Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Απεργία 16 Ιούνη: Πώς θα κινηθούν τα μέσα μαζικής μεταφοράς

Σύμ­φω­να με τα όσα είναι γνω­στά έως τώρα τα μέσα μαζι­κής μετα­φο­ράς θα κινη­θούν ως εξής:

- Στη γραμ­μή 1 του μετρό, δηλα­δή στο δίκτυο του πρώ­ην ηλε­κτρι­κού σιδη­ρο­δρό­μου, αλλά και του τραμ, τα δρο­μο­λό­για θα εκτε­λού­νται μόνο έως τις 10 το πρωί αύριο, καθώς από την ώρα αυτή ξεκι­νά η στά­ση εργα­σί­ας, η οποία θα διαρ­κέ­σει έως και τη λήξη της βάρδιας.

- Οι συρ­μοί του προ­α­στια­κού σιδη­ρο­δρό­μου αλλά και οι αμα­ξο­στοι­χί­ες της ΤΡΑΙΝΟΣΕ θα παρα­μεί­νουν ακι­νη­το­ποι­η­μέ­νες από τις 12 το μεση­μέ­ρι έως τις 16.00 λόγω της στά­σης εργα­σί­ας που έχει εξαγ­γεί­λει για το ίδιο διά­στη­μα η Πανελ­λή­νια Ομο­σπον­δία Σιδη­ρο­δρο­μι­κών (ΠΟΣ). Στο διά­στη­μα αυτό δε θα εκτε­λού­νται δρο­μο­λό­για, ενώ από την κινη­το­ποί­η­ση ενδέ­χε­ται να επη­ρε­α­στούν και προη­γού­με­να ή επό­με­να δρομολόγια.

-Στα λεω­φο­ρεία και τα τρό­λεϊ θα πραγ­μα­το­ποι­η­θεί στά­ση εργα­σί­ας μετα­ξύ 13:00–17:00. Τα τελευ­ταία δρο­μο­λό­για ανα­μέ­νε­ται να ανα­χω­ρή­σουν από τις 12:00, ενώ η απο­κα­τά­στα­ση της κυκλο­φο­ρί­ας ανα­μέ­νε­ται γύρω στις 18:00 ή και αργότερα.

Με ανα­κοι­νώ­σεις τους οι εργα­ζό­με­νοι στα μέσα μετα­φο­ράς καταγ­γέλ­λουν ότι «η κυβέρ­νη­ση χρη­σι­μο­ποιώ­ντας τους μαθη­τές και τις μαθή­τριες, που δίνουν Πανελ­λα­δι­κές Εξε­τά­σεις, επι­χει­ρεί να κάμ­ψει τον αγώ­να των εργα­ζό­με­νων ενά­ντια στο αντερ­γα­τι­κό νομο­σχέ­διό της» κάνο­ντας λόγο για «ύπου­λη τακτι­κή της κυβέρνησης».

Επί­σης, οι εργα­ζό­με­νοι κατη­γο­ρούν την κυβέρ­νη­ση για «δήθεν ευαι­σθη­σία για τα παι­διά», αλλά «εντε­λώς υπο­κρι­τι­κή, διό­τι ενώ εμφα­νί­ζε­ται να αγω­νιά για τις μετα­κι­νή­σεις τους, την ίδια ώρα με το αντερ­γα­τι­κό νομο­σχέ­διο, που έχει κατα­θέ­σει στη Βου­λή, ετοι­μά­ζει για αυτά και για όλες τις επό­με­νες γενιές ένα εργα­σια­κό μεσαί­ω­να, με ανα­σφά­λεια και χωρίς συγκρο­τη­μέ­να δικαιώματα».

Οι εργα­ζό­με­νοι στη ΣΤΑ.ΣΥ σημειώ­νουν ότι «δεν θα υπο­κύ­ψουν σε εκβια­σμούς και πιέ­σεις αλλά ούτε και χρειά­ζε­ται να απο­δεί­ξουν σε κανέ­ναν την ευαι­σθη­σία και το ενδια­φέ­ρον τους για τα παι­διά. Είναι οι ίδιοι γονείς, γνω­ρί­ζουν πολύ καλά τις αγω­νί­ες των νέων και είναι απο­φα­σι­σμέ­νοι να αγω­νι­στούν, με όλες τους τις δυνά­μεις, για να απο­συρ­θεί το αντερ­γα­τι­κό νομο­σχέ­διο της κυβέρ­νη­σης και των εργοδοτών».

«Τσε Γκε­βά­ρα, πρε­σβευ­τής της Επα­νά­στα­σης», του Νίκου Μόττα

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο