Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ: Έκοψαν πρόστιμο σε καρκινοπαθή που πήγαινε για χημειοθεραπεία!!!

Σε μια απί­στευ­τη καταγ­γε­λία προ­χώ­ρη­σε κόρη καρ­κι­νο­πα­θούς που χρειά­στη­κε να μετα­φέ­ρει τη μητέ­ρα της από τη Βέροια στη Θεσ­σα­λο­νί­κη  για να υπο­βλη­θεί σε χημειοθεραπεία.

Όπως είπε η ίδια, όλα έγι­ναν κατά την επι­στρο­φή τους από τη Θεσ­σα­λο­νί­κη στη Βέροια, όπου και είχαν βρε­θεί σε κλι­νι­κή της πόλης για να γίνει η χημειο­θε­ρα­πεία, όταν τους στα­μά­τη­σε η Τρο­χαία για να τους ελέγξει.

«Εμείς συνερ­γα­ζό­μα­στε από την αρχή με μια νοση­λεια­κή εται­ρεία που παρέ­χει την υπη­ρε­σία μετα­φο­ράς του ασθε­νή. Σαν λευ­κό ταξί. Δεν χρειά­ζε­ται ασθε­νο­φό­ρο. Χρειά­ζε­ται ένα όχη­μα ειδι­κά δια­μορ­φω­μέ­νο για ανα­πη­ρι­κά καρο­τσά­κια, καθώς η μητέ­ρα μου είναι πάνω σε καρο­τσά­κι. Καθώς επι­στρέ­φα­με από την κλι­νι­κή της Θεσ­σα­λο­νί­κης στη Βέροια, ήμα­σταν ο οδη­γός, ο συνο­δη­γός ο οποί­ος είναι και τραυ­μα­τιο­φο­ρέ­ας, εγώ ως συνο­δός στο πίσω κάθι­σμα και στο πίσω η μητέ­ρα μου πάνω στο καρο­τσά­κι» είπε η κόρη της καρ­κι­νο­πα­θούς, μιλώ­ντας στον ΑΝΤ1.

Σύμ­φω­να με την ίδια, στα διό­δια τούς στα­μά­τη­σε η Τρο­χαία για έλεγ­χο. «Μας είπε ‘είστε υπε­ρά­ριθ­μοι, φέρ­τε μου τις ταυ­τό­τη­τές σας. ‘Η κυρία δεν έχει ταυ­τό­τη­τα, έχει βιβλιά­ριο, για­τί δεν έχει ταυ­τό­τη­τα’. Τέλος πάντων, μας λέει πως πρέ­πει να μας γρά­ψει για­τί είμα­στε υπεράριθμοι».

Όπως καταγ­γέλ­λει, επέ­βα­λαν πρό­στι­μο 300 ευρώ στον καθέ­να – και στην καρ­κι­νο­πα­θή. «Μισή ώρα προ­σπα­θού­σα­με να του εξη­γή­σου­με την κατά­στα­ση. Ήταν τόσο απα­θής, όσο και να τους εξη­γού­σα­με την εμφα­νέ­στα­τη κατά­στα­ση, μας έλε­γε ‘κάντε ένστα­ση’. Πάντα έχω μαζί μου μια τσά­ντα με παρα­πεμ­πτι­κά και εξε­τά­σεις. Φυσι­κά τα έχου­με κατα­θέ­σει όλα στην ένστα­ση. Ήταν ανέν­δο­τος. Ήταν πολύ λυπη­ρό».

Ν. Μπε­λο­γιάν­νης Ν. Πλου­μπί­δης – Στο σπί­τι των ηρώων

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο