Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Απαράδεκτη οδηγία της εργοδοσίας των «Jumbo» προς τους εργαζόμενους: «Μόλις ακούσετε το σύνθημα… κρυφτείτε»!

«Μόλις ακού­σε­τε το σύν­θη­μα κρυ­φτεί­τε»: Αυτή είναι ουσια­στι­κά μία από τις συστά­σεις της εργο­δο­σί­ας των «Jumbo» στο προ­σω­πι­κό της, σε περί­πτω­ση που γίνει αντι­λη­πτή η παρου­σία ελεγ­κτών του υπουργείου.

Πρό­κει­ται για mail που δια­κι­νή­θη­κε μέρες γιορ­τών πριν από δύο χρό­νια «υπη­ρε­σια­κά» στους υπεύ­θυ­νους της εται­ρεί­ας, ως …μέτρο για να κου­κου­λώ­νο­νται οι παρα­βά­σεις σχε­τι­κά με το ωρά­ριο, που πάντα τέτοιες μέρες γίνε­ται λάστιχο.

Πιο συγκε­κρι­μέ­να, υψη­λά ιστά­με­νο στέ­λε­χος της επι­χεί­ρη­σης με το συγκε­κρι­μέ­νο mail έδι­νε σαφείς οδη­γί­ες στους υπεύ­θυ­νους κατα­στη­μά­των για το πώς έπρε­πε να προ­ε­τοι­μά­σουν το σύνο­λο του προ­σω­πι­κού να αντι­δρά­σει σε περί­πτω­ση ελέγ­χου στο κατάστημα.

jumbo eggrafo 2

«Παρα­κα­λεί­ται ο κ. (το όνο­μα του υπεύ­θυ­νου κατα­στή­μα­τος) να μετα­βεί στον χώρο της γεν­νή­τριας, ο κ. στον χώρο της γεν­νή­τριας παρα­κα­λώ»: Οπως ανα­φέ­ρει το παρα­πά­νω mail, αυτή η …αθώα ανα­κοί­νω­ση θα έπρε­πε να ακου­στεί από τα μεγά­φω­να στο κατά­στη­μα, μόλις εντο­πί­ζο­νταν οι ελεγ­κτές. Οπως ανα­φέ­ρε­ται στις οδη­γί­ες του mail, «η υπο­δο­χή ή τα ταμεία με το που θα εντο­πί­σουν τον έλεγ­χο να μπαί­νει» θα πρέ­πει να κάνουν την παρα­πά­νω ανακοίνωση.

Με το άκου­σμα του συν­θή­μα­τος το προ­σω­πι­κό «θα φρο­ντί­σει ανά­λο­γα του προ­γράμ­μα­τος εργα­σί­ας του να πρά­ξει ανά­λο­γα», εξη­γού­σε το μήνυ­μα και προ­έ­τρε­πε τους αρμο­δί­ους να δώσουν «τις προ­φο­ρι­κές τους οδη­γί­ες» σε όλους τους εργα­ζό­με­νους. Με το άκου­σμα του μηνύ­μα­τος, δηλα­δή, κάθε εργα­ζό­με­νος που ήταν δηλω­μέ­νος με ρεπό στα χαρ­τιά αλλά στην πρά­ξη είχε κλη­θεί να δου­λέ­ψει, που το ωρά­ριο στη σύμ­βα­σή του ήταν 6ωρο αλλά έκλει­νε 8 και 10 ώρες στο κατά­στη­μα, θα έπρε­πε να «πρά­ξει ανά­λο­γα». Δυστυ­χώς το γρα­πτό μήνυ­μα δεν έδι­νε πιο ανα­λυ­τι­κές οδη­γί­ες για το προ­σω­πι­κό. Ετσι, μπο­ρού­με μόνο να φαντα­στού­με τις «προ­φο­ρι­κές οδη­γί­ες» των υπευ­θύ­νων στους εργα­ζό­με­νους να «μετα­βούν στη γεν­νή­τρια», να κρυ­φτούν στις απο­θή­κες και να παρι­στά­νουν τους πελά­τες που χαζεύ­ουν τα ράφια μέχρι να ολο­κλη­ρω­θεί ο …έλεγ­χος.

Ριζο­σπά­στης.

che guevara 008

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο