Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Απεργία στην «Amazon» σε περισσότερες από 30 χώρες του κόσμου

Σε απερ­για­κές κινη­το­ποι­ή­σεις προ­χω­ρούν εργα­ζό­με­νοι στην «Amazon» σε όλο τον κόσμο, σε περισ­σό­τε­ρες από 30 χώρες του, συμπε­ρι­λαμ­βα­νο­μέ­νων των Ηνω­μέ­νων Πολι­τειών, της Γερ­μα­νί­ας και της Γαλ­λί­ας, διεκ­δι­κώ­ντας καλύ­τε­ρους μισθούς.

Είναι η πρώ­τη φορά που η «Amazon» έχει διε­θνή απερ­γία και γίνε­ται με αφορ­μή την Black Friday, μέρα με τη μεγα­λύ­τε­ρη εμπο­ρι­κή κίνη­ση για τις πολυ­ε­θνι­κές και ευκαι­ρία για τους εργο­δό­τες να τσα­κί­σουν τα ωρά­ρια και δικαιώ­μα­τα των εργαζομένων.

Στη Γερ­μα­νία υπήρ­ξαν δια­δη­λώ­σεις σε δέκα απο­θή­κες της «Amazon», ενώ στη Γαλ­λία απερ­γία έγι­νε σε οκτώ αποθήκες.

Στη χώρα μας την Κυρια­κή σε απερ­γία καλούν Σύλ­λο­γοι Εμπο­ρο­ϋ­παλ­λή­λων Αθή­νας και άλλων πόλε­ων ενά­ντια στην προ­σπά­θεια των εργο­δο­τών να μετα­τρέ­ψουν σε 4ήμερο εξό­ντω­σης για τους εργα­ζό­με­νους τις μέρες προσφορών.

Το ΠΑΜΕ εκφρά­ζει την αλλη­λεγ­γύη του στους εργα­ζό­με­νους πολ­λών χωρών, σε όλο τον κόσμο, που απα­ντούν με κινη­το­ποι­ή­σεις στην εκμε­τάλ­λευ­ση και τη δου­λειά μέχρι εξα­ντλή­σε­ως, που επι­βάλ­λουν οι επι­χει­ρη­μα­τι­κοί όμι­λοι με αφορ­μή τις εκπτω­τι­κές μέρες Black Friday και Cyber Monday.

902.gr

«Ναι, αλλά ο Στά­λιν…», του Νίκου Μόττα

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο