Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Απαράδεκτη και εκδικητική η κλήτευση σε δίκη του διαδηλωτή Λ. Χατζάρα

Την απα­ρά­δε­κτη κλή­τευ­ση του Λάμπρου Χαν­τζά­ρα, μέλους της διοί­κη­σής του, σε δίκη στις 22 Φλε­βά­ρη, με αβά­σι­μες κατη­γο­ρί­ες που αφο­ρούν τη συγκέ­ντρω­ση για τον εορ­τα­σμό του Πολυ­τε­χνεί­ου στις 17 Νοέμ­βρη 2020, κατα­δι­κά­ζει το Συν­δι­κά­το Μετάλ­λου Αττι­κής και Ναυ­πη­γι­κής Βιο­μη­χα­νί­ας Ελλά­δας.

Ο συν­δι­κα­λι­στής, όπως δεκά­δες άλλα μέλη του Συν­δι­κά­του, συμ­με­τεί­χε στη συγκέ­ντρω­ση για τον εορ­τα­σμό του Πολυ­τε­χνεί­ου. «Είδα­με και βλέ­που­με πως η όλη δια­χεί­ρι­ση της παν­δη­μί­ας έχει και σκο­πό να βάλει στο γύψο τους αγώ­νες, τις διεκ­δι­κή­σεις, το εργα­τι­κό κίνη­μα συνο­λι­κό­τε­ρα. Η απα­ρά­δε­κτη απα­γό­ρευ­ση των συνα­θροί­σε­ων με οποιο­δή­πο­τε πρό­σχη­μα, το χτύ­πη­μα των συγκε­ντρώ­σε­ων με αύρες, ΜΑΤ και με τους αστυ­νο­μι­κούς της ομά­δας ΔΡΑΣΗΣ και ΔΙΑΣ να πέφτουν πάνω σε συγκε­ντρω­μέ­νους και οι συλ­λή­ψεις στο σωρό, ακό­μα και ανθρώ­πων που δεν συμ­με­τεί­χαν σε συγκε­ντρώ­σεις, δεί­χνουν τον αντι­λαϊ­κό χαρα­κτή­ρα της κυβέρ­νη­σης που χρη­σι­μο­ποιεί την κατα­στο­λή για το χτύ­πη­μα όσων αγω­νί­ζο­νται», τονί­ζει το Συν­δι­κά­το στην ανα­κοί­νω­σή του. «Δεν θα στα­μα­τή­σου­με να οργα­νώ­νου­με τη δρά­ση μας και να διεκ­δι­κού­με τις ανά­γκες μας, ειδι­κά σε μια περί­ο­δο που με τον προ­ϋ­πο­λο­γι­σμό του 2022 φαί­νε­ται ότι θα ζήσου­με πολύ χει­ρό­τε­ρες μέρες», τονί­ζει και καλεί κάθε συν­δι­κα­λι­στι­κή οργά­νω­ση, κάθε εργα­ζό­με­νο «να εκφρά­σει την αντί­θε­σή του σε αυτή την κλή­τευ­ση».

Την κλή­τευ­ση του εργα­ζό­με­νου σε δίκη καταγ­γέλ­λει και το Συν­δι­κά­το Τύπου και Χάρ­του. «Δεν θα τους περά­σει! Οι ψευ­δείς “κατη­γο­ρί­ες” θα πέσουν στο κενό», ανα­φέ­ρει.

Κομματική Οργάνωση Αττικής του ΚΚΕ

Η Κομ­μα­τι­κή Οργά­νω­ση Αττι­κής του ΚΚΕ καταγ­γέλ­λει την απα­ρά­δε­κτη κλή­τευ­ση σε δίκη στις 22 Φλε­βά­ρη του σ. Λάμπρου Χατζά­ρα μέλους της ΤΕ Βιο­μη­χα­νί­ας και εκλεγ­μέ­νου συν­δι­κα­λι­στή στον κλά­δο του Μετάλ­λου. Συγκε­κρι­μέ­να, σημειώνει:

«Ο σύντρο­φος μας, όπως χιλιά­δες κομ­μου­νι­στές και άλλοι αγω­νι­στές, συμ­με­τεί­χε στη συγκέ­ντρω­ση του Πολυ­τε­χνεί­ου του 2020 που έσπα­σε στην πρά­ξη την προ­κλη­τι­κή απα­γό­ρευ­ση που είχε θελή­σει να επι­βάλ­λει η κυβέρ­νη­ση της ΝΔ.

Η συγκέ­ντρω­ση αυτή έστει­λε το μήνυ­μα της οργα­νω­μέ­νης απει­θαρ­χί­ας και έδω­σε ανά­τα­ση στο λαό. Ανέ­δει­ξε τις εγκλη­μα­τι­κές ευθύ­νες της κυβέρ­νη­σης που από τη μία απα­γό­ρευε τις συγκε­ντρώ­σεις με πρό­σχη­μα «τη μη δια­σπο­ρά του κορω­νοϊ­ού», ενώ από την άλλη δεν έκα­νε τίπο­τα για την ουσία του προ­βλή­μα­τος, είχε και έχει αφή­σει το λαό απρο­στά­τευ­το, το ΕΣΥ αθω­ρά­κι­στο, τους χώρους δου­λειάς, τα μέσα συγκοι­νω­νί­ας, τα σχο­λεία στο έλε­ος της πανδημίας.

Η συγκέ­ντρω­ση χτυ­πή­θη­κε από την αστυ­νο­μία με εντο­λή της κυβέρ­νη­σης. Επι­στρα­τεύ­τη­καν τα ΜΑΤ, τα χημι­κά, οι αύρες. Αστυ­νο­μι­κοί της ομά­δας ΔΙΑΣ έπε­φταν με τα μηχα­νά­κια πάνω στους δια­δη­λω­τές, ενώ οι συλ­λή­ψεις γινό­ντου­σαν στο σωρό. Η στά­ση των δια­δη­λω­τών ήταν απο­φα­σι­στι­κή και ψύχραι­μη όπως έχει ήδη κατα­γρα­φεί από όλα τα μέσα ενη­μέ­ρω­σης και άλλες πηγές.

Οι κατη­γο­ρί­ες ενά­ντια στον σύντρο­φο μας, για «πρό­κλη­ση σωμα­τι­κής βλά­βης» προς κάποιον αστυ­νο­μι­κό (!!!) θα μπο­ρού­σαν να θεω­ρη­θούν απλές φαντα­σιο­πλη­ξί­ες αν δεν αφο­ρού­σαν και τη φανε­ρή επι­δί­ω­ξη να εκφο­βί­σουν το λαό, να υπάρ­ξει «σιγή ασυρ­μά­του» απέ­να­ντι στην αντι­λαϊ­κή πολι­τι­κή, να ενο­χο­ποι­ή­σουν όποιον αγω­νί­ζε­ται, σηκώ­νει το κεφά­λι του.

Δεν θα τους περά­σει ! Οι ψευ­δείς «κατη­γο­ρί­ες» θα πέσουν στο κενό. Το ΚΚΕ καλεί τους εργα­τι­κούς και υπό­λοι­πους λαϊ­κούς μαζι­κούς φορείς της Αττι­κής να εκφρά­σουν την κατα­δί­κη αυτής της μεθό­δευ­σης, την κλι­μά­κω­ση της κατα­στο­λής. Να δεί­ξουν την έμπρα­κτη αλλη­λεγ­γύη τους και να δυνα­μώ­σουν τους αγώ­νες τους για την υπε­ρά­σπι­ση της ζωής, της Υγεί­ας και των λαϊ­κών δικαιωμάτων».

Αντώνης Αντανασιώτης, μέλος του ΔΣ του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών (ΔΣΑ)

Σε δήλω­σή του, ο Αντώ­νης Αντα­να­σιώ­της, μέλος του Τμή­μα­τος Δικαιο­σύ­νης της ΚΕ του ΚΚΕ, μέλος του ΔΣ του Δικη­γο­ρι­κού Συλ­λό­γου Αθη­νών (ΔΣΑ), σημειώνει:

«Προ­κα­λεί οργή και αγα­νά­κτη­ση σε κάθε προ­ο­δευ­τι­κό άνθρω­πο και νομι­κό η είδη­ση ότι ο Λάμπρος Χατζά­ρας, μέλος της Τομε­α­κής Επι­τρο­πής Βιο­μη­χα­νί­ας της Κομ­μα­τι­κής Οργά­νω­σης Αττι­κής του ΚΚΕ και εκλεγ­μέ­νος συν­δι­κα­λι­στής στον κλά­δο του Μετάλ­λου, καλεί­ται ως κατη­γο­ρού­με­νος σε δίκη στις 22 Φλε­βά­ρη του 2022, επει­δή συμ­με­τεί­χε όπως χιλιά­δες κομ­μου­νι­στές και άλλοι αγω­νι­στές στην περυ­σι­νή συγκέ­ντρω­ση για το γιορ­τα­σμό της επε­τεί­ου της λαϊ­κής εξέ­γερ­σης του Πολυ­τε­χνεί­ου, αψη­φώ­ντας την αυταρ­χι­κή και απα­ρά­δε­κτη απα­γό­ρευ­ση της κυβέρνησης.

Πρό­κει­ται για μιαν εκδι­κη­τι­κή και τρο­μο­κρα­τι­κή δίω­ξη, με κατα­σκευα­σμέ­νες κατη­γο­ρί­ες για δήθεν “σωμα­τι­κές βλά­βες” κατά αστυ­νο­μι­κών κ.λπ., που σκο­πό έχει να εκπέμ­ψει μήνυ­μα επι­βο­λής της “σιδε­ρέ­νιας πυγ­μής” του αστι­κού κρά­τους στους εργα­ζό­με­νους, στον λαό και τη νεο­λαία, σε όσους αγω­νί­ζο­νται και δεν συμ­μορ­φώ­νο­νται με τις αυταρ­χι­κές υπο­δεί­ξεις των κυβερ­νή­σε­ών του.

Απο­τε­λεί τερά­στια υπο­κρι­σία και πρό­κλη­ση, να κατη­γο­ρού­νται δια­δη­λω­τές για άσκη­ση βίας κατά αστυ­νο­μι­κών, όταν είναι γνω­στό ότι στη συγκε­κρι­μέ­νη δια­δή­λω­ση εξα­πο­λύ­θη­κε ένα όργιο αστυ­νο­μι­κής κατα­στο­λής από την κυβέρ­νη­ση, με αλό­γι­στη και επι­κίν­δυ­νη χρή­ση χημι­κών ουσιών, απρό­κλη­τους ξυλο­δαρ­μούς και προ­πη­λα­κι­σμούς ακό­μη και βου­λευ­τών, μαζι­κές προ­σα­γω­γές δια­δη­λω­τών στο σωρό, με χει­ρο­πέ­δες, ύβρεις και εξευτελισμούς.

Ο ΔΣΑ και οι άλλοι δικη­γο­ρι­κοί σύλ­λο­γοι οφεί­λουν μαζί με τις συν­δι­κα­λι­στι­κές οργα­νώ­σεις και ευρύ­τε­ρα τους φορείς του μαζι­κού κινή­μα­τος, να κατα­δι­κά­σουν απε­ρί­φρα­στα τη συγκε­κρι­μέ­νη δίω­ξη, που αφο­ρά και πλήτ­τει γενι­κό­τε­ρα τις λαϊ­κές ελευ­θε­ρί­ες και να εκφρά­σουν την έμπρα­κτη αλλη­λεγ­γύη τους στον διω­κό­με­νο διαδηλωτή».

Ριζο­σπά­στης, 902.gr

che guevara 008

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο