Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Αποκριάτικες εκδηλώσεις στο Δήμο Χαϊδαρίου

Ο Δήμος Χαϊ­δα­ρί­ου προ­σκα­λεί μικρούς και μεγά­λους να αγκα­λιά­σουν, για δεύ­τε­ρη συνε­χό­με­νη χρό­νια, τις απο­κριά­τι­κες εκδη­λώ­σεις Καρ­να­βα­λιού που διορ­γα­νώ­νο­νται στην πόλη.

Φέτος, σύμ­φω­να με το δήμο, «βάζου­με τον πήχη ακό­μα ψηλό­τε­ρα, επι­διώ­κο­ντας αυτή η Απο­κριά­τι­κη Γιορ­τή να γίνει θεσμός, όχι μόνο για την πόλη μας, αλλά για την ευρύ­τε­ρη περιο­χή των Δυτι­κών Προ­α­στί­ων. Η συμ­με­το­χή έχει ήδη ξεπε­ρά­σει κάθε προσ­δο­κία και ανα­μέ­νε­ται το κέντρο της πόλης να γεμί­σει με μικρούς και μεγά­λους μασκα­ρά­δες. Έτσι και φέτος μικροί και μεγά­λοι καρ­να­βα­λι­στές θα έχουν την τιμη­τι­κή τους».

Μάλι­στα, «για την οργά­νω­ση των καρ­να­βα­λι­κών εκδη­λώ­σε­ων έχουν πραγ­μα­το­ποι­η­θεί συσκέ­ψεις με την πλειο­ψη­φία των Διοι­κη­τι­κών Συμ­βου­λί­ων των Συλ­λό­γων Γονέ­ων και Κηδε­μό­νων, Πολι­τι­στι­κών, Εθνι­κο­το­πι­κών, Αθλη­τι­κών Συλ­λό­γων και άλλων φορέ­ων της πόλης».

Χθες έγι­νε απο­κριά­τι­κο ξεφά­ντω­μα στον πεζό­δρο­μο στο Δάσος Χαϊ­δα­ρί­ου όπου στή­θη­κε ένα μεγά­λο υπαί­θριο party — masque με χορευ­τι­κές ομά­δες και συναυ­λία σε απο­κριά­τι­κους ρυθμούς.

Σήμε­ρα, Κυρια­κή 10 Μάρ­τη, στις 11 π.μ. θα ξεκι­νή­σει το Καρ­να­βά­λι από την Π. Μελά και Στρ. Καραϊ­σκά­κη με κατεύ­θυν­ση προς την πλα­τεία Ηρώ­ων που θα κρα­τή­σει για πολ­λές ώρες, ενώ στη 1 το μεση­μέ­ρι θα υπάρ­ξει ξεφά­ντω­μα με απο­κριά­τι­κους χορούς latin από χορευ­τι­κή ομά­δα για να ενώ­σει όλους τους μασκαράδες.

Το τρι­ή­με­ρο των εκδη­λώ­σε­ων ολο­κλη­ρώ­νε­ται με τα Κού­λου­μα στο Δαφ­νί την Καθα­ρά Δευ­τέ­ρα, στις 11 π.μ. στη γιορ­τή Δαφ­νιού. Οι εθνι­κο­το­πι­κοί Σύλ­λο­γοι του δήμου, με τα περι­πτε­ρά τους, θα δώσουν έναν ιδιαί­τε­ρο παρα­δο­σια­κό τόνο στην εκδή­λω­ση, ενώ θα προ­σφέ­ρο­νται δωρε­άν εκλε­κτά Σαρα­κο­στια­νά από το δήμο. Θα ακο­λου­θή­σει μεγά­λη συναυ­λία με παρα­δο­σια­κά τρα­γού­δια, πολύ χορό και καλό κρασί.

Η είσο­δος σε όλες τις εκδη­λώ­σεις είναι ελεύθερη.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο