Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Απλήρωτα παραμένουν στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων — Ερώτηση του ΚΚΕ στη Βουλή

Ερώ­τη­ση για τα απλή­ρω­τα στε­λέ­χη των Ενό­πλων Δυνά­με­ων με ευθύ­νη του υπουρ­γεί­ου Εθνι­κής Άμυ­νας κατέ­θε­σαν οι βου­λευ­τές του ΚΚΕ Νίκος Παπα­να­στά­σης και Θανά­σης Παφί­λης στη Βου­λή προς τους υπουρ­γούς Εθνι­κής Άμυ­νας, Οικο­νο­μι­κών και Πολι­τι­σμού και Αθλητισμού.

Ανα­φέ­ρουν:

«Με έγγρα­φά τους οι Ενώ­σεις Στρα­τιω­τι­κών Περι­φε­ρεια­κής Ενό­τη­τας Δρά­μας (ΕΣΠΕΕΔ) και Πιε­ρί­ας (ΕΣΠΕΕΠ), καθώς και η Πανελ­λα­δι­κή Ομο­σπον­δία Ενώ­σε­ων Στρα­τιω­τι­κών (ΠΟΕΣ) δια­μαρ­τύ­ρο­νται διό­τι ενώ με άδεια του Υπουρ­γεί­ου Εθνι­κής Άμυ­νας στε­λέ­χη συμ­με­τεί­χαν, κατά παρέκ­κλι­ση του σκο­πού και του ρόλου τους ως στε­λε­χών των Ενό­πλων Δυνά­με­ων, από τις 29 Νοέμ­βρη και για είκο­σι έξι (26) μέρες σε γυρί­σμα­τα κινη­μα­το­γρα­φι­κής ται­νί­ας, παρα­μέ­νουν απλή­ρω­τοι μέχρι και σήμε­ρα. Όπως απλή­ρω­τη παρα­μέ­νει και η παρο­χή υλι­κών και μέσων των Ενό­πλων Δυνά­με­ων σε ιδιω­τι­κής φύσης εργασίες.

Η κυβέρ­νη­ση έχει την απο­κλει­στι­κή ευθύ­νη αφ’ ενός για τη χρη­σι­μο­ποί­η­ση στε­λε­χών, υλι­κών και μέσων σε αλλό­τριους σκο­πούς από τον σκο­πό και την απο­στο­λή των Ενό­πλων Δυνά­με­ων της χώρας και αφ’ ετέ­ρου, αφού έλα­βε τέτοια από­φα­ση, για την ανο­χή που δεί­χνει σχε­τι­κά με το γεγο­νός ότι τα στε­λέ­χη των Ενό­πλων Δυνά­με­ων παρα­μέ­νουν απλή­ρω­τα και οφεί­λει άμε­σα να προ­χω­ρή­σει στην απο­ζη­μί­ω­ση όλων όσοι συμ­με­τεί­χαν στα γυρί­σμα­τα της κινη­μα­το­γρα­φι­κής ταινίας.

Δεν είναι η πρώ­τη φορά που η κυβέρ­νη­ση χρη­σι­μο­ποιεί τα στε­λέ­χη των Ενό­πλων Δυνά­με­ων κάνο­ντας τα χατί­ρια σε επι­χει­ρη­μα­τι­κούς ομί­λους, προ­κει­μέ­νου με μηδε­νι­κό εργα­τι­κό κόστος να αυξή­σουν την κερ­δο­φο­ρία τους. Οφεί­λει η κυβέρ­νη­ση να δια­βε­βαιώ­σει όλα τα στε­λέ­χη ότι στο μέλ­λον δεν πρό­κει­ται να τα χρη­σι­μο­ποι­ή­σει εκ νέου σε ιδιω­τι­κής φύσε­ως εργα­σί­ες. Τα χρή­μα­τα που θα δαπα­νή­σει η ιδιω­τι­κή εται­ρεία για τα γυρί­σμα­τα της υπό­ψη ται­νί­ας είναι, όπως του­λά­χι­στον δημο­σιεύ­τη­κε, περί τα είκο­σι εκα­τομ­μύ­ρια (20.000.000) ευρώ. Το φτη­νό εργα­τι­κό δυνα­μι­κό, όπως απο­δει­κνύ­ε­ται από την ενέρ­γεια αυτή, δεν μπο­ρεί να είναι τα στε­λέ­χη των Ενό­πλων Δυνάμεων.

ΕΡΩΤΩΝΤΑΙ οι κ.κ. Υπουρ­γοί τι μέτρα θα πάρει η κυβέρνηση:

1. Για την άμε­ση απο­ζη­μί­ω­ση των στε­λε­χών που με δική της άδεια συμ­με­τεί­χαν στα γυρί­σμα­τα κινη­μα­το­γρα­φι­κής ταινίας;

2. Ώστε στο μέλ­λον να μη χρη­σι­μο­ποι­η­θούν εκ νέου στε­λέ­χη, υλι­κά και μέσα των Ενό­πλων Δυνά­με­ων σε ιδιω­τι­κής φύσης εργασίες;».

902.gr

«Τσε Γκε­βά­ρα, πρε­σβευ­τής της Επα­νά­στα­σης», του Νίκου Μόττα

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο