Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Απεβίωσε ο Μπερντ Μπρανς, αρχηγός της Ανατολικής Γερμανίας

Ο πρώ­ην αρχη­γός της Ανα­το­λι­κής Γερ­μα­νί­ας, Μπερντ Μπρανς, έφυ­γε από τη ζωή σε ηλι­κία 77 ετών, όπως ανα­κοί­νω­σε ο πρώ­ην σύλ­λο­γός του, Χάλε. Ο πρώ­ην διε­θνής αμυ­ντι­κός πέθα­νε μετά από μακρά ασθέ­νεια, σημειώ­νε­ται στην ίδια ανακοίνωση.

Ο Μπρανς, ο οποί­ος μέτρη­σε στην καριέ­ρα του 72 εμφα­νί­σεις με την Εθνι­κή ομά­δα της Ανα­το­λι­κής Γερ­μα­νί­ας, ήταν στο γήπε­δο στο Αμβούρ­γο στις 22 Ιου­νί­ου 1974, την ημέ­ρα του ντέρ­μπι που η Ανα­το­λι­κή νίκη­σε τη μετέ­πει­τα παγκό­σμια πρω­τα­θλή­τρια Δυτι­κή Γερ­μα­νία 1–0 με γκολ του Γιούρ­γκεν Σπαρ­βά­σερ στο 77΄.

Αυτή, άλλω­στε, ήταν η πρώ­τη και μονα­δι­κή φορά που η ανα­το­λι­κο­γερ­μα­νι­κή Εθνι­κή συμ­με­τεί­χε στην τελι­κή φάση ενός Παγκο­σμί­ου Κυπέλ­λου. Ο Μπρανς κέρ­δι­σε τον Ολυ­μπια­κό τίτλο το 1976, στο Μόντρε­αλ (Κανα­δάς), αφού προη­γου­μέ­νως είχε κατα­κτή­σει το χάλ­κι­νο μετάλ­λιο στο Μόνα­χο στους Ολυ­μπια­κούς Αγώ­νες που φιλο­ξέ­νη­σε η Δυτι­κή Γερ­μα­νία το 1972.

Το ντέρ­μπι του παγκο­σμί­ου πρω­τα­θλή­μα­τος μετα­ξύ των δύο Γερ­μα­νιών, με προ­πο­νη­τή τον Χέλ­μουτ Σεν (Δυτι­κή) και Γκέ­οργκ Μπάσ­νερ (Ανα­το­λι­κή), παρα­μέ­νει μία από τις πιο συναρ­πα­στι­κές σελί­δες στην ιστο­ρία του σύγ­χρο­νου ποδοσφαίρου.

Εκεί­νη την ημέ­ρα, στο γήπε­δο του Volksparkstadion του Αμβούρ­γου, όλα τα προ­γνω­στι­κά έδει­χναν νίκη της ομά­δας του Φραντς Μπε­κεν­μπά­ου­ερ και των συμπαι­κτών του, αλλά μια «θανα­τη­φό­ρα» αντε­πί­θε­ση ήταν αρκε­τή για τους Ανα­το­λι­κο­γερ­μα­νούς, προ­κει­μέ­νου να κερ­δί­σουν τον αγώνα.

Για τα υπό­λοι­πα φρό­ντι­σε ο τερ­μα­το­φύ­λα­κας Γιούρ­γκεν Κρόι, με μια σει­ρά από τρο­με­ρές επεμβάσεις.

Κώστας Καρυω­τά­κης ΑΠΑΝΤΑ μια άλλη ανάγνωση

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο