Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Αποκαλυπτικά στοιχεία από τους συνηγόρους της οικογένειας Φύσσα και των Αιγυπτίων αλιεργατών

υνε­χί­ζει ο «Ριζο­σπά­στης» τη δημο­σί­ευ­ση των υλι­κών από τη δια­δι­κα­σία ανά­γνω­σης από τη δίκη της Χρυ­σής Αυγής. Ιδιαί­τε­ρα ενδια­φέ­ρο­ντα και απο­κα­λυ­πτι­κά ήταν και τα έγγρα­φα που προ­σκό­μι­σαν οι συνή­γο­ροι της Πολι­τι­κής Αγω­γής της οικο­γέ­νειας Φύσ­σα καθώς και των Αιγυ­πτί­ων αλιερ­γα­τών, στις τελευ­ταί­ες συνε­δριά­σεις του δικα­στη­ρί­ου, κατά τη δια­δι­κα­σία της ανά­γνω­σης εγγράφων.

Συγκε­κρι­μέ­να, η Πολι­τι­κή Αγω­γή της οικο­γέ­νειας Φύσ­σα κατέ­θε­σε ‑μετα­ξύ άλλων- συνε­ντεύ­ξεις, τρα­γού­δια και στί­χους του αντι­φα­σί­στα μου­σι­κού. Επί­σης, διά­φο­ρες δηλώ­σεις του αρχη­γού Ν. Μιχα­λο­λιά­κου και στε­λε­χών της ναζι­στι­κής εγκλη­μα­τι­κής οργά­νω­σης, στις 18/9/2013, 8/10/2013, 23/10/2013 που δεί­χνουν τη στά­ση της Χρυ­σής Αυγής για τη δολο­φο­νία του Παύ­λου Φύσ­σα, την προ­σπά­θεια συγκά­λυ­ψης της ευθύ­νης της. Σε αυτές, αρνού­νται επί­μο­να και στα­θε­ρά ότι η Χρυ­σή Αυγή έχει σχέ­ση με τη δολο­φο­νία. Είναι χαρα­κτη­ρι­στι­κό ότι ο Μιχα­λο­λιά­κος στις 19/9/2013 δηλώ­νει σε κανά­λι ότι δεν υπάρ­χει καμιά πολι­τι­κή ευθύ­νη για τη δολο­φο­νία Φύσ­σα και ότι ο Ρου­πα­κιάς ήταν περαστικός…

Για τους Αιγύπτιους αλιεργάτες

Η Πολι­τι­κή Αγω­γή των Αιγυ­πτί­ων αλιερ­γα­τών κατέ­θε­σε στο δικα­στή­ριο βίντεο, μετα­ξύ των οποί­ων το γνω­στό πλέ­ον από την ομι­λία του βου­λευ­τή της Χρυ­σής Αυγής Ι. Λαγού που επα­νει­λημ­μέ­να είχε στο­χο­ποι­ή­σει τους Αιγύ­πτιους ψαρά­δες της περιο­χής. Ο χρυ­σαυ­γί­της Ι. Λαγός σε ομι­λία του λίγες ώρες πριν από τη δολο­φο­νι­κή επί­θε­ση λέει τα εξής: «Εχου­με γίνει δέκτες παρα­πό­νων για κάποια θέμα­τα που έχε­τε εδώ στην ιχθυό­σκα­λα, στο Κερα­τσί­νι, με τους Αιγύ­πτιους που κάνουν ό,τι θέλουν, που που­λά­νε τα ψάρια όπως θέλουν, που τα παίρ­νουν από όπου θέλουν, γενι­κά δε δίνουν λογα­ρια­σμό σε κανέ­ναν. Ε, λοι­πόν, εμείς τους λέμε ότι από δω και πέρα θα δίνουν λογα­ρια­σμό, θα δίνουν λογα­ρια­σμό στη Χρυ­σή Αυγή…».

Επί­σης, βίντεο από την εκπο­μπή «Κίτρι­νος Τύπος» (15/6/2012), με καλε­σμέ­νο τον αρχη­γό της Χρυ­σής Αυγής, ο οποί­ος απα­ντώ­ντας σε σχε­τι­κή ερώ­τη­ση και στην ίδια γραμ­μή της προ­σπά­θειας συγκά­λυ­ψης των χρυ­σαυ­γί­τι­κων εγκλη­μά­των, όπως και στη δολο­φο­νία Φύσ­σα, λέει ότι η Χρυ­σή Αυγή δεν έχει σχέ­ση με αυτό το περι­στα­τι­κό (σ.σ. τη δολο­φο­νι­κή επί­θε­ση στους Αιγύ­πτιους αλιερ­γά­τες) ενώ έχει ήδη συλ­λη­φθεί, ως ένας από τους δρά­στες, το γνω­στό στέ­λε­χος της ΧΑ στο Πέρα­μα, Πανταζής.

Επί­σης, προ­σκο­μί­στη­κε το βίντεο από την εκπο­μπή των Οικο­νο­μέα — Καμπου­ρά­κη στο MEGA, όπου οι Αιγύ­πτιοι αλιερ­γά­τες ανα­φέ­ρουν ότι είναι επί­θε­ση της Χρυ­σής Αυγής. Η εκπο­μπή προ­βάλ­λε­ται στις 12/6/2012, δύο μέρες μετά ο Μιχα­λο­λιά­κος λέει τα παρα­πά­νω… Χαρα­κτη­ρι­στι­κό και το βίντεο από το δελ­τίο ειδή­σε­ων του MEGA όπου φαί­νε­ται ο βαρύ­τα­τα τραυ­μα­τι­σμέ­νος από τους χρυ­σαυ­γί­τες Αμπου­ζίντ Εμπά­ρακ. Επί­σης, κατα­τέ­θη­καν φωτο­γρα­φί­ες, όπως π.χ. από το σπί­τι των Αιγυ­πτί­ων αλιερ­γα­τών, που υπέ­στη σοβα­ρές ζημιές. Ακό­μη, δημο­σιεύ­μα­τα εφη­με­ρί­δων για τη δολο­φο­νι­κή επί­θε­ση και με τίτλους «Η Χρυ­σή Αυγή ψαρεύ­ει πελά­τες στην ιχθυόσκαλα».

Ενδια­φέ­ρον παρου­σιά­ζει και η από 21/11/2012 από­φα­ση του διευ­θύ­νο­ντος συμ­βού­λου του ΟΚΑΑ ΑΕ περί τοπο­θέ­τη­σης του Νικό­λα­ου Κού­ζη­λου στη θέση του επό­πτη της Ιχθυό­σκα­λας Κερα­τσι­νί­ου. Υπεν­θυ­μί­ζου­με ότι στην ιχθυό­σκα­λα εργα­ζό­ταν ο Νικό­λα­ος Κού­ζη­λος, εξά­δελ­φος του συνο­νό­μα­του βου­λευ­τή Α’ Πει­ραιώς της ΧΑ. Μάλι­στα, τα ξημε­ρώ­μα­τα της 9ης Φλε­βά­ρη του 2013, με τον Ν. Κού­ζη­λο στη θέση του επό­πτη, έφυ­γαν δωρε­άν ψάρια από εκεί για τα γρα­φεία της ΧΑ στην Αθή­να. Κατα­τέ­θη­κε επί­σης σχε­τι­κό δημο­σί­ευ­μα ιστο­τό­που (27/10/2013) με τίτλο: «Τα χρυ­σαυ­γί­τι­κα “δίχτυα” στην Ιχθυό­σκα­λα: Ενας σκο­τει­νός διο­ρι­σμός και το πάρ­τι με τα δωρε­άν ψάρια».

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο