Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

ΑΠΘ: Η κυβέρνηση προσπαθεί να επαναφέρει το «Φοιτητικό» της Ασφάλειας ζητώντας στοιχεία εκλεγμένων φοιτητών

«Η κυβέρ­νη­ση συνε­χί­ζει και κλι­μα­κώ­νει το κλί­μα τρο­μο­κρα­τί­ας στο Αρι­στο­τέ­λειο Πανε­πι­στή­μιο Θεσ­σα­λο­νί­κης. Μετά την επέμ­βα­ση των ΜΑΤ, την ίδρυ­ση αστυ­νο­μι­κής δύνα­μης στα ΑΕΙ φαί­νε­ται ότι προ­σπα­θούν να επα­να­φέ­ρουν και το “Φοι­τη­τι­κό” της Ασφά­λειας», σχο­λιά­ζει μετα­ξύ άλλων σε ανα­κοί­νω­σή της η Κομ­μα­τι­κή Οργά­νω­ση Κεντρι­κής Μακε­δο­νί­ας του ΚΚΕ, σε σχέ­ση με αίτη­μα της Αστυ­νο­μί­ας να της παρα­δο­θούν τα στοι­χεία όλων των εκλεγ­μέ­νων προ­έ­δρων και φοι­τη­τών συν­δι­κα­λι­στών του ΑΠΘ.

Όπως δια­πι­στώ­νε­ται σε σχε­τι­κό έγγρα­φο, η πρυ­τα­νεία του Ιδρύ­μα­τος μετα­βί­βα­σε αίτη­μα της Αστυ­νο­μί­ας, κατό­πιν εισαγ­γε­λι­κής παραγ­γε­λί­ας, σε όλους τους προ­έ­δρους των Τμη­μά­των με το οποίο ζητά την άμε­ση παρά­δο­ση των προ­σω­πι­κών στοι­χεί­ων όλων των εκλεγ­μέ­νων προ­έ­δρων — φοι­τη­τών συν­δι­κα­λι­στών του ΑΠΘ.

Στην ανα­κοί­νω­σή της, η ΚΟ Κεντρι­κής Μακε­δο­νί­ας του ΚΚΕ προ­σθέ­τει πως «πρό­κει­ται για μια προ­κλη­τι­κή — χαφιε­δί­στι­κου τύπου- ενέρ­γεια που συμπλη­ρώ­νει το αντι­δρα­στι­κό παζλ των κυβερ­νη­τι­κών μεταρ­ρυθ­μί­σε­ων στα Πανε­πι­στή­μια και το συνο­λι­κό­τε­ρο όργιο κατα­στο­λής. Για ακό­μη μια φορά η πρυ­τα­νεία γίνε­ται λαγός των κυβερ­νη­τι­κών επι­διώ­ξε­ων και αντί να γυρί­σει σαν απα­ρά­δε­κτη την απαί­τη­ση Αστυ­νο­μί­ας και Εισαγ­γε­λί­ας, μετα­βί­βα­σε το αίτη­μα προς τα τμή­μα­τα, ζητώ­ντας την παρά­δο­ση στοιχείων.

Καλού­με τους φοι­τη­τές και τους καθη­γη­τές να απαι­τή­σουν, εδώ και τώρα, το απα­ρά­δε­κτο αίτη­μα της Εισαγ­γε­λί­ας να επι­στρα­φεί πίσω, κανέ­νας πρό­ε­δρος Τμή­μα­τος να μη δεχτεί να δώσει τα στοι­χεία. Η ίδια η πρυ­τα­νεία εδώ και τώρα να μαζέ­ψει το απα­ρά­δε­κτο κεί­με­νο που διαβίβασε».

Πηγή: 902.gr

«Τσε Γκε­βά­ρα, πρε­σβευ­τής της Επα­νά­στα­σης», του Νίκου Μόττα

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο