Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Απελάθηκαν 12 Ρώσοι διπλωμάτες — Ρωσική πρεσβεία: Η ενέργεια δεν θα μείνει χωρίς συνέπειες

«Ανε­πι­θύ­μη­τους» χαρα­κτη­ρί­ζει 12 μέλη των Διπλω­μα­τι­κών και Προ­ξε­νι­κών Απο­στο­λών της Ρωσι­κής Ομο­σπον­δί­ας, που είναι δια­πι­στευ­μέ­να στην Ελλά­δα, το ελλη­νι­κό υπουρ­γείο Εξωτερικών.

Όπως ανα­φέ­ρει το ΥΠΕΞ, οι Ρώσοι διπλω­μά­τες κηρύ­χθη­καν ανε­πι­θύ­μη­τοι (personae non gratae) σύμ­φω­να με τις δια­τά­ξεις της Σύμ­βα­σης της Βιέν­νης για της Διπλω­μα­τι­κές Υπο­θέ­σεις του 1961 και της Σύμ­βα­σης της Βιέν­νης για τις Προ­ξε­νι­κές Υπο­θέ­σεις του 1963.

Ο Υπη­ρε­σια­κός Γενι­κός Γραμ­μα­τέ­ας ενη­μέ­ρω­σε νωρί­τε­ρα σήμε­ρα τον Ρώσο Πρέ­σβη σχε­τι­κά με την από­φα­ση αυτή.

Ρωσική πρεσβεία: Οι απελάσεις θα έχουν συνέπειες

H από­φα­ση της Ελλά­δας για απέ­λα­ση 12 διπλω­μα­τών δεν θα μεί­νει χωρίς συνέ­πειες, ανα­φέ­ρει σε ανα­κοί­νω­σή της η Ρωσι­κή Πρε­σβεία, αντι­δρώ­ντας στην κίνη­ση του ελλη­νι­κού ΥΠΕΞ.

Σε ανα­κοί­νω­σή της σημειώ­νε­ται: «Στις 6 Απρι­λί­ου 2022, ο Πρέ­σβης της Ρωσί­ας στην Ελλά­δα Αντρέι Μάσλοβ εκλή­θη στο ελλη­νι­κό Υπουρ­γείο Εξω­τε­ρι­κών, όπου ενη­με­ρώ­θη­κε για την από­φα­ση της Αθή­νας να κηρύ­ξει 12 διπλω­μά­τες της Πρε­σβεί­ας και του Γενι­κού Προ­ξε­νεί­ου στη Θεσ­σα­λο­νί­κη personae non gratae.

Από την πλευ­ρά μας, εκφρά­σα­με την κατη­γο­ρη­μα­τι­κή δια­μαρ­τυ­ρία για αυτό το αδι­καιο­λό­γη­το και συγκρου­σια­κό βήμα που έχει στό­χο την ακό­μη χει­ρό­τε­ρη κατα­στρο­φή του συνό­λου των διμε­ρών μας σχέσεων.

Επι­ση­μά­να­με ότι αυτή η ενέρ­γεια δεν θα μεί­νει χωρίς συνέπειες».

Ναπο­λέ­ων Σου­κα­τζί­δης Το μεγα­λείο ενός αγω­νι­στή της Αντί­στα­σης, του Θέμου Κορνάρου

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο