Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Απαγόρευσαν στους συλληφθέντες στην ΑΣΟΕΕ να συμμετέχουν σε συγκεντρώσεις και να πηγαίνουν στα Εξάρχεια!!!

Απί­στευ­τοι περιο­ρι­στι­κοί όροι επι­βλή­θη­καν στους τρεις συλ­λη­φθέ­ντες της Τετάρ­της έξω από την ΑΣΟΕΕ, προ­κει­μέ­νου να αφε­θούν ελεύ­θε­ροι. Ανα­κρι­τής και εισαγ­γε­λέ­ας απο­φά­σι­σαν να αφε­θούν ελεύ­θε­ροι απα­γο­ρεύ­ο­ντας τους όμως να συμ­με­τέ­χουν σε οποια­δή­πο­τε δημό­σια συγκέ­ντρω­ση μέχρι τη δίκη τους, ενώ απα­γο­ρεύ­ε­ται να πηγαί­νουν και στην περιο­χή των Εξαρ­χεί­ων, με την απα­γό­ρευ­ση να ισχύ­ει και για δρό­μους όπως η Ασκλη­πιού, η Αλε­ξάν­δρας και η Πατη­σί­ων. Τους επι­βλή­θη­κε ακό­μη εμφά­νι­ση δύο φορές τον μήνα σε Αστυ­νο­μι­κό Τμή­μα και απα­γό­ρευ­ση εξό­δου από τη χώρα.

Οι τρεις κατη­γο­ρού­νται για ένα κακούρ­γη­μα και δύο πλημ­με­λή­μα­τα. Οι τρεις συνε­λή­φθη­σαν την Τετάρ­τη μετά την αντι­ρα­τσι­στι­κή συγκέ­ντρω­ση στην πλα­τεία Βικτω­ρί­ας, όταν στε­λέ­χη της ομά­δας ΔΡΑΣΗ επι­τέ­θη­καν σε δια­δη­λω­τές, οι οποί­οι βρί­σκο­νταν έξω από την ΑΣΟΕΕ απο­χω­ρώ­ντας ειρη­νι­κά από τη διαδήλωση.

Βίντεο και φωτο­γρα­φί­ες από το σημείο δεί­χνουν σκλη­ρή αστυ­νο­μι­κή βία κατά δύο δια­δη­λω­τών, ενώ πολ­λά ερω­τή­μα­τα έχουν προ­κα­λέ­σει βίντεο που φέρε­ται να κατα­γρά­φουν προ­σπά­θεια αστυ­νο­μι­κών να «φυτευ­τούν» ενο­χο­ποι­η­τι­κά στοι­χεία στην τσά­ντα ενός από τους συλ­λη­φθέ­ντες κατά τα προ­χτε­σι­νά επει­σό­δια στο ύψος της ΑΣΟΕΕ, μετά την αντι­ρα­τσι­στι­κή δια­δή­λω­ση στη Βικτώ­ρια. Συγκε­κρι­μέ­να, το βίντεο δεί­χνει την επί­θε­ση αστυ­νο­μι­κών της ομά­δας «ΔΡΑΣΗ» σε δύο άτο­μα που κρα­τούν σημαί­ες και αφού τους ξυλο­κο­πούν, τους συλ­λαμ­βά­νουν με βίαιο τρό­πο. Στη συνέ­χεια, κι αφού τους έχουν περά­σει χει­ρο­πέ­δες, ένας αστυ­νο­μι­κός αφαι­ρεί τη σημαία από το κοντά­ρι κι ένας άλλος εμφα­νί­ζε­ται να κρα­τά­ει ένα μπου­κά­λι με υγρό, να το δίνει σε συνά­δελ­φό του και αυτός να το τοπο­θε­τεί σε σακίδιο.

Παράλ­λη­λα, οι ανα­κοι­νώ­σεις της ΕΛ.ΑΣ. μάλ­λον περι­πλέ­κουν παρά ρίχνουν φως στην υπόθεση.

Συνήγορος: Σε κοινωνική ομηρία οι κατηγορούμενοι

Η συνή­γο­ρος υπε­ρά­σπι­σης των κατη­γο­ρου­μέ­νων, Αντω­νία Λεγά­κη, δήλω­σε στην «Εφ.Συν.» ότι «παρό­λο που προ­σκο­μί­σα­με βίντεο και φωτο­γρα­φί­ες που απο­δει­κνύ­ουν ότι κανείς τους δεν συμ­με­τεί­χε σε επει­σό­δια, ότι την ώρα της σύλ­λη­ψής τους στην οδό Πατη­σί­ων δεν συνέ­βαι­νε το παρα­μι­κρό και στο οδό­στρω­μα δεν υπήρ­χαν ούτε καδρό­νια ούτε πέτρες, παρό­λο που οι ίδιοι οι αστυ­νο­μι­κοί στις κατα­θέ­σεις τους δεν γρά­φουν ότι η εκρη­κτι­κή ύλη βρέ­θη­κε στην κατο­χή των συλ­λη­φθέ­ντων αλλά ότι περι­συ­νε­λέ­γη από το οδό­στρω­μα, απο­δει­κνύ­ε­ται ακό­μη μία φορά ότι η ελλη­νι­κή Δικαιο­σύ­νη είναι τυφλή αλλά δεν είναι κου­φή στα κελεύ­σμα­τα της κυβέρ­νη­σης. Παράλ­λη­λα γεν­νά­ται το ερώ­τη­μα αν η επι­βο­λή τέτοιων σκλη­ρών περιο­ρι­στι­κών όρων απο­σκο­πεί στην απα­γό­ρευ­ση των δια­δη­λώ­σε­ων και στην ποι­νι­κο­ποί­η­ση οποιασ­δή­πο­τε αντί­στα­σης. Η Δικαιο­σύ­νη συντά­χθη­κε απο­λύ­τως με την κυβέρ­νη­ση, παρά τη συνταγ­μα­τι­κά προ­βλε­πό­με­νη ευθύ­νη της να εγγυά­ται συνταγ­μα­τι­κά κατο­χυ­ρω­μέ­να δικαιώ­μα­τα των κατη­γο­ρου­μέ­νων όταν η εκτε­λε­στι­κή εξου­σία τα παραβιάζει».

«Το να απα­γο­ρεύ­ε­ται η παρου­σία των κατη­γο­ρου­μέ­νων σε όλο το ιστο­ρι­κό κέντρο, όπου δεν να μπο­ρούν να εργα­στούν ή να πάνε βόλ­τα με τους φίλους τους, τους θέτει αυτό­μα­τα σε κοι­νω­νι­κή ομη­ρία. Ο άγριος ξυλο­δαρ­μός τους, που έχει κατα­γρα­φεί σε βίντεο, στο­χεύ­ει στη νομι­μο­ποί­η­ση της αστυ­νο­μι­κής βίας και συνι­στά το κακούρ­γη­μα των βασα­νι­στη­ρί­ων», πρό­σθε­σε η κ. Λεγάκη.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο