Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

ΑΠΘ: Όργιο καταστολής — Κυβέρνηση και Πρυτανεία αντιμετώπισαν τους αυριανούς επιστήμονες ως εγκληματίες! (ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ)

Και πριν αλέ­κτωρ λαλή­σει τρεις φορές απο­δεί­χτη­κε η υπο­κρι­σία και οι πραγ­μα­τι­κοί σχε­δια­σμοί της Κυβέρνησης.

Στο Αρι­στο­τέ­λειο Πανε­πι­στή­μιο Θεσ­σα­λο­νί­κης, ένα πανε­πι­στή­μιο που είναι κλει­στό εδώ και ένα χρό­νο, σε ένα πανε­πι­στή­μιο που εδώ και ένα χρό­νο οι επι­στή­μο­νες του αύριο δεν έχουν δει τις σχο­λές τους να λει­τουρ­γούν, δυνά­μεις των ΜΑΤ επι­τέ­θη­καν σε αγω­νι­ζό­με­νους φοι­τη­τές για να δια­σφα­λί­σουν την «ομα­λή λει­τουρ­γία του ΑΠΘ». Γελά­ει ο κάθε πικραμένος!

Κυβέρ­νη­ση, Πρυ­τα­νι­κές Αρχές αντι­με­τω­πί­ζουν τους δασκά­λους, τους για­τρούς, τους αρχι­τέ­κτο­νες του αύριο, σαν εγκλη­μα­τί­ες!» επι­ση­μαί­νει εύστο­χα το ΠΑΜΕ στην ανα­κοί­νω­σή του για το σημέ­ρι­νό όργιο κατα­στο­λής στο ΑΠΘ.

katalipsi apth 8 katalipsi9 katalipsi11

Προ­σα­γω­γές, χημι­κά και άγριο ξύλο επι­φύ­λασ­σαν οι αστυ­νο­μι­κοί στους φοι­τη­τές που δια­δή­λω­ναν στο ΑΠΘ ζητώ­ντας… να ανοί­ξουν οι σχο­λές και να ξεκι­νή­σει η εκπαι­δευ­τι­κή δια­δι­κα­σία και δια­μαρ­τύ­ρο­νταν ενά­ντια στο νόμο για τα πανεπιστήμια.

Η άγρια κρα­τι­κή κατα­στο­λή ενα­ντί­ον φοι­τη­τών, δεί­χνει ακρι­βώς ότι στό­χος του νέου νόμου δεν είναι η κατα­πο­λέ­μη­ση της εγκλη­μα­τι­κό­τη­τας, αλλά η επι­βο­λή σιω­πη­τη­ρί­ου, η κατα­στο­λή όσων αγω­νί­ζο­νται, αντι­στέ­κο­νται και αντι­δρούν στην αντι­δρα­στι­κή πολι­τι­κή της κυβέρνησης.

Στο βίντεο κάτω, η κάμε­ρα κατα­γρά­φει άνδρες των ΜΑΤ να έχουν περι­κυ­κλώ­σει έναν νεα­ρό, να τον ψεκά­ζουν με χημι­κά ενώ είναι πεσμέ­νος και να τον σέρ­νουν σαν τσου­βά­λι, ενώ το κεφά­λι του χτυ­πά­ει στο οδόστρωμα…

Ανά­λο­γη «υπο­δο­χή» είχαν και οι υπό­λοι­ποι φοι­τη­τές από την αστυνομία.

Μπο­ρεί­τε να δεί­τε στο βίντεο κάτω φοι­τη­τή, μέλος του ΔΣ Συλ­λό­γου Φοι­τη­τών Αρχι­τε­κτο­νι­κής, κατά την ώρα της προ­σα­γω­γής, εμφα­νώς χτυπημένο.

Με δεκά­δες προ­σα­γω­γές στο σωρό, οι δυνά­μεις των ΜΑΤ και της ΔΕΛΤΑ, αλλά και αστυ­νο­μι­κοί με πολι­τι­κά που φορού­σαν τσά­ντες πλά­της και είχαν καλυμ­μέ­να τα χαρα­κτη­ρι­στι­κά τους, που επέ­δρα­μαν στον χώρο, στο­χο­ποί­η­σαν κυρί­ως εκλεγ­μέ­νους μέλη των ΔΣ των Φοι­τη­τι­κών Συλ­λό­γων, ενώ υπό τα βλέμ­μα­τα των πρυ­τα­νι­κών αρχών στις κλού­βες και τα περι­πο­λι­κά οδη­γή­θη­καν και φοι­τή­τριες. Ανά­με­σα στους προ­σα­χθέ­ντες είναι και μέλη και στε­λέ­χη της ΚΝΕ.

Είναι χαρα­κτη­ρι­στι­κό ότι στην επι­χεί­ρη­ση προ­σα­γω­γών, οι αστυ­νο­μι­κές δυνά­μεις χρη­σι­μο­ποί­η­σαν και χημι­κά και χει­ρο­βομ­βί­δες κρό­του — λάμ­ψης, ενώ πολ­λοί φοι­τη­τές χτυ­πή­θη­καν από γκλομπ και ασπί­δες. Στο πλευ­ρό των φοι­τη­τών βρέ­θη­κε και ο βου­λευ­τής του ΚΚΕ, Λεω­νί­δας Στολ­τί­δης, που πραγ­μα­το­ποί­η­σε παρεμ­βά­σεις στον επι­κε­φα­λής των αστυ­νο­μι­κών δυνά­με­ων αλλά και στην Πρυτανεία

Υπεν­θυ­μί­ζε­ται ότι από το πρωί Φοι­τη­τι­κοί Σύλ­λο­γοι, υλο­ποιώ­ντας από­φα­ση των Γενι­κών Συνε­λεύ­σε­ών τους, πραγ­μα­το­ποί­η­σαν κατά­λη­ψη του κτι­ρί­ου της Πρυ­τα­νεί­ας, στο κλει­στό εδώ και ένα χρό­νο Πανε­πι­στή­μιο, δια­μαρ­τυ­ρό­με­νοι για τον νόμο Κερα­μέ­ως — Χρυ­σο­χο­ΐ­δη, απαι­τώ­ντας παράλ­λη­λα μέτρα για το ασφα­λές άνοιγ­μα των σχολών.

Ως απά­ντη­ση ο πρύ­τα­νης του ΑΠΘ επι­κοι­νώ­νη­σε με τον προϊ­στά­με­νο της Εισαγ­γε­λί­ας Πρω­το­δι­κών Θεσ­σα­λο­νί­κης, «ενη­με­ρώ­νο­ντάς τον» για την κινη­το­ποί­η­ση και δηλώ­νο­ντας ότι «η προ­σή­λω­σή μας στη νομι­μό­τη­τα και ο σεβα­σμός των θεμε­λιω­δών δικαιω­μά­των των μελών της πανε­πι­στη­μια­κής κοι­νό­τη­τας είναι δεδο­μέ­να και αδιαπραγμάτευτα».

Σύμ­φω­να με τις μέχρι τώρα πλη­ρο­φο­ρί­ες, οι πάνω από 30 προ­σα­γω­γές πραγ­μα­το­ποι­ή­θη­καν με τη δικαιο­λο­γία της «φθο­ράς», την ώρα που η κινη­το­ποί­η­ση γινό­ταν έξω από το κτί­ριο, ενώ οι δυνά­μεις των ΜΑΤ ήταν αυτές που «άνοι­ξαν» το κτί­ριο και έβα­λαν μέσα τους φοι­τη­τές και τις φοι­τή­τριες που προσήγαγαν.

Οι φοι­τη­τές οργα­νω­μέ­να και συντε­ταγ­μέ­να κατά­φε­ραν να απο­μα­κρυν­θούν από το κτί­ριο και πραγ­μα­το­ποί­η­σαν πορεία στην πλα­τεία Βενι­ζέ­λου, ενώ ανα­νέ­ω­σαν το αγω­νι­στι­κό τους ραντε­βού έξω από την Γενι­κή Αστυ­νο­μι­κή Διεύ­θυν­ση Θεσσαλονίκης.

ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΠΟΥ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΟΥΝ ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΣΤΗ ΠΡΥΤΑΝΙΑ ΤΟΥ ΑΠΘ katalipsi apth 7 katalipsi apth 6 katalipsi apth 5 katalipsi apth 4 katalipsi apth 3 katalipsi apth 2 katalipsi apth 1

Πηγή: 902.gr

Φώτης Αγγου­λές, ο προ­λε­τά­ριος ποιητής

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο