Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ: Μετανάστης έπεσε από αεροπλάνο καθώς ήταν κρυμμένος στους τροχούς

Μια τρα­γω­δία απο­κα­λύ­φθη­κε όταν ένας άνδρας βρή­κε στον κήπο του σπι­τιού του στο Κλά­μπ­χαμ το πτώ­μα ενός μετα­νά­στη, που έπε­σε από αερο­πλά­νο της Kenya Airways, το οποίο βρι­σκό­ταν σε δια­δι­κα­σία προ­σγεί­ω­σης στο αερο­δρό­μιο Χίθρο­ου του Λονδίνου.

Ο δύστυ­χος άνδρας φέρε­ται να είχε κρυ­φτεί στο σύστη­μα προ­σγεί­ω­σης κι έπε­σε την ώρα της προ­σε­δά­φι­σης με τόση δύνα­μη που προ­κά­λε­σε τρύ­πα στο γρα­σί­δι και στα πλα­κά­κια, σύμ­φω­να με βρε­τα­νι­κά μέσα.

Στο χώρο του συστή­μα­τος βρέ­θη­καν μια τσά­ντα, νερό και μερι­κά τρό­φι­μα, γνω­στο­ποί­η­σε η Αστυνομία.

Ο γεί­το­νας του άνδρα που εντό­πι­σε το θύμα δήλω­σε ότι άκου­σε ένα δυνα­τό θόρυ­βο και κοί­τα­ξε από το παρά­θυ­ρο, όπως μετέ­δω­σε το Press Association για την υπό­θε­ση που προ­κά­λε­σε σοκ στη συνοικία.

«Αρχι­κά πίστε­ψα ότι ήταν ένας άστε­γος που κοι­μό­ταν στον κήπο», εξή­γη­σε. «Φορού­σε τα ρού­χα του. Κοί­τα­ξα πιο προ­σε­κτι­κά και είδα ότι υπήρ­χε αίμα σε όλους τους τοί­χους του κήπου», περιέ­γρα­ψε, σημειώ­νο­ντας πως «αμέ­σως κατά­λα­βα ότι είχε πέσει».

Σύμ­φω­να με τον ίδιο, ο γεί­το­νάς του, στον κήπο του οποί­ου προ­σγειώ­θη­κε ο άνδρας, ήταν «ανα­στα­τω­μέ­νος». Όπως εξή­γη­σε, «έκα­νε ηλιο­θε­ρα­πεία και ένας άνδρας έπε­σε ένα μέτρο μακριά του».

«Ένας από τους λόγους που το πτώ­μα ήταν άθι­κτο ήταν ότι είχε γίνει σαν παγο­κο­λό­να», επε­σή­μα­νε, ενώ πρό­σθε­σε: «Μίλη­σα στο Χίθρο­ου και μου είπαν ότι αυτό συμ­βαί­νει μία φορά στα πέντε χρό­νια. Και άλλος άνδρας στο παρελ­θόν είχε παγώ­σει όπως αυτός, είχε γίνει σαν παγοκολόνα».

Κι άλλα θύματα

Αντί­στοι­χα περι­στα­τι­κά έχουν σημειω­θεί γύρω από το Λον­δί­νο τα τελευ­ταία χρό­νια. Το 2012 το πτώ­μα ενός άνδρα από τη Μοζαμ­βί­κη εντο­πί­στη­κε στο πεζο­δρό­μιο στο Ιστ Σιν, νότια του Λον­δί­νου, αφού έπε­σε από πτή­ση της British Airways, η οποία είχε ανα­χω­ρή­σει από την Αγκόλα.

Τρία χρό­νια αργό­τε­ρα ένα άλλο πτώ­μα εντο­πί­στη­κε στη στέ­γη ενός κατα­στή­μα­τος στο Ρίτσμοντ, νοτιο­δυ­τι­κά του Λον­δί­νου, αφού έπε­σε από αερο­σκά­φος που πραγ­μα­το­ποιού­σε την πτή­ση Γιο­χά­νε­σμπουργκ — Χίθροου.

Ο Άλα­στερ Ρόζεν­σαϊν, σύμ­βου­λος αερο­πλο­ΐ­ας και πρώ­ην πιλό­τος, επέ­κρι­νε «την απου­σία μέτρων ασφα­λεί­ας σε κάποια αερο­δρό­μια» και υπο­γράμ­μι­σε ότι στις πτή­σεις μεγά­λων απο­στά­σε­ων «η μεγά­λη πλειο­νό­τη­τα» των μετα­να­στών πεθαί­νει, εξαι­τί­ας της απου­σί­ας οξυ­γό­νου και των πάρα πολύ χαμη­λών θερμοκρασιών.

Πηγή: Χαραυ­γή

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο