Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Αποδοκιμάζει η ΟΕΝΓΕ τη στάση της κρατικής τηλεόρασης στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου

Η Ομο­σπον­δία Ενώ­σε­ων Νοσο­κο­μεια­κών Για­τρών Ελλά­δας (ΟΕΝΓΕ) εκφρά­ζει την έντο­νη απο­δο­κι­μα­σία των νοσο­κο­μεια­κών για­τρών της χώρας για την απα­ρά­δε­κτη στά­ση της κρα­τι­κής τηλε­ό­ρα­σης (ΕΡΤ), όσον αφο­ρά τη χθε­σι­νή συνέ­ντευ­ξη Τύπου της ΟΕΝΓΕ για τα σοβα­ρά θέμα­τα δημό­σιας περί­θαλ­ψης που σχε­τί­ζο­νται με την επι­δη­μία. Σε σχε­τι­κό δελ­τίο Τύπου αναφέρει:

«Συγκε­κρι­μέ­να, αν και τη συνέ­ντευ­ξη παρα­κο­λού­θη­σε πλή­ρες συνερ­γείο της κρα­τι­κής τηλε­ό­ρα­σης με κάμε­ρα και δημο­σιο­γρά­φους, στα δελ­τία ειδή­σε­ων χθες δεν έγι­νε καμία απο­λύ­τως ανα­φο­ρά στη συνέ­ντευ­ξη και προ­βλή­θη­κε μόνο ένα πλά­νο ελά­χι­στων δευ­τε­ρο­λέ­πτων “θαμ­μέ­νο” μέσα σε ρεπορ­τάζ για άλλο θέμα, χωρίς να υπάρ­χει η είδη­ση ότι η ΟΕΝΓΕ έδω­σε συνέ­ντευ­ξη Τύπου και φυσι­κά χωρίς ανα­φο­ρά στα προ­βλή­μα­τα και τους προ­βλη­μα­τι­σμούς των νοσο­κο­μεια­κών για­τρών της χώρας.

Από τα παρα­πά­νω είναι προ­φα­νές ότι έγι­νε εκ των υστέ­ρων κυβερ­νη­τι­κή παρέμ­βα­ση λογο­κρι­σί­ας έτσι ώστε η φωνή των νοσο­κο­μεια­κών για­τρών να μη φτά­σει στον ελλη­νι­κό λαό, κάτι το οποίο εκτός από θλι­βε­ρό και απα­ρά­δε­κτο είναι ταυ­τό­χρο­να ακραία αντι­δη­μο­κρα­τι­κό για­τί αφο­ρά την κρα­τι­κή τηλεόραση.

Καλού­με τους διοι­κού­ντες την ΕΡΤ να συναι­σθαν­θούν την κρι­σι­μό­τη­τα των περι­στά­σε­ων και να στα­μα­τή­σουν να δρουν ως κυβερ­νη­τι­κοί λογοκριτές.

Η φίμω­ση των νοσο­κο­μεια­κών για­τρών και των υπό­λοι­πων υγειο­νο­μι­κών της δημό­σιας περί­θαλ­ψης, που είναι στην πρώ­τη γραμ­μή ενά­ντια στην επι­δη­μία, δεν θα περάσει.

Και αυτό θα γίνει σαφές στις 7 Απρί­λη, Μέρα Πανελ­λα­δι­κής Δράσης».

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο