ΕΣΣΔ»!

Την ίδια στιγ­μή, βέβαια, η πολω­νι­κή κυβέρ­νη­ση προ­ω­θεί νόμους που «βγά­ζουν λάδι» τους Πολω­νούς συνερ­γά­τες των Γερ­μα­νών ναζί, μετα­τρέ­πο­ντας σε ποι­νι­κό αδί­κη­μα τη χρή­ση της φρά­σης «πολω­νι­κά στρα­τό­πε­δα θανά­του». Επί­σης, στο όνο­μα της «προ­στα­σί­ας του έθνους», ποι­νι­κο­ποιεί­ται κάθε δημό­σια εκφο­ρά της άπο­ψης ότι «το πολω­νι­κό έθνος ή το πολω­νι­κό κρά­τος» συνερ­γά­στη­καν με τους ναζί στα εγκλή­μα­τα που δια­πρά­χθη­καν στο κατε­χό­με­νο πολω­νι­κό έδα­φος στον Β’ Παγκό­σμιο Πόλεμο.

…τιμώνται οι συνεργάτες των ναζί και τα Ες-Ες!

Χαρα­κτη­ρι­στι­κό παρά­δειγ­μα είναι και η Εσθο­νία, μια χώρα όπου 275.000 Σοβιε­τι­κοί στρα­τιώ­τες και παρ­τι­ζά­νοι έδω­σαν τη ζωή τους για την απε­λευ­θέ­ρω­σή της από το ναζι­στι­κό ζυγό και τις τελευ­ταί­ες δεκα­ε­τί­ες γίνε­ται μεγά­λη προ­σπά­θεια να κατο­χυ­ρω­θεί η ηρω­ο­ποί­η­ση όσων πολέ­μη­σαν στο πλευ­ρό των ναζί. Ετσι, το εσθο­νι­κό Κοι­νο­βού­λιο τον Φλε­βά­ρη του 2012 ενέ­κρι­νε από­φα­ση για ανα­γνώ­ρι­ση από το κρά­τος των Εσθο­νών ναζί και μελών των Ες-Ες ως «αγω­νι­στών της ελευθερίας»…

Και στη χώρα αυτή ξηλώ­νο­νται αντι­φα­σι­στι­κά μνη­μεία, όπως συνέ­βη τον Απρί­λη του 2007 με το μνη­μείο του μπρούν­τζι­νου στρα­τιώ­τη «Αλιό­σα» από την κεντρι­κή πλα­τεία του Ταλίν, για την απο­κα­θή­λω­ση του οποί­ου η αστυ­νο­μία αιμα­το­κύ­λη­σε δια­δη­λώ­σεις δια­μαρ­τυ­ρί­ας, με έναν νεκρό.

Ταυ­τό­χρο­να, στή­νο­νται μνη­μεία για όσους Εσθο­νούς συμ­με­τεί­χαν στα «Waffen SS» και προς τιμήν των χιτλε­ρι­κών στρα­τευ­μά­των που βρί­σκο­νταν στη χώρα έως το 1944. Το ΚΚ και τα κομ­μου­νι­στι­κά σύμ­βο­λα έχουν απα­γο­ρευ­τεί, ενώ η περί­ο­δος που η σοσια­λι­στι­κή Εσθο­νία βρι­σκό­ταν στη σύν­θε­ση της ΕΣΣΔ θεω­ρεί­ται «κατο­χή». Επί­σης, εδώ και μια δεκα­ε­τία, η 22η Σεπτέμ­βρη, μέρα που απε­λευ­θε­ρώ­θη­κε η πρω­τεύ­ου­σα από τον φασι­σμό, έχει καθιε­ρω­θεί ως «μέρα πέν­θους», για να εμπε­δω­θεί από τη νέα γενιά πως η μέρα κατά την οποία ο Κόκ­κι­νος Στρα­τός απε­λευ­θέ­ρω­σε τη χώρα, σήμα­νε δήθεν την «κατο­χή» της.

Τέλος, στην Ουκρα­νία, η οποία βρί­σκε­ται σε δια­δι­κα­σία μελ­λο­ντι­κής έντα­ξης στην ΕΕ και το ΝΑΤΟ, ο φιλο­να­ζι­στι­κός κυβερ­νη­τι­κός συνα­σπι­σμός είναι στε­νός «σύμ­μα­χος» των ευρω­παϊ­κών κρα­τών — μελών και των ΗΠΑ, στην αντι­πα­ρά­θε­σή τους και με τη Ρωσία. Κυβερ­νη­τι­κά στε­λέ­χη προ­χω­ρούν σε δηλώ­σεις όπως (του προ­έ­δρου της Βου­λής, Αντρέι Παρού­μπι) ότι ο Χίτλερ ήταν «ο μεγα­λύ­τε­ρος προ­ω­θη­τής της άμε­σης δημο­κρα­τί­ας» και συμ­με­τέ­χουν σε «δια­δη­λώ­σεις» νεο­να­ζι­στι­κών ομάδων.

Η κυβέρ­νη­ση του Πέτρο Πορο­σέν­κο (συνο­μι­λη­τής και εταί­ρος της Μέρ­κελ, του Μακρόν και άλλων Ευρω­παί­ων «προ­ο­δευ­τι­κών» κατά της «απει­λής της ακρο­δε­ξιάς») καθιέ­ρω­σε πρό­σφα­τα την 1η Γενά­ρη — μέρα γέν­νη­σης του δια­βό­η­του εγκλη­μα­τία συνερ­γά­τη των ναζί, Στέ­παν Μπα­ντέ­ρα — ως επί­ση­μη εθνι­κή αργία προς τιμήν του! Ο Στ. Μπα­ντέ­ρα, ηγέ­της της Οργά­νω­σης Ουκρα­νών Εθνι­κι­στών, μαζί με τους Γερ­μα­νούς ναζί αιμα­το­κύ­λη­σαν τον ουκρα­νι­κό λαό και άλλες εθνι­κό­τη­τες που ζού­σαν στην περιο­χή, εξο­ντώ­νο­ντας χιλιά­δες άμα­χους, ενώ πολέ­μη­σαν ενά­ντια στον Κόκ­κι­νο Στρατό.

Ταυ­τό­χρο­να, στην Ουκρα­νία ισχύ­ει ο νόμος της απο­κομ­μου­νι­στι­κο­ποί­η­σης, που ποι­νι­κο­ποιεί την πάλη για τον σοσια­λι­σμό, σύμ­βο­λα όπως το σφυ­ρο­δρέ­πα­νο και κάθε θετι­κή ανα­φο­ρά στον κομ­μου­νι­σμό. Σύμ­φω­να με αυτόν το νόμο απο­κλεί­στη­κε από τις προ­ε­δρι­κές εκλο­γές (31 Μάρ­τη) ο υπο­ψή­φιος του ΚΚ Ουκρα­νί­ας, Πέτρο Σιμονένκο.

Ο «προ­ο­δευ­τι­σμός» της ΕΕ σε όλο του το μεγα­λείο! Με αστι­κές κυβερ­νή­σεις, σοσιαλ­δη­μο­κρα­τι­κές και νεο­φι­λε­λεύ­θε­ρες, με συνερ­γα­σί­ες και με την ακρο­δε­ξιά, πολι­τι­κές δυνά­μεις δηλα­δή που τις ενώ­νει η κοι­νή …φρού­δα ελπί­δα ότι οι λαοί δεν θα ξανα­ση­κώ­σουν κεφά­λι στην καπι­τα­λι­στι­κή εκμε­τάλ­λευ­ση, που υπη­ρε­τούν, στή­νο­ντας τα διά­φο­ρα ψευ­δε­πί­γρα­φα δίπο­λά τους.

Πηγή: Ριζο­σπά­στης

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο