Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

ΑΠΘ-Φοιτητικοί Σύλλογοι: Διήμερος αποκλεισμός του πανεπιστημίου από σήμερα για ανοιχτές σχολές χωρίς αστυνομία

Με διή­με­ρο απο­κλει­σμό του ΑΠΘ στις 14 και 15 Απρί­λη κλι­μα­κώ­νουν τη δρά­ση τους οι φοι­τη­τι­κοί σύλ­λο­γοι του ΑΠΘ, μπρο­στά στις εξαγ­γε­λί­ες της κυβέρ­νη­σης για την τοπο­θέ­τη­ση αστυ­νο­μι­κών δυνά­με­ων στο ΑΠΘ.

Από το πρωί της Τετάρ­της, οι φοι­τη­τι­κοί σύλ­λο­γοι Γεω­πο­νί­ας, Νομι­κής, Πολι­τι­κών Μηχα­νι­κών, Χωρο­τα­ξί­ας και Ανά­πτυ­ξης, Δασο­λο­γί­ας, Πλη­ρο­φο­ρι­κής, Ιστο­ρι­κού — Αρχαιο­λο­γι­κού, Γαλ­λι­κού, Φιλο­λο­γι­κού, Φιλο­σο­φί­ας — Παι­δα­γω­γι­κής, Ιατρι­κής, ΤΕΦΑΑ, Αγγλι­κού και του ΣΟΦΕΘ, έχουν προ­χω­ρή­σει σε απο­κλει­σμό της πανε­πι­στη­μιού­πο­λης του ΑΠΘ, κλι­μα­κώ­νο­ντας τον αγώ­να τους για την επι­στρο­φή στις σχο­λές τους με όλα τα μέτρα προ­στα­σί­ας, για τη μη εφαρ­μο­γή του απα­ρά­δε­κτου νόμου Κερα­μέ­ως — Χρυσοχοΐδη.

apth apokleismos 02

«Ανοί­γου­με το πανε­πι­στή­μιο στον λαό, στα εργα­τι­κά σωμα­τεία και τη νεο­λαία απο­κλεί­ο­ντάς το από τις δυνά­μεις κατα­στο­λής και τα αντι­δρα­στι­κά σχέ­δια της κυβέρ­νη­σης», τονί­ζουν οι φοι­τη­τι­κοί σύλ­λο­γοι και προ­σθέ­τουν: «Το μήνυ­μα που στέλ­νε­ται είναι ηχη­ρό: η κατα­στο­λή δεν θα περά­σει. Στα όνει­ρα των φοι­τη­τών και του λαού δεν χωρά­νε η βία και η καταστολή»

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο