Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Απαράδεκτες και επικίνδυνες δηλώσεις από τον Οικουμενικό Πατριάρχη: «Πιστεύουμε ότι με την Θεία Κοινωνία δεν κολλάει ο κορωνοϊός»

Τη… «δόξα» των σκο­τα­δι­στών συνα­δέλ­φων του φαί­νε­ται πως ζήλε­ψε ο Οικου­με­νι­κός Πατριάρ­χης Βαρ­θο­λο­μαί­ος προ­βαί­νο­ντας σε μια απα­ρά­δε­κτη δήλω­ση περί «μη διά­δο­σης του κορω­νοϊ­ού μέσω της θεί­ας κοινωνίας».

Σε μια περί­ο­δο που τα κρού­σμα­τα του Covid-19 στη χώρα μας έχουν πάρει την ανιού­σα, ο Οικου­με­νι­κός Πατριάρ­χης επέ­λε­ξε να στη­ρί­ξει το αντε­πι­στη­μο­νι­κό και βαθιά σκο­τα­δι­στι­κό αφή­γη­μα ότι — τάχα — ο κορω­νο­ϊ­ός δεν μετα­δί­δε­ται μέσω της θεί­ας μετάληψης.

Μιλώ­ντας προς το ποί­μνιο έπει­τα από την κυρια­κά­τι­κη λει­τουρ­γία στο Μετό­χιο της Ι. Μονής Αγί­ου Παντε­λε­ή­μο­νος Αγί­ου Όρους στον Γαλα­τά της Κων­στα­ντι­νού­πο­λης, ο ανώ­τα­τος εκκλη­σια­στι­κός ηγέ­της δήλω­σε μετα­ξύ άλλων: «Θα ξέρε­τε ότι τον τελευ­ταίο και­ρό έγι­νε πολύς λόγος για τη Θεία Κοι­νω­νία. Εμείς πιστεύ­ου­με ακρά­δα­ντα ότι μετα­λαμ­βά­νο­ντας το Σώμα και το Αίμα του Κυρί­ου δεν υπάρ­χει κανέ­νας κίν­δυ­νος να πάρου­με το μικρό­βιον του κορω­νοϊ­ού. Γι’ αυτό και ως Οικου­με­νι­κό Πατριαρ­χείο δεν αλλά­ξα­με τον τρό­πο μετα­δό­σε­ως της Θεί­ας Κοινωνίας».

Το να ακούς τέτοιες ασυ­ναρ­τη­σί­ες από «ταλι­μπάν» της ορθο­δο­ξί­ας, ακρο­δε­ξιούς μητρο­πο­λί­τες, «ψεκα­σμέ­νους» (ρασο­φό­ρους και μη)  και λοι­πούς συνω­μο­σιο­λό­γους είναι κάτι το ανα­με­νό­με­νο. Όταν όμως αυτά τα λόγια εκφέ­ρο­νται από τον Οικου­με­νι­κό Πατριάρ­χη, έναν άνθρω­πο που αν μη τι άλλο δια­θέ­τει την στοι­χειώ­δη μόρ­φω­ση και καλ­λιέρ­γεια, τότε το πρό­βλη­μα μεγε­θύ­νε­ται επικίνδυνα.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο