Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Απελευθερώνονται από τη Δευτέρα οι διαδημοτικές μετακινήσεις

Αλλα­γή στην επι­τρε­πό­με­νη ώρα κυκλο­φο­ρί­ας ισχύ­ει από χτες, καθώς όλη τη Μεγά­λη Εβδο­μά­δα οι μετα­κι­νή­σεις θα επι­τρέ­πο­νται από τις 5 το πρωί έως τις 10 το βρά­δυ. Από τη Δευ­τέ­ρα του Πάσχα, 3 Μάη, σε συν­δυα­σμό με την επα­να­λει­τουρ­γία της εστί­α­σης, το ωρά­ριο κυκλο­φο­ρί­ας θα δια­μορ­φω­θεί από τις 5 το πρωί μέχρι και τις 11 το βρά­δυ με ταυ­τό­χρο­νη κατάρ­γη­ση του περιο­ρι­σμού των δια­δη­μο­τι­κών μετακινήσεων.

Το Μεγά­λο Σάβ­βα­το και την Κυρια­κή του Πάσχα θα επι­τρέ­πο­νται οι δια­δη­μο­τι­κές μετα­κι­νή­σεις με τον κωδι­κό μετα­κί­νη­σης 6.

Στο θέμα ανα­φέρ­θη­κε και ο γενι­κός γραμ­μα­τέ­ας Εμπο­ρί­ου και Προ­στα­σί­ας Κατα­να­λω­τή, Πανα­γιώ­της Στα­μπου­λί­δης, επι­ση­μαί­νο­ντας πως από τη Δευ­τέ­ρα 3 Μαΐ­ου που ανοί­γει η εστί­α­ση θα επι­τρέ­πο­νται και οι δια­δη­μο­τι­κές μετα­κι­νή­σεις, ενώ ο πολί­της δεν θα χρειά­ζε­ται να στέλ­νει sms για να πάει σε κάποιο εστια­τό­ριο ή μπαρ.

Aκό­μη, υπο­γράμ­μι­σε πως τα κατα­στή­μα­τα με εξω­τε­ρι­κούς χώρους και καθή­με­νους πελά­τες, θα είναι ανοι­κτά μέχρι τις 23:00, όταν θα ξεκι­νά και η απα­γό­ρευ­ση κυκλοφορίας.

Νωρί­τε­ρα, ο υπουρ­γός Ανά­πτυ­ξης και Επεν­δύ­σε­ων Άδω­νις Γεωρ­γιά­δης ανα­φέρ­θη­κε στο ωρά­ριο των εστια­το­ρί­ων και εξή­γη­σε ότι οι πολί­τες πρέ­πει στις 23.00 να είναι σπί­τι, ενώ οι εργα­ζό­με­νοι των επι­χει­ρή­σε­ων εξαι­ρού­νται της απα­γό­ρευ­σης αυτής.

Παράλ­λη­λα, τόνι­σε πως οι εμβο­λια­σμοί κρί­νουν και την κατάρ­γη­ση των sms, στό­χος είναι να μην υπάρ­χει το SMS όταν ανοί­ξει ο του­ρι­σμός, ενώ ο υπουρ­γός Ψηφια­κής Δια­κυ­βέρ­νη­σης, Κυριά­κος Πιερ­ρα­κά­κης δήλω­σε ότι είμα­στε πολύ κοντά στην κατάρ­γη­ση των sms.

Στο άνοιγ­μα της εστί­α­σης ανα­φέρ­θη­κε χτες ο ανα­πλη­ρω­τής υπουρ­γός Ανά­πτυ­ξης, Νίκος Παπα­θα­νά­σης και διευ­κρί­νι­σε πως φέτος θα είναι δια­φο­ρε­τι­κό από ότι πέρυ­σι που ήταν σε χρή­ση και κάποιο μέρος του εσω­τε­ρι­κού της επι­χεί­ρη­σης. Φέτος, αξιο­ποιού­νται μόνο οι εξω­τε­ρι­κοί χώροι και υπεν­θύ­μι­σε ότι είναι υπο­χρε­ω­τι­κή η μάσκα μέχρι να οι πελά­τες να καθί­σουν στο τρα­πέ­ζι, ενώ θα πρέ­πει να τηρού­νται τα μέτρα όπως απο­λύ­μαν­ση χώρων και τραπεζοκαθισμάτων.

Ακο­λου­θή­στε το Ατέ­χνως στο Google News, στο Facebook και στο Twitter

Ν. Μπε­λο­γιάν­νης Ν. Πλου­μπί­δης – Στο σπί­τι των ηρώων

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο