Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Αποκαταστάθηκε η ναυσιπλοΐα στη Διώρυγα του Σουέζ

Το γιγα­ντιαίο πλοίο εμπο­ρευ­μα­το­κι­βω­τί­ων, Ever Given, που είχε απο­κλεί­σει επί σχε­δόν μια εβδο­μά­δα τη διέ­λευ­ση της Διώ­ρυ­γας του Σου­έζ, δεν έχει υπο­στεί ζημιές και το κανά­λι είναι πλεύ­σι­μο, δήλω­σε σήμε­ρα το από­γευ­μα ο πρό­ε­δρος της Αρχής της Διώ­ρυ­γας του Σου­έζ στο αιγυ­πτια­κό τηλε­ο­πτι­κό δίκτυο Nile TV.

Η επα­να­φο­ρά σε πλεύ­ση του Ever Given χαι­ρε­τί­στη­κε από τα γύρω πλοία που κόρ­να­ραν παρα­τε­τα­μέ­να, καθώς το γιγα­ντιαίο πλοίο άρχι­σε να ανε­βαί­νει αργά προς το βόρειο τμή­μα της διώρυγας.

Εικό­νες από τοπι­κούς τηλε­ο­πτι­κούς σταθ­μούς έδει­χναν το πλοίο να κινεί­ται προς τα εμπρός.

Οι αρχές της Διώ­ρυ­γας ενη­μέ­ρω­σαν τις ναυ­τι­λια­κές εται­ρεί­ες ότι η κυκλο­φο­ρία των πλοί­ων μέσω της Διώ­ρυ­γας θα επα­νέρ­θει και στις δύο κατευ­θύν­σεις του κανα­λιού από τις 20:00 σήμε­ρα, ώρα Ελλά­δας, είπαν δύο αξιω­μα­τού­χοι της Αρχής στο Reuters.

Πάνω από 400 πλοία περι­μέ­νουν να δια­σχί­σουν την διώ­ρυ­γα, μετέ­δω­σε το Nile TV.

Η δια­χει­ρί­στρια εται­ρία του Ever Given επι­βε­βαιώ­νει την επα­να­φο­ρά του σε πλεύ­ση στις 15.00 τοπι­κή ώρα

Η δια­χει­ρί­στρια εται­ρία του πλοί­ου εμπο­ρευ­μα­το­κι­βω­τί­ων Ever Given επι­βε­βαί­ω­σε ότι το πλοίο τέθη­κε εκ νέου σε πλεύ­ση στη Διώ­ρυ­γα του Σου­έζ στις 15.00 τοπι­κή ώρα σήμε­ρα, Δευ­τέ­ρα, και ότι κατευ­θύ­νε­ται στη Μεγά­λη Πικρή Λίμνη, όπου θα υπο­βλη­θεί σε πλή­ρη επιθεώρηση.

“Δεν υπήρ­ξαν ανα­φο­ρές για ρύπαν­ση ή ζημιά του φορ­τί­ου και οι αρχι­κές έρευ­νες απο­κλεί­ουν οποια­δή­πο­τε βλά­βη στη μηχα­νή ή στον κινη­τή­ρα ως αιτία της γεί­ω­σης”, ανα­κοί­νω­σε η Bernhard Schulte Shipmanagement (BSM).

Σύμ­φω­να με την Lloyd’s List, ο απο­κλει­σμός δημιούρ­γη­σε ένα μπο­τι­λιά­ρι­σμα 425 πλοίων.

Θα χρεια­στούν «περί­που τρει­σή­μι­σι μέρες«» για να ρυθ­μι­στούν όλα, εκτί­μη­σε ο Οσά­μα Ράμπια μιλώ­ντας στο τοπι­κό τηλε­ο­πτι­κό δίκτυο Σάαντ αλ-Μπάλαντ.

Ν. Μπε­λο­γιάν­νης Ν. Πλου­μπί­δης – Στο σπί­τι των ηρώων

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο