Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Αποκριάτικες Εκδηλώσεις & Κούλουμα στο Δήμο Καισαριανής

Απόκριες 2019 στο «Γαλατικό Χωριό»

Μετά τις κάθε είδους επι­τυ­χη­μέ­νες εκδη­λώ­σεις (από αυτές των χορευ­τι­κών τμη­μά­των του Πολι­τι­στι­κού Κέντρου του Δήμου, μέχρι το λαϊ­κό παρα­δο­σια­κό τσί­κνι­σμα στα ΚΑΠΗ κλπ)… την Κυρια­κή 10 Μαρ­τί­ου στις 16:00 η ώρα έρχο­νται οι Γαλά­τες κατα­σκη­νώ­νο­ντας από νωρίς στο σχο­λι­κό συγκρό­τη­μα Βενιζέλου.

Μαζί τους θα είναι εκα­το­ντά­δες μικροί καρ­να­βα­λι­στές όπως: τα παι­διά των λου­λου­διών που μεγα­λώ­νουν στο 1ο δημο­τι­κό, οι τρεις που λαλούν και οι δυο που χορεύ­ουν του 2ου Δημο­τι­κού, οι Και­σα­ρια­Νί­τζα από το 3ο δημο­τι­κό, οι μικροί σεφ του 6ου δημο­τι­κού σχο­λεί­ου, τα μικρά κίτρι­να ΙΜΟΤΖΙ από το 7ο Δημο­τι­κό σχο­λείο, αλλά και τα νήπια των παι­δι­κών σταθ­μών ως Στρουμ­φά­κια και πλάι τους τα μου­σι­κά τμή­μα­τα από το Πολι­τι­στι­κό Κέντρο ντυ­μέ­να νότες και το τμή­μα χιπ χοπ που δίνουν το ρυθ­μό Εμπρός Μαρς.

Επί­σης οι εκκλη­σιά­ζου­σες του Συλ­λό­γου Δημο­κρα­τι­κών Γυναι­κών Και­σα­ρια­νής, το γαϊ­τα­νά­κι, ο αρκου­διά­ρης, ο μικρα­σιά­τι­κος γάμος από το Μικρα­σια­τι­κό Σύλ­λο­γο και πολ­λοί άλλοι καρναβαλιστές!

Σημεία συνά­ντη­σης πριν τη μεγά­λη καρ­να­βα­λι­κή παρέ­λα­ση είναι το 2ο Δημο­τι­κό, το 4ο Δημο­τι­κό και τα Γυμνά­σια της πόλης μας, από όπου θα ξεκι­νή­σουν με κέφι και χορό να κατευ­θύ­νο­νται μέσα από τις γει­το­νιές της Και­σα­ρια­νής για να κατα­λή­ξουν στο σχο­λι­κό συγκρό­τη­μα Βενιζέλου.

Εκεί θα τους περι­μέ­νει το άρμα του καρ­να­βα­λιού, όπου ήδη βρί­σκε­ται μέσα στο προ­αύ­λιο του σχο­λεί­ου δίνο­ντας το σήμα ότι οι Από­κριες έχουν φθά­σει στην πόλη μας! Και πολ­λά άλλα ! Για να μην χαλά­σου­με όμως την έκπλη­ξη…. σας περι­μέ­νου­με όλες και όλους στο Καρ­να­βά­λι της Και­σα­ρια­νής για να ξεφα­ντώ­σου­με σε ξέφρε­νους ρυθμούς! 

Ώρα εκκί­νη­σης 4.00 το από­γευ­μα / Σχο­λι­κό συγκρό­τη­μα «Βενι­ζέ­λου»

Σημειώ­νου­με ‑το επι­ση­μαί­νου­με, πως όλη η προ­ε­τοι­μα­σία γίνε­ται απο­κλει­στι­κά από το δήμο, σε συνερ­γα­σία με τις μαζι­κές οργα­νώ­σεις και τους φορείς της πόλης, τους συλ­λό­γους κλπ. χωρίς σπόν­σο­ρες και χρη­μα­το­δό­τες όπως επί­σης ότι οι εκδη­λώ­σεις φέρ­νο­νται σε πέρας από τις υπη­ρε­σί­ες του δηλ. από τους εργα­ζό­με­νους.

Κούλουμα στα Ξύλινα

Αν επι­λέ­ξε­τε την Και­σα­ρια­νή δε χρειά­ζε­στε το παρα­δο­σια­κό καλα­θά­κι με τα «βασι­κά» σαρα­κο­στια­νά …χαλ­βά, ταρα­μο­σα­λά­τα, ελιές, τουρ­σιά, θαλασ­σι­νά, λαγά­να, κρα­σά­κι και άλλες νηστί­σι­μες νοστι­μιές: όλ’ αυτά προ­σφέ­ρο­νται δωρε­άν στο χώρο, για να δια­σκε­δά­στε την Καθα­ρά Δευ­τέ­ρα όπως κάθε χρό­νο για δεκα­ε­τί­ες τώρα και μάλι­στα με ζωντα­νή μου­σι­κή. Και μαζί η παρα­δο­σια­κή φασο­λά­δα κλπ «καλού­δια» που θα τα βρεί­τε σε μια παρα­δο­σια­κή μάζω­ξη ‑που είναι και λαϊ­κό γλέ­ντι, με χορευ­τι­κά κλπ στο κατα­πρά­σι­νο και φιλι­κό για μικρούς και μεγά­λους, πάρ­κο Αϊ Γιάν­νη στα “Ξύλι­να”. Και μην ξεχνά­τε: Η Και­σα­ρια­νή είναι ιδα­νι­κή και για το πέταγ­μα του χαρ­τα­ε­τού, πνέ­ει πάντα εκεί­νος ο ούριος ‑γλυ­κός άνε­μος «από τα αρι­στε­ρά», έχει και τον Υμητ­τό σε από­στα­ση ανα­πνο­ής. Το ραντε­βού λοι­πόν μετά την απο­κριά­τι­κη παρέ­λα­ση ανα­νε­ώ­νε­ται για την (καθα­ρή) Δευ­τέ­ρα 11 Μαρ­τί­ου 2019 στις 11.00πμ (και μέχρι αργά το απόγευμα).

Την ίδια ώρα, θα βρε­θεί στο χώρο και ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημή­τρης Κου­τσού­μπας, όχι «περα­στι­κός», αλλά ακρι­βώς επει­δή οι κομ­μου­νι­στές δήμαρ­χοι «κάνουν τη δια­φο­ρά» όχι μόνο με την αγω­νι­στι­κή διεκ­δί­κη­ση της ζωής που μας αξί­ζει, αλλά και με τις στο­χευ­μέ­νες επι­λο­γές τους σε πολι­τι­στι­κές δρά­σεις, στην υπη­ρε­σία των γνή­σιων παρα­δό­σε­ων της ελλη­νι­κής λαϊ­κής οικο­γέ­νειας. Είναι κι αυτό ένας λόγος που το «ΙΣΧΥΡΟ ΚΚΕ ΠΑΝΤΟΥ» του σημε­ρι­νού Ριζο­σπά­στη δε σηκώ­νει παρερμηνείες…

Επι­μέ­λεια  Ομά­δα ¡H.lV.S!

Επι­κοι­νω­νία — [ FaceBook |>1<|-|>2<| ] — Blog


Με πλη­ρο­φο­ρί­ες από το portal του Δήμου Καισαριανής

 

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο