Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Απαγορεύτηκε συγκέντρωση Κούρδων

Να «μπλο­κά­ρει» συγκέ­ντρω­ση Κούρ­δων στα Προ­πύ­λαια απο­φά­σι­σε η Αστυ­νο­μία. Μάλι­στα, σε σχε­τι­κή ανα­κοί­νω­ση ισχυ­ρί­ζε­ται πως …«από τη διε­ξα­γω­γή της εγκυ­μο­νεί­ται σοβα­ρός κίν­δυ­νος για τη δημό­σια ασφά­λεια, λόγω ιδιαι­τέ­ρως πιθα­νής διά­πρα­ξης σοβα­ρών εγκλημάτων».

Συγκε­κρι­μέ­να, με από­φα­ση του διευ­θυ­ντή της Διεύ­θυν­σης Αστυ­νο­μί­ας Αθη­νών, απα­γο­ρεύ­τη­κε η συγκέ­ντρω­ση που είχε εξαγ­γελ­θεί για σήμε­ρα το από­γευ­μα στα Προ­πύ­λαια του Πανε­πι­στη­μί­ου Αθή­νας και η πορεία στη συνέ­χεια προς την πρε­σβεία της Τουρ­κί­ας, με πρω­το­βου­λία του «Πολι­τι­στι­κού Κέντρου Κουρ­δι­στάν (CDK)» και συμ­με­το­χή ομο­ε­θνών τους που μένουν στο Κέντρο στο Λαύριο.

Η από­φα­ση είναι απο­τέ­λε­σμα της εφαρ­μο­γής του αντι­δρα­στι­κού κυβερ­νη­τι­κού νόμου για τον περιο­ρι­σμό των δια­δη­λώ­σε­ων, αφού όπως ανα­φέ­ρε­ται σε σχε­τι­κή ανα­κοί­νω­ση της ΕΛ.ΑΣ., «η απα­γό­ρευ­ση της συνά­θροι­σης απο­φα­σί­στη­κε επει­δή οι οργα­νω­τές δεν γνω­στο­ποί­η­σαν στην κατά τόπο αστυ­νο­μι­κή αρχή την πρό­θε­σή τους να καλέ­σουν το ευρύ κοι­νό να συμ­με­τά­σχει σε συγκε­κρι­μέ­νο τόπο και χρό­νο σε δημό­σια υπαί­θρια συνά­θροι­ση ως οφεί­λουν, και ως εκ τού­του δεν κατέ­στη δυνα­τή η τήρη­ση της προ­βλε­πό­με­νης δια­δι­κα­σί­ας της ισχύ­ου­σας νομο­θε­σί­ας περί δημο­σί­ων υπαί­θριων συγκε­ντρώ­σε­ων». Η ΕΛ.ΑΣ. επι­κα­λέ­στη­κε και τα κυβερ­νη­τι­κά μέτρα για τον κορονοϊό.

Πηγή: 902.gr

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο