Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

ΑΠΘ: Στάση ανοχής της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ απέναντι στη δράση φασιστικών ταγμάτων εφόδου

Την απα­ρά­δε­κτη στά­ση της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ στο Σύλ­λο­γο Φοι­τη­τών Πολι­τι­κών Μηχα­νι­κών του ΑΠΘ καταγ­γέλ­λουν οι εκλεγ­μέ­νοι με την «Παν­σπου­δα­στι­κή ΚΣ» στο ΔΣ του Συλλόγου.

Όπως τονί­ζουν σε ανα­κοί­νω­σή τους, η κυβερ­νη­τι­κή παρά­τα­ξη, που είναι αυτο­δύ­να­μη στο ΔΣ του Συλ­λό­γου ψήφι­σε λευ­κό στην πρό­τα­ση συμ­με­το­χής του συλ­λό­γου στο αντι­φα­σι­στι­κό συλ­λα­λη­τή­ριο που οργα­νώ­νουν η Ομο­σπον­δία Γονέ­ων Κεντρι­κής Μακε­δο­νί­ας, σωμα­τεία και άλλοι μαζι­κοί φορείς αύριο στη Πλα­τεία του Ευόσμου.

Οι εκλεγ­μέ­νοι με την «Παν­σπου­δα­στι­κή ΚΣ» καταγ­γέλ­λουν τη ΔΑΠ για «ανοι­χτή θέση ανο­χής απέ­να­ντι στη δρά­ση των ταγ­μά­των εφό­δου που επι­τέ­θη­καν σε πρω­το­πό­ρους αγω­νι­στές και μαθη­τές στο ΕΠΑΛ Εύο­σμου, βάζο­ντας εμπό­δια στο Σύλ­λο­γο να ενω­θεί με τους περισ­σό­τε­ρους από 70 μαζι­κούς φορείς που καλούν σε μεγά­λο αντι­φα­σι­στι­κό συλ­λα­λη­τή­ριο το Σάβ­βα­το 05/02 στις 17:00 στη Πλα­τεία Ευόσμου».

«Η οργα­νω­μέ­νη δρά­ση φασι­στι­κών ομά­δων σε σχο­λεία της δυτι­κής Θεσ­σα­λο­νί­κης, τόσο στη Σταυ­ρού­πο­λη όσο και στο ΕΠΑΛ Εύο­σμου» συνε­χί­ζει η ανα­κοί­νω­ση, «έχουν ως στό­χο το χτύ­πη­μα συλ­λο­γι­κών δια­δι­κα­σιών, των διεκ­δι­κή­σε­ων των μαθη­τών. Είναι γνω­στό ότι οι ομά­δες αυτές, όλοι οι όμοιοι τους εχθρεύ­ο­νται τη συλ­λο­γι­κή οργά­νω­ση, τη διεκ­δί­κη­ση των μαθη­τών, των φοι­τη­τών, των εργα­ζο­μέ­νων. Είναι μάλι­στα χαρα­κτη­ρι­στι­κό ότι προ­σπά­θη­σαν να δια­λύ­σουν γενι­κή συνέ­λευ­ση μαθη­τών, επι­τέ­θη­καν με τρα­μπού­κι­κο τρό­πο σε μαθη­τές πρω­το­πό­ρους αγω­νι­στές, προ­σπα­θώ­ντας να τους εκφο­βί­σουν. Τα παρα­πά­νω επι­βε­βαιώ­νουν την επι­τα­κτι­κή ανά­γκη απά­ντη­σης τους από το οργα­νω­μέ­νο κίνημα!

Απο­δει­κνύ­ε­ται βέβαια ότι η ΔΑΠ – ΝΔΦΚ, έχει δια­φο­ρε­τι­κή γνώ­μη… Την ίδια στιγ­μή που δεκά­δες φορείς, φοι­τη­τι­κοί σύλ­λο­γοι, εργα­τι­κά σωμα­τεία με τις απο­φά­σεις τους, οργα­νώ­νουν την απά­ντη­ση τους στους απέ­να­ντι στους φασί­στες, ο ΦΣ πολι­τι­κών μηχα­νι­κών εξαι­τί­ας της κυβερ­νη­τι­κής παρά­τα­ξης μένει στην αδρά­νεια! Το «λευ­κό» της ΔΑΠ σημαί­νει ανο­χή και άρα συνε­νο­χή στις πολι­τι­κή και το σύστη­μα που γεν­νά τάγ­μα­τα εφό­δου, μαχαι­ρο­βγάλ­τες, στρα­τούς δολο­φό­νων, το «λευ­κό» της ΔΑΠ σημαί­νει ανο­χή στους δολο­φό­νους του Άλκη, σε όλους όσους επι­τί­θε­νται σε ότι δια­φέ­ρει από αυτούς! Η βία που κατα­δι­κά­ζουν σε πρό­σφα­τη αφί­σα τους φαί­νε­ται να… εξαι­ρεί τους φασί­στες, τους στρα­τούς δολο­φό­νων, τους μαχαι­ρο­βγάλ­τες. Μάλ­λον η κυβερ­νη­τι­κή παρά­τα­ξη θα έχει ιδιαί­τε­ρους λόγους να δια­τη­ρεί… ευαι­σθη­σί­ες, στά­ση ανο­χής απέ­να­ντι σε τέτοια στοιχεία.

«Λευ­κό», μάλ­λον και λόγω δια­χρο­νι­κής απου­σί­ας τους, τοπο­θε­τού­νται και για τους αγώ­νες των εργα­ζο­μέ­νων, την ανα­γκαία αλλη­λεγ­γύη που χρειά­ζε­ται να δεί­ξουν οι φοι­τη­τές στους εργα­ζό­με­νους της ΛΑΡΚΟ που απολύονται!».

Οι εκλεγ­μέ­νοι με την «Παν­σπου­δα­στι­κή ΚΣ» στον Σύλ­λο­γο Φοι­τη­τών Πολι­τι­κών Μηχα­νι­κών του ΑΠΘ καλούν τους φοι­τη­τές και τις φοι­τή­τριες του Τμή­μα­τος να βγά­λουν συμπε­ρά­σμα­τα από την απα­ρά­δε­κτη στά­ση της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ και να τους γυρί­σουν τη πλά­τη, ενώ παράλ­λη­λα καλούν όλους τους φοι­τη­τές να δώσουν μαζι­κό παρόν στο μεγά­λο αντι­φα­σι­στι­κό συλ­λα­λη­τή­ριο μαζί με εργα­τι­κά σωμα­τεία , μαζι­κούς φορείς , την συντο­νι­στι­κή επι­τρο­πή μαθη­τών, αύριο Σάβ­βα­το στις 17:00 στην πλα­τεία Εύοσμου.

Ναπο­λέ­ων Σου­κα­τζί­δης Το μεγα­λείο ενός αγω­νι­στή της Αντί­στα­σης, του Θέμου Κορνάρου

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο