Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Απαράδεκτο σεξιστικό σχόλιο του Απ. Τζιτζικώστα — Εκ των υστέρων ζήτησε συγγνώμη

Συγ­γνώ­μη ζήτη­σε μέσω του λογα­ρια­σμού του στο Twitter ο περι­φε­ρειάρ­χης Κεντρι­κής Μακε­δο­νί­ας Από­στο­λος Τζι­τζι­κώ­στας, έπει­τα από τον σάλο που ξεσή­κω­σε το χυδαίο, σεξι­στι­κό του σχό­λιο για τις γυναί­κες εργα­ζό­με­νες της Περιφέρειας.

Σύμ­φω­να με το τοπι­κό σάιτ alterthess.gr, με αφορ­μή τις πρω­το­χρο­νιά­τι­κες ευχές, ο εκπρό­σω­πος του οργα­νι­σμού που έχει ανα­λά­βει να προ­ω­θή­σει κινη­μα­το­γρα­φι­κές παρα­γω­γές στην περι­φέ­ρεια Κεντρι­κής Μακε­δο­νί­ας, επι­σκέ­φθη­κε τον Από­στο­λο Τζι­τζι­κώ­στα και χρη­σι­μο­ποιώ­ντας μια κινη­μα­το­γρα­φι­κή κλα­κέ­τα εξέ­φρα­σε ευχές για το νέο από­κτη­μα της Θεσ­σα­λο­νί­κης και …αστειεύ­τη­κε ζητώ­ντας από τον κ. Τζι­τζι­κώ­στα να μπο­ρέ­σουν όλες οι γυναί­κες της Διεύ­θυν­σης να λάβουν μέρος στις κινη­μα­το­γρα­φι­κές παραγωγές.

Η αντί­δρα­ση του Από­στο­λου Τζι­τζι­κώ­στα εξέ­πλη­ξε, καθώς ο περι­φε­ρειάρ­χης προ­έ­βη μια χαρα­κτη­ρι­στι­κή χει­ρο­νο­μία σεξουα­λι­κού περιε­χο­μέ­νου και απευ­θυ­νό­με­νος στις γυναί­κες εργα­ζό­με­νες της περι­φέ­ρειας ρώτη­σε «τι είδους ται­νία, προ­σέξ­τε τι θα πείτε».

Οι εργα­ζό­με­νες ξέσπα­σαν σε αμή­χα­να γέλια ενώ ο Περι­φε­ρειάρ­χης πρό­σθε­σε: «Άκου­σα ότι από τις πρώ­τες ται­νί­ες που θα γυρι­στούν θα είναι του Σει­ρη­νά­κη, σας ενδιαφέρει;».

Συγγνώμη μετά τις αντιδράσεις…

Ο περι­φε­ρειάρ­χης ζήτη­σε συγ­γνώ­μη για την «ατυ­χέ­στα­τη και τελεί­ως λάθος ανα­φο­ρά» του προς τις εργα­ζό­με­νες, με ανάρ­τη­σή του στο Twitter:

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο