Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Απαράδεκτη και ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ δήλωση Μπάιντεν: “Θα απελευθερώσουμε το Ιράν”

Αμε­ρι­κα­νός πρό­ε­δρος Τζο Μπάι­ντεν δεσμεύ­θη­κε (!!!) χθες, Πέμ­πτη, «να απε­λευ­θε­ρώ­σει το Ιράν» και πρό­σθε­σε ότι οι δια­δη­λω­τές που βρί­σκο­νται στους δρό­μους εδώ και εβδο­μά­δες σύντο­μα θα κατα­φέ­ρουν να απελευθερωθούν.

«Μην ανη­συ­χεί­τε, θα απε­λευ­θε­ρώ­σου­με το Ιράν. Θα απε­λευ­θε­ρώ­σουν τους εαυ­τούς τους αρκε­τά σύντο­μα», τόνι­σε ο Μπάι­ντεν στη διάρ­κεια προ­ε­κλο­γι­κής του εκστρα­τεί­ας στην Καλι­φόρ­νια, την ώρα που δεκά­δες άνθρω­ποι που κρα­τού­σαν πανό υπέρ των Ιρα­νών δια­δη­λω­τών είχαν συγκε­ντρω­θεί έξω από τον χώρο της συγκέντρωσης.

Ο Αμε­ρι­κα­νός πρό­ε­δρος δεν έδω­σε περισ­σό­τε­ρες διευ­κρι­νί­σεις για τις ενέρ­γειες που σκο­πεύ­ει να ανα­λά­βει, στη διάρ­κεια της ομι­λί­ας του στο MiraCosta College κοντά στο Σαν Ντιέγκο.

Το Συμ­βού­λιο Εθνι­κής Ασφά­λειας του Λευ­κού Οίκου δεν έχει απα­ντή­σει προς το παρόν στο αίτη­μα για σχολιασμό.

Εδώ και επτά εβδο­μά­δες το Ιράν συγκλο­νί­ζε­ται από αντι­κυ­βερ­νη­τι­κές δια­δη­λώ­σεις οι οποί­ες ξέσπα­σαν μετά τον θάνα­το στις 16 Σεπτεμ­βρί­ου της 22χρονης Μαχ­σά Αμι­νί έπει­τα από τη σύλ­λη­ψή της από την αστυ­νο­μία ηθών επει­δή δεν φορού­σε σωστά τη μαντί­λα της.

Οι ΗΠΑ ανα­κοί­νω­σαν την Τετάρ­τη ότι θα προ­σπα­θή­σουν να απο­βά­λουν το Ιράν από την Επι­τρο­πή του ΟΗΕ για τη Θέση των Γυναι­κών (CSW) εξαι­τί­ας της βίαι­ης κατα­στο­λής των κινη­το­ποι­ή­σε­ων και των περιο­ρι­σμών που επι­βάλ­λει η Τεχε­ρά­νη στα δικαιώ­μα­τα των γυναικών.

Πηγή: ΑΠΕ

«Ναι, αλλά ο Στά­λιν…», του Νίκου Μόττα

 

 

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο