Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ 1.400 κλήσεις σε μία ημέρα από τη Δημοτική Αστυνομία στη Θεσσαλονίκη με το ληστρικό σύστημα στάθμευσης

Στη Θεσ­σα­λο­νί­κη όπου οι εικό­νες από τα δημό­σια μέσα μετα­φο­ράς θυμί­ζουν τρι­το­κο­σμι­κή χώρα.… Στη Θεσ­σα­λο­νί­κη όπου εφρ­μό­ζε­ται ένα από τα ληστρι­κό­τε­ρα συστή­μα­τα στάθ­μευ­σης (τα έσο­δα μοι­ρά­ζο­νται εξ ημι­σεί­ας δήμος και ιδιω­τι­κή εται­ρεία)… Στη Θεσ­σα­λο­νί­κη όπου οι κατα­στη­μα­τάρ­χες ζητούν δωρε­άν χώρους στάθ­μευ­σης στο κέντρο της πόλης.…

Η δημο­τι­κή αρχή αρχή, βαδί­ζο­ντας στα χνά­ρια της προη­γού­με­νης, περη­φα­νεύ­ε­ται που σε μόλις μία ημέ­ρα, τη χτε­σι­νή, έκο­ψε 1.400 κλή­σεις, οι οποί­ες βεβαί­ως αφο­ρούν ργα­ζό­με­νους οι οποί­οι δεν μπο­ρούν να πλη­ρώ­σουν το πανά­κρι­βο αντί­τι­μο για τη στάθμευση…

Σύμ­φω­να με την είδη­ση, “φωτιά” πήραν τα μπλο­κά­κια των δημο­τι­κών αστυ­νο­μι­κών του δήμου Θεσ­σα­λο­νί­κης, οι οποί­οι μέσα σε μόλις μία ημέ­ρα ‑τη χθε­σι­νή- έκο­ψαν 1.400 κλή­σεις για παρά­νο­μη στάθ­μευ­ση στους κεντρι­κούς δρό­μους της πόλης. Ο συγκε­κρι­μέ­νος αριθ­μός απο­τε­λεί ρεκόρ, καθώς ο μέσος όρος κλή­σε­ων που κόβο­νται τις καθη­με­ρι­νές ανέρ­χε­ται σε περί­που 500 – 600.

“Κάνα­με ρεκόρ όλων των επο­χών και βεβαιώ­σα­με 1.400 κλή­σεις σε λιγό­τε­ρο από 16 ώρες. Επέ­στρε­ψε το σύνο­λο της δύνα­μης των δημο­τι­κών αστυ­νο­μι­κών στους δρό­μους και αυτό που αντι­κρί­σα­με χθες (Τρί­τη) ήταν ένα μπά­χα­λο” δήλω­σε — χωρίς ίχνος ντρο­πής — στον ραδιο­φω­νι­κό σταθ­μό του ΑΠΕ – ΜΠΕ, “Πρα­κτο­ρείο 104,9 FΜ”, ο εντε­ταλ­μέ­νος δημο­τι­κός σύμ­βου­λος Θεσ­σα­λο­νί­κης, αρμό­διος για θέμα­τα δημο­τι­κής αστυ­νο­μί­ας, Δημή­τρης Δαγκλής.

Σύμ­φω­να με τον κ.Δαγκλή, αυξη­μέ­νος ήταν ο αριθ­μός των κλή­σε­ων που κόπη­καν στους παρα­βά­τες οδη­γούς και κατά τη διάρ­κεια των γιορ­τών των Χρι­στου­γέν­νων και της Πρω­το­χρο­νιάς. Είναι χαρα­κτη­ρι­στι­κό πως το δίμη­νο Νοεμ­βρί­ου – Δεκεμ­βρί­ου 2019 βεβαιώ­θη­καν 10.000 περισ­σό­τε­ρες παρα­βά­σεις (32.0000), σε σχέ­ση με το ίδιο δίμη­νο του 2018, όπου ο αριθ­μός είχε ανέλ­θει σε 22.000.

Οι δημο­τι­κοί αστυ­νο­μι­κοί, καθ όλη τη γιορ­τι­νή περί­ο­δο, εστί­α­σαν κυρί­ως στους βασι­κούς οδι­κούς άξο­νες της Θεσ­σα­λο­νί­κης, μετα­ξύ των οποί­ων Τσι­μι­σκή, Εγνα­τία, Λεω­φό­ρο Νίκης, Βασ. Όλγας και Αγί­ου Δημη­τρί­ου, όπου έπε­σε και ο κύριος όγκος των οχημάτων.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο