Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Απεγκλωβισμός τώρα από τα νησιά – Ανυπακοή στην ΕΕ και τις συμφωνίες εγκλωβισμού

«Οι ώρες είναι κρί­σι­μες» σημειώ­νει η «Λαϊ­κή Συσπεί­ρω­ση» Δήμου Χίου τονί­ζο­ντας ότι «τα γεω­πο­λι­τι­κά παι­χνί­δια της Άγκυ­ρας σε συν­δυα­σμό με τους αντα­γω­νι­σμούς των ΗΠΑ, ΝΑΤΟ, ΕΕ με Ρωσία και συμ­μά­χους της οξύ­νουν το πολε­μι­κό κλί­μα και κιν­δυ­νεύ­ουν να συμπα­ρα­σύ­ρουν και τη χώρα μας , με συνευ­θύ­νη και της προη­γού­με­νης κυβέρ­νη­σης και της σημε­ρι­νής της ΝΔ.

Απαι­τεί­ται ψυχραι­μία και σύνε­ση από όλους μας.

Οι νέες μαζι­κές ροές προ­σφύ­γων και μετα­να­στών προς το νησί, αυτό που επι­βάλ­λουν στο λαό της Χίου, είναι απο­φα­σι­στι­κά να διεκ­δι­κή­σει από την κυβέρ­νη­ση να στεί­λει, εδώ και τώρα, πλοία με τα οποία θα απε­γκλω­βί­σει όλους τους πρό­σφυ­γες που βρί­σκο­νται στη ΒΙΑΛ και να παρα­λά­βει όσους κατα­φθά­νουν τις επό­με­νες ώρες και μέρες. Να τους μετα­φέ­ρει στην ηπει­ρω­τι­κή χώρα και να τους δώσει αμέ­σως ταξι­διω­τι­κά έγρα­φα για τις χώρες της ΕΕ.

Επι­βε­βαιώ­νε­ται τρα­γι­κά η θέση της Λαϊ­κής Συσπεί­ρω­σης που λέγα­με κανέ­να Hot Spot στα νησιά, για­τί θα χρη­σι­μο­ποι­η­θεί στη γεω­πο­λι­τι­κή σκα­κιέ­ρα των ιμπε­ρια­λι­στών και της Τουρ­κί­ας και απο­τε­λεί έναν ακό­μη λόγο για να κλεί­σει η ΒΙΑΛ.

Αυτές τις ώρες πρέπει ακόμα πιο πολύ να απομονωθεί κάθε φωνή και ομάδα που καλεί σε βιαιοπραγία κατά των θυμάτων, να απομονωθούν οι ακροδεξιοί που βγαίνουν από τα λαγούμια τους και επιτίθενται κατά των προσφύγων και μεταναστών, τους οποίους η κυβέρνηση της Τουρκίας χρησιμοποιεί ως διαπραγματευτικό χαρτί για να υπηρετήσει τα επιθετικά της σχέδια στη Συρία , έχοντας τη στήριξη των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ και της ΕΕ.

Από αυτή την άπο­ψη θεω­ρού­με ότι απο­φά­σεις όπως αυτές του τοπι­κού συμ­βου­λί­ου Χαλ­κιούς να κλεί­νουν το δρό­μο προς τη ΒΙΑΛ δε βοη­θούν, απε­να­ντί­ας χάνουν το δίκιο τους, χάνουν το στό­χο τους που είναι κοι­νός στό­χος όλων μας το κλεί­σι­μο της ΒΙΑΛ. Στρέ­φο­νται ενα­ντί­ον των εργα­ζο­μέ­νων στο ΚΥΤ, ενα­ντί­ον των προ­σφύ­γων και μετα­να­στών , συμ­βάλ­λουν στην έκρυθ­μη κατά­στα­ση εντός του ΚΥΤ και βοη­θούν τους ακρο­δε­ξιούς να βγά­ζουν το μίσος τους και το ρατσι­σμό τους.

Ο λαός της Χίου ενωμένος και πάλι πρέπει να στρέψει την πάλη του κατά των σχεδίων να γίνει το νησί φυλακή της ΕΕ. Αντί να εκβιάζει η κυβέρνηση τους νησιώτες πρέπει τώρα να ασκήσει τη μέγιστη πίεση, και με όλους τους τρόπους προς την ΕΕ για να αναλάβει τις ευθύνες της.

Καλού­με το λαό σε εγρή­γορ­ση και αγω­νι­στι­κή ετοι­μό­τη­τα και απαι­τού­με την έκτα­κτη και άμε­ση σύγκλι­ση του δημο­τι­κού συμ­βου­λί­ου με θέμα τον άμε­σο απε­γκλω­βι­σμό και τη δια­τή­ρη­ση των ανθρώ­πι­νων χαρα­κτη­ρι­στι­κών του νησιού.

Η Χίος δεν πρέ­πει να δει εικό­νες απαν­θρω­πιάς όπως αυτές της Θερ­μής Λέσβου».


 

Πηγή ‑συνε­χής ενη­μέ­ρω­ση & περισ­σό­τε­ρα εδώ

 

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο