Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

ΑΠΘ: Εικόνες ντροπής έξω από την φοιτητική λέσχη — Ουρά δεκάδων μέτρων για ένα πιάτο φαγητό!

Ντρο­πή. Ακό­μη κι’ αυτή η λέξη είναι φτω­χή για να περι­γρά­ψει το θέα­μα της περα­σμέ­νης Παρα­σκευ­ής έξω από την φοι­τη­τι­κή λέσχη του Αρι­στο­τε­λεί­ου Πανε­πι­στη­μί­ου Θεσσαλονίκης.

Όπως μπο­ρεί να δει κάποιος στις φωτο­γρα­φί­ες, δεκά­δες φοι­τη­τές είχαν σχη­μα­τί­σει ουρά πολ­λών μέτρων έξω από το κτί­ριο της λέσχης περι­μέ­νο­ντας ένα πιά­το φαγητό.

Παρά το γεγο­νός ότι έχουν περά­σει μήνες από το τέλος του εαρι­νού εξα­μή­νου, παρά το ότι μεσο­λά­βη­σαν οι καλο­και­ρι­νές δια­κο­πές, παρά τις δια­βε­βαιώ­σεις του υπουρ­γεί­ου Παι­δεί­ας και του πρύ­τα­νη του ΑΠΘ ότι… υπήρ­ξε καλή προ­ε­τοι­μα­σία για το άνοιγ­μα του ιδρύ­μα­τος, οι εικό­νες είναι θλιβερές.

Απο­τε­λεί τρα­γι­κή ειρω­νεία ότι η διοί­κη­ση του ΑΠΘ ήταν από τις πρώ­τες που ανα­κοί­νω­σαν την έναρ­ξη των μαθη­μά­των από τη Δευ­τέ­ρα, 11 Οκτω­βρί­ου, για την… «καλύ­τε­ρη προ­ε­τοι­μα­σία τους στην εφαρ­μο­γή του υγειο­νο­μι­κού πρωτοκόλλου».

auth oura lesxi

Σε ανα­κοί­νω­ση της η Πανελ­λή­νια Ομο­σπον­δία Συλ­λό­γων Διδα­κτι­κού και Ερευ­νη­τι­κού Προ­σω­πι­κού ζητά την επι­στρο­φή στην δια ζώσης εκπαί­δευ­ση και απαι­τεί, πέραν της τήρη­σης των μέτρων προ­στα­σί­ας, «να δια­μορ­φω­θούν κατάλ­λη­λα οι χώροι εκπαί­δευ­σης, να ανα­ζη­τη­θούν νέοι και να εξα­σφα­λι­στεί ο καθα­ρι­σμός και ο εξα­ε­ρι­σμός τους με τη συντή­ρη­ση ή προ­μή­θεια κατάλ­λη­λου εξο­πλι­σμού όπου αυτό κρί­νε­ται αναγκαίο».

che guevara 008

 

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο