Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Απεργία Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου: Πώς θα κινηθούν τα μέσα μεταφοράς

Με απερ­για­κές κινη­το­ποι­ή­σεις και στά­σεις εργα­σί­ας συμ­με­τέ­χουν οι εργα­ζό­με­νοι στις συγκοι­νω­νί­ες στην 24ωρη απερ­γία που προ­κή­ρυ­ξαν για αύριο η ΑΔΕΔΥ και τα Εργα­τι­κά Κέντρα Αθή­νας-Πει­ραιά, αντι­δρώ­ντας στο ανα­πτυ­ξια­κό πολυ­νο­μο­σχέ­διο της κυβέρνησης.

Πιο συγκε­κρι­μέ­να, ακι­νη­το­ποι­η­μέ­να θα είναι αύριο τα τρό­λεϊ, τα λεω­φο­ρεία και οι συρ­μοί στο δίκτυο της γραμ­μής 1 Μετρό (πρώ­ην ΗΣΑΠ), λόγω της 24ωρης απερ­γί­ας που απο­φά­σι­σαν η Ένω­ση Εργα­ζο­μέ­νων ΗΛΠΑΠ, το Συν­δι­κά­το Εργα­ζο­μέ­νων ΟΑΣΑ και το Σωμα­τείο Εργα­ζο­μέ­νων ΣΤΑΣΥ αντίστοιχα.

Ωστό­σο, οι εργα­ζό­με­νοι σε μετρό (γραμ­μή 2 και 3) και τραμ συμ­με­τέ­χουν στην απερ­για­κή κινη­το­ποί­η­ση με στά­σεις εργα­σί­ας. Συγκε­κρι­μέ­να, το μετρό θα λει­τουρ­γεί από 9 το πρωί έως και τις 9 το βρά­δυ και το τραμ θα λει­τουρ­γεί από τις 8 το πρωί έως τις 10 το βράδυ.

Οι εργα­ζό­με­νοι στα μέσα μετα­φο­ράς διεκ­δι­κούν την άμε­ση από­συρ­ση των δια­τά­ξε­ων του ανα­πτυ­ξια­κού πολυ­νο­μο­σχε­δί­ου, που αφο­ρούν τα εργα­σια­κά και τη λει­τουρ­γία των συν­δι­κά­των και αγω­νί­ζο­νται για δημό­σιες συγκοι­νω­νί­ες στην υπη­ρε­σία του κοι­νω­νι­κού συνό­λου. Καλούν τους εργα­ζό­με­νους να συμ­με­τά­σχουν στην απερ­για­κή συγκέ­ντρω­ση της 24ης Σεπτεμ­βρί­ου στις 11 πρωί στην πλα­τεία Κλαυθμώνος.

Επί­σης, την Πέμ­πτη 26 Σεπτεμ­βρί­ου 2019 δεν θα πραγ­μα­το­ποιού­νται δρο­μο­λό­για στα τραί­να συμπε­ρι­λαμ­βα­νο­μέ­νου και του προ­α­στια­κού λόγω της 24ωρης απερ­γί­ας που απο­φά­σι­σε η Πανελ­λή­νια Ομο­σπον­δία Σιδη­ρο­δρο­μι­κών. Ως εκ τού­του ανα­μέ­νε­ται ανα­κοί­νω­ση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ ΑΕ για τις ακυ­ρώ­σεις δρομολογίων.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο