Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ κι όμως ισραηλινοί στρατιώτες συνέλαβαν 9χρονο μαθητή μέσα στην τάξη του!!! — Το βίντεο της σύλληψης

Ένας από­το­μος θόρυ­βος τρό­μα­ξε τους μαθη­τές ενός δημο­τι­κού σχο­λεί­ου στη Χεβρώ­να της Δυτι­κή Όχθης.

Ισραη­λι­νοί στρα­τιώ­τες εισέ­βα­λαν στο κτί­ριο και επέ­με­ναν να συλ­λά­βουν έναν εννιά­χρο­νο μαθη­τή και τον επτά­χρο­νο αδερ­φό του.Ο λόγος; Τα παι­διά είχαν πετά­ξει πέτρες σε αυτο­κί­νη­τα Ισραη­λι­νών εποίκων.

«Είναι συνη­θι­σμέ­νο αυτό», λένε ντό­πιοι στο CNN σχο­λιά­ζο­ντας την εισβο­λή των Ισραη­λι­νών στρα­τιω­τών στο χώρο του σχολείου.

Ο ακτι­βι­στής ανθρω­πί­νων δικαιω­μά­των Αρέφ Για­μπέρ κατέ­γρα­ψε με το φακό του τη στιγ­μή της «σύλ­λη­ψης» του Παλαι­στί­νιου αγοριού.

Δεί­τε το βίντεο από τη σύλληψη:

Ο Ζείν Ιντρις και ο επτά­χρο­νος αδερ­φός του Ταίμ είχαν την πλή­ρη υπο­στή­ρι­ξη του διευ­θυ­ντή του σχο­λεί­ου όπως και άλλων δασκά­λων. Ο μικρός μαθη­τής υπο­στή­ρι­ξε ότι οι Ισραη­λι­νοί στρα­τιώ­τες απεί­λη­σαν έναν δάσκα­λο λέγο­ντάς του ότι, εάν δεν τον αφή­σει, θα του σπά­σει το χέρι:

«Έρι­ξαν πέτρες, δεν με ενδια­φέ­ρει πόσο χρο­νών είναι τα παι­διά», είπε ένας από τους Ισραη­λι­νούς στρατιώτες.

Σύμ­φω­να με τους δασκά­λους και τους κατοί­κους της περιο­χής, ο εννιά­χρο­νος Ζείν μετα­φέρ­θη­κε σε κοντι­νό στρα­τιω­τι­κό φυλά­κιο και κρα­τή­θη­κε για λιγό­τε­ρο από μία ώρα.

Περι­γρά­φο­ντας το περι­στα­τι­κό στο CNN, εκπρό­σω­πος του ισραη­λι­νού στρα­τού δήλω­σε ότι ήταν ένα προει­δο­ποι­η­τι­κό μήνυ­μα για τους μαθη­τές και πρό­σθε­σε ότι το περι­στα­τι­κό θα διερευνηθεί.

Πηγή: Πρώ­το θέμα

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο