Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΗ ΜΑΣΣΑΛΙΑ: Όταν ο εργάτης δεν είναι στη θέση εργασίας του, οι μέτοχοι δεν παράγουν οτιδήποτε παρά μόνο απειλές. Είναι άχρηστοι!

Παρα­κο­λου­θή­στε τη συγκλο­νι­στι­κή ομι­λία του Ολι­βιέ Ματό, γενι­κού γραμ­μα­τέα του Εργα­τι­κού Κέντρου Μασ­σα­λί­ας, σε απερ­για­κή συγκέ­ντρω­ση στις 18 Οκτώ­βρη. Στη συγκέ­ντρω­ση συμ­με­τεί­χε και η αντι­προ­σω­πεία του ΠΑΜΕ που επι­σκέ­φτη­κε αυτές τις ημέ­ρες τη Γαλλία.

Η ομι­λία έχει αναρ­τη­θεί στο κανά­λι του ΠΑΜΕ στο YouTube και μπο­ρεί­τε να τη δεί­τε υπο­τι­τλι­σμέ­νη, επι­λέ­γο­ντας το αντί­στοι­χο εικο­νί­διο που δια­θέ­τει το YouTube.

Στη συγκλο­νι­στι­κή ομι­λία του Ολ. Ματό απο­τυ­πώ­νο­νται με γλα­φυ­ρό­τη­τα, ζωντά­νια και μέσα στη φωτιά του απερ­για­κού αγώ­να η δύνα­μη της ταξι­κής πάλης, η δύνα­μη της απερ­γί­ας ως όπλου που απο­δει­κνύ­ει ότι οι εκμε­ταλ­λευ­τές είναι παρά­σι­τα, η περη­φά­νια της μαχό­με­νης εργα­τι­κής τάξης, η αντι­πα­ρά­θε­ση με τις συκο­φα­ντί­ες της εργο­δο­σί­ας, της κυβέρ­νη­σης και των ΜΜΕ, ο βρώ­μι­κος ρόλος του εργο­δο­τι­κού συν­δι­κα­λι­σμού, η δύνα­μη της αλλη­λεγ­γύ­ης ανά­με­σα στους εργά­τες όλου του κόσμου, ο δρό­μος για νικη­φό­ρους αγώνες.

Για τέλος κρα­τά­με το κλεί­σι­μο του Ολι­βιέ Ματό: «Να είστε περή­φα­νοι για την τάξη σας, να είστε περή­φα­νοι για την οργά­νω­σή σας, στο τέλος θα νικήσουμε».

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο