Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Αποκτήσαμε ΑΤΜ κάνναβης

Στην Αθή­να τοπο­θε­τή­θη­κε ήδη ο πρώ­τος αυτό­μα­τος πωλη­τής προ­ϊ­ό­ντων κάν­να­βης, όπου θα πωλού­νται ανθοί κάν­να­βης, υπο­τί­θε­ται ως …«εναλ­λα­κτι­κό τσάι». «Γνω­ρί­ζου­με πως κάθε κατα­να­λω­τής θα μπο­ρεί να κάνει ό,τι θέλει με τον ανθό κάν­να­βης. Εμείς δεν συνι­στού­με να τον καπνί­σει, ωστό­σο αν κάποιος τελι­κά το προ­τι­μή­σει, ο ενδε­δειγ­μέ­νος τρό­πος είναι…», δηλώ­νει ο υπεύ­θυ­νος ανά­πτυ­ξης της εται­ρεί­ας, απο­κα­λύ­πτο­ντας τα φού­μα­ρα περί «τσάι και συμπάθειας». 

Μάλι­στα, υπό τον φόβο να γίνει στό­χος κλο­πής το ΑΤΜ, προ­τι­μή­θη­κε η τοπο­θέ­τη­σή του εντός στο­άς, η οποία φυλάσ­σε­ται από σεκιού­ρι­τι. Ολα αυτά με τις επευ­φη­μί­ες των υπο­ψή­φιων δημάρ­χων όλων των αστι­κών κομ­μά­των, που υπε­ρα­σπί­ζο­νται την «υγιει­νή και ασφα­λή χρή­ση ναρ­κω­τι­κών μέσα από χώρους επο­πτευό­με­νης χρή­σης», προ­πα­γαν­δί­ζουν το δια­χω­ρι­σμό «σκλη­ρών» και «μαλα­κών» ναρ­κω­τι­κών, προ­ω­θούν κάθε μορ­φή ναρ­κω-κουλ­τού­ρας, στη­ρί­ζουν επι­θε­τι­κές, καλά χρη­μα­το­δο­τού­με­νες εκστρα­τεί­ες υπέρ της χρή­σης κάν­να­βης με το μαν­δύα του …ιερα­πό­στο­λου.

Κοι­νός παρο­νο­μα­στής των παρα­πά­νω είναι η πολι­τι­κή της ΕΕ για τα ναρ­κω­τι­κά, που αθω­ώ­νει την τοξι­κο­ε­ξάρ­τη­ση και σκό­πι­μα την απο­συν­δέ­ει από τα κοι­νω­νι­κά της αίτια, τα οποία η ίδια ανα­πα­ρά­γει με την αντι­λαϊ­κή πολι­τι­κή της. 

Μονα­δι­κή φωτει­νή εξαί­ρε­ση και πραγ­μα­τι­κό στή­ριγ­μα για τους νέους και τις οικο­γέ­νειές τους είναι η θέση και οι αγώ­νες του ΚΚΕ, των υπο­ψη­φί­ων του στους δήμους και τις Περι­φέ­ρειες, για «μια κοι­νω­νία ελεύ­θε­ρη από ναρ­κω­τι­κά και όχι με ελεύ­θε­ρα ναρκωτικά».

Πηγή: Ριζο­σπά­στης

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο