Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Απεργία 6 Απρίλη: Μαζική και μαχητική η συγκέντρωση στη Θεσσαλονίκη

Μαζι­κή και μαχη­τι­κή απερ­για­κή συγκέ­ντρω­ση ενά­ντια στην ακρί­βεια και την εμπλο­κή της χώρας στον ιμπε­ρια­λι­στι­κό πόλε­μο, πραγ­μα­το­ποί­η­σαν συν­δι­κα­λι­στι­κές οργα­νώ­σεις και μαζι­κοί φορείς στο Άγαλ­μα Βενιζέλου.

Μιλώ­ντας στους συγκε­ντρω­μέ­νους, ο Θανά­σης Κου­τσου­ράς, γενι­κός γραμ­μα­τέ­ας του Συν­δι­κά­του Οικο­δό­μων Ν. Θεσ­σα­λο­νί­κης, καλω­σό­ρι­σε τους εργα­ζό­με­νους που από τα άγρια χαρά­μα­τα είναι στο πόδι για να δια­σφα­λί­σουν την επι­τυ­χία της σημε­ρι­νής απερ­γί­ας, κόντρα στις από­πει­ρες εκφο­βι­σμού και στους εκβια­σμούς της εργο­δο­σί­ας. «Αυτές οι μεθο­δεύ­σεις για άλλη μια φορά έπε­σαν στο κενό» ανέφερε.

«Από αυτήν την αφε­τη­ρία απα­ντά­με σε όλους αυτούς που πέρα από τον ιδρώ­τα και το αίμα εργα­τών που απαι­τούν για τα κέρ­δη τους καθη­με­ρι­νά, δε διστά­ζουν να κάνουν πολέ­μους, να αιμα­το­κυ­λή­σουν λαούς. Και σε αυτή τη φρί­κη γινό­μα­στε σήμε­ρα, για άλλη μια φορά, μάρ­τυ­ρες» τόνι­σε και συμπλή­ρω­σε ότι «τα ρωσι­κά μεγα­θή­ρια χτυ­πιού­νται με αυτά του ΝΑΤΟ, των ΗΠΑ και της Ε.Ε. για τον έλεγ­χο πλου­το­πα­ρα­γω­γι­κών πηγών, δρό­μων ενέρ­γειας και εμπο­ρί­ου, εκμε­τάλ­λευ­σης εργα­τι­κού δυνα­μι­κού, αφή­νο­ντας πίσω χιλιά­δες νεκρούς, εκα­τομ­μύ­ρια πρό­σφυ­γες. Κατα­δι­κά­ζου­με την απα­ρά­δε­κτη ιμπε­ρια­λι­στι­κή εισβο­λή της Ρωσί­ας στην Ουκρα­νία όπως και όλους τους ενό­χους! Για­τί δεν τους κάνου­με τη χάρη. Δεν θα δια­λέ­ξου­με εκβια­στι­κά στρα­τό­πε­δο μετα­ξύ ληστών».

Υπο­γράμ­μι­σε ακό­μα ότι υπάρ­χουν «νεκροί και σακα­τε­μέ­νοι, τόσο από τους άδι­κους ιμπε­ρια­λι­στι­κούς τους πολέ­μους, όσο και από τις αφό­ρη­τες συν­θή­κες δου­λειάς. Η μήτρα τους κοι­νή, το κυνή­γι τους κέρ­δους» προ­σθέ­το­ντας ότι «και εδώ στην χώρα μας, πρό­σφα­τα στην Θεσ­σα­λο­νί­κη είχα­με την απα­ρά­δε­κτη κατα­δί­κη από τα αστι­κά δικα­στή­ρια, πρώ­ην προ­έ­δρου της Ένω­σης Εμπο­ρο­ϋ­παλ­λή­λων της συνα­δέλ­φισ­σας Γαρου­φα­λιάς Καλα­μα­ρά για τη συν­δι­κα­λι­στι­κή της δρά­ση. Την ίδια στιγ­μή, πέρα­σαν πόσοι μήνες και ακό­μα καμία από­φα­ση από την δικαιο­σύ­νη τους για την εκδι­κη­τι­κή από­λυ­ση του προ­έ­δρου μεταλ­λεί­ων του Νίκου Τζα­νε­τή . Τέτοια παρα­δείγ­μα­τα πολ­λά. Αυτή είναι η δημο­κρα­τία τους».

Κάλε­σε τους εργα­ζό­με­νους να μην έχουν καμιά εμπι­στο­σύ­νη στην κυβέρ­νη­ση που εμπλέ­κει ακό­μα πιο βαθιά το λαό μας, σε αυτούς τους δολο­φο­νι­κούς σχε­δια­σμούς, που έχει μετα­τρέ­ψει όλη τη χώρα σε ένα απέ­ρα­ντο ορμη­τή­ριο και σε ένα εν δυνά­μει στό­χο από τους αντι­πά­λους της, σε περί­πτω­ση κλι­μά­κω­σης επι­ση­μαί­νο­ντας πως εξί­σου ένο­χοι και επι­κίν­δυ­νοι είναι και όλοι οι άλλοι επί­δο­ξοι σωτή­ρες. Από τον ΣΥΡΙΖΑ του “δια­βο­λι­κά καλού Τραμπ” μέχρι τους κλη­ρο­νό­μους του ΠΑΣΟΚ που άφη­σε στην ιστο­ρία την ατά­κα “ευχα­ρι­στού­με τους Αμερικανούς”».

Από κοι­νού υπη­ρε­τούν την ίδια στρα­τη­γι­κή στα πλαί­σια των ιμπε­ρια­λι­στι­κών σχε­δια­σμών και όλα αυτά τα πλη­ρώ­νου­με εμείς. Είναι υπό­λο­γοι όλοι αυτοί για το ότι μας λένε δεν υπάρ­χει σάλιο για υγεία και παι­δεία και την ίδια στιγ­μή η χώρα μας βρί­σκε­ται στην κορυ­φή των νατοϊ­κών δαπα­νών σε σχέ­ση με το ΑΕΠ της, δήθεν για την άμυ­να της χώρας.

Επί­σης τόνι­σε ότι «με μαζι­κή συμ­με­το­χή των εργα­ζό­με­νων ώστε τα εργα­τι­κά σωμα­τεία να είναι πραγ­μα­τι­κά το απο­κού­μπι και το όπλο τους, που θα στο­χεύ­ει στον πραγ­μα­τι­κό αντί­πα­λο, την μεγα­λο­ερ­γο­δο­σία, το κρά­τος, τις κυβερ­νή­σεις της και τις ενώ­σεις της. Που θα πατά­ει πάνω σε ένα πλαί­σιο που θα ενώ­νει τους εργά­τες πρώ­τα και κύρια με βάση τις πραγ­μα­τι­κές τους ανά­γκες και όχι στη λογι­κή του κοι­νω­νι­κού εται­ρι­σμού και των αντο­χών της οικο­νο­μί­ας. Έχου­με πλού­σια και θετι­κή πεί­ρα. Στις 26 του Φλε­βά­ρη πραγ­μα­το­ποι­ή­θη­κε ένα πραγ­μα­τι­κά μαζι­κό συλ­λα­λη­τή­ριο, με τη συμ­με­το­χή δεκά­δων σωμα­τεί­ων και χιλιά­δων εργα­ζό­με­νων που είπαν…φτάνει πια!».

Κατα­λή­γο­ντας ο Θ. Κου­τσου­ράς ξεκα­θά­ρι­σε ότι «ξαμο­λιό­μα­στε στους χώρους δου­λειάς. Παρεμ­βαί­νου­με σε κάθε πρό­βλη­μα που εντο­πί­ζου­με. Ενι­σχύ­ου­με την αλλη­λεγ­γύη με συνα­δέλ­φους μας και με οικο­γέ­νειες τους. Ενη­με­ρώ­νου­με τους συνα­δέλ­φους μας για την θέση μας για τον πόλε­μο και την ακρί­βεια , ανα­δει­κνύ­ου­με το αγω­νι­στι­κό μας πλαί­σιο και κυρί­ως παίρ­νου­με μέτρα ώστε όλο και περισ­σό­τε­ροι να εντάσ­σο­νται στον αγώ­να, να οργα­νώ­νο­νται στα σωμα­τεία και όπου δεν υπάρ­χουν να δημιουρ­γούν και­νού­ρια όπως έκα­ναν οι συνά­δελ­φοι στην “efood” και στο MET» (δια­βά­στε εδώ αναλυτικά).

Νωρί­τε­ρα, χαι­ρε­τι­σμό απηύ­θυ­ναν οι Ηλί­ας Νεο­χω­ρί­της από το Σωμα­τείο «efood», Γιάν­νης Ανα­στα­σί­ου εκ μέρους των εργα­ζο­μέ­νων στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ και Βασί­λης Μου­ρα­τί­δης από τους φοι­τη­τές του ΔΙΠΑΕ.

Αμέ­σως μετά τη συγκέ­ντρω­ση πραγ­μα­το­ποι­ή­θη­κε πορεία μέσα από τους κεντρι­κούς δρό­μους της πόλης με προ­ο­ρι­σμό το Υπουρ­γείο Μακε­δο­νί­ας Θράκης.

Πηγή: 902.gr

Ναπο­λέ­ων Σου­κα­τζί­δης Το μεγα­λείο ενός αγω­νι­στή της Αντί­στα­σης, του Θέμου Κορνάρου

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο