Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Απαράδεκτη επίθεση κατά του Παναγιώτη Λαφαζάνη στα Εξάρχεια

Επί­θε­ση στην οδό Στουρ­νά­ρη στα Εξάρ­χεια, γύρω στις 23:00 το βρά­δυ της Τετάρ­της, δέχθη­κε ο Πανα­γιώ­της Λαφα­ζά­νης σύμ­φω­να με ανάρ­τη­ση σε ιστο­σε­λί­δα του αντιε­ξου­σια­στι­κού χώρου.

Όπως ανα­φέ­ρουν οι συντά­κτες της ανάρ­τη­σης τον έφτυ­σαν, τον έσπρω­ξαν και τον έβρι­σαν ενώ φτά­νουν στο σημείο να ζητούν συγ­γνώ­μη που… δεν έκα­ναν κι άλλα («…την επό­με­νη θα φύγει με φορείο»)! 

Σε μια απα­ρά­δε­κτη ανα­κοί­νω­ση, που ξεφεύ­γει από κάθε πλαί­σιο πολι­τι­κής αντι­πα­ρά­θε­σης και με απει­λές που παρα­πέ­μπουν σε πρα­κτι­κές του υπό­κο­σμου, χαρα­κτη­ρί­ζουν τον Π. Λαφα­ζά­νη ως «αρχι­ρου­φιά­νο», και τον καταγ­γέλ­λουν για τη συμ­με­το­χή του στην κυβέρ­νη­ση ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και για κεί­με­να της ιστο­σε­λί­δας Iskra. Το κεί­με­νο φέρει ως υπο­γρα­φή τη λέξη «αναρχικ@

Είναι σαφές ότι τέτοιες ενέρ­γειες όχι μόνο δεν έχουν καμία σχέ­ση με την πάλη του εργα­τι­κού-λαϊ­κού κινή­μα­τος αλλά, επι­πλέ­ον, λει­τουρ­γούν προ­βο­κα­τό­ρι­κα και απο­προ­σα­να­το­λι­στι­κά, ρίχνο­ντας νερό στο μύλο της αντί­δρα­σης και της ενί­σχυ­σης της κρα­τι­κής καταστολής.

Το πλή­ρες κεί­με­νο όπως δημο­σιεύ­θη­κε στην σελί­δα του αντιε­ξου­σια­στι­κού χώρου:

«Χτες Τετάρ­τη 09-10-2019 γύρω στις 23:00 στην οδό Στουρ­νά­ρη περ­πα­τού­σε ο γνω­στός αρχι­ρου­φιά­νος του κρά­τους και του κεφα­λαί­ου, Π. Λαφα­ζά­νης. Στα όσα ισχυ­ρί­ζο­νται συνε­λεύ­σεις του αγώ­να για το κόμ­μα του:

Μιλά­με για το κόμ­μα που πρω­το­κλα­σά­τα στε­λέ­χη του συμ­με­τεί­χαν το ‘15 στην κυβέρ­νη­ση και στη δια­χεί­ρι­ση των στρα­το­πέ­δων συγκέ­ντρω­σης μεταναστών/ριών. Για το κόμ­μα που ο επί σει­ρά ετών αρχη­γός του ήταν ο υπουρ­γός και ο πολι­τι­κά υπεύ­θυ­νος για τη δολο­φο­νία των 4 εργα­τών στο κάτερ­γο-διυ­λι­στή­ριο του Λάτση το ’15. Για το κόμ­μα που στή­ρι­ξε ηθι­κά και πολι­τι­κά τα εθνι­κι­στι­κά συλ­λα­λη­τή­ρια το ‘17-‘18 του κρά­τους (μέρους του, όχι όλου), της εκκλη­σί­ας και των φασι­στών, τα οποία οδή­γη­σαν σε επι­θέ­σεις σε καταλήψεις.*

Να προ­σθέ­σου­με και την φασι­στι­κή στο­χο­ποί­η­ση του τουρ­κι­κής μειο­νό­τη­τας από τη φυλ­λά­δα του iskra.gr, τον Απρί­λη του 2017, την ίδια στιγ­μή δηλα­δή που οι σλα­βο­μα­κε­δό­νες προ­λε­τά­ριοι της νότιας μακε­δο­νί­ας δέχο­νταν τη βία ή την απει­λή βίας σύσ­σω­μου του εθνι­κού κορμού.

Απο­λο­γί­ζου­με ως λάθος μας, που η επί­θε­σή μας περιο­ρί­στη­κε σε φτυ­σιές, σπρω­ξί­μα­τα και λεκτι­κή αντι­βία. Δίνου­με όρκο στον κόσμο του αγώ­να ότι την επό­με­νη θα φύγει με φορείο.

Αλλη­λεγ­γύη στους μετανάστες/ριες και τις καταλήψεις

Αλλη­λεγ­γύη στη σλα­βο­μα­κε­δο­νι­κή μειο­νό­τη­τα που το ελλη­νι­κό κρά­τος της απα­γο­ρεύ­ει τόσο ωμά να μιλά­ει τη γλώσ­σα της

Να επι­τε­θού­με σε όλους τους καρ@@@δες που κατα­στέλ­λουν το σωμα­τείο «Αδελ­φό­τη­τα Ντό­πιων Σερ­ραί­ων Κύριλ­λος & Μεθό­διος» και έχουν όνο­μα και επίθετο».

Π. Λαφα­ζά­νης: «Ανοί­κεια συμπε­ρι­φο­ρά ενός ατόμου»

Απο την πλευ­ρά του, μιλώ­ντας στο enikos.gr ο Π. Λαφα­ζά­νης διέ­ψευ­σε ότι δέχθη­κε τέτοιου είδους επί­θε­ση και πως το μόνο που συνέ­βη ήταν μία ανοί­κεια συμπε­ρι­φο­ρά ενός ατό­μου, άνευ σημα­σί­ας και ανά­ξια σχολιασμού.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο