Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Απολογία δεύτερου κατηγορούμενου για τη δολοφονία της Ελ. Τοπαλούδη: «Ο άλλος την χτυπούσε εγώ είχα τρομάξει»

Εξι­στό­ρη­ση όσων έγι­ναν στο σπί­τι του μαρ­τυ­ρί­ου της Ελέ­νης Τοπα­λού­δη, με αντε­στραμ­μέ­νους τους ρόλους εκεί­νου που χτυ­πά αλύ­πη­τα την φοι­τή­τρια και εκεί­νου που δεν αντι­δρά στην βία του φίλου του, μετέ­φε­ρε στο Μικτό Ορκω­τό Δικα­στή­ριο στην απο­λο­γία του ο δεύ­τε­ρος κατη­γο­ρού­με­νος για τον βια­σμό και την δολο­φο­νία της 19χρονης.

Ο 22χρονος αλβα­νι­κής κατα­γω­γής κατη­γο­ρού­με­νος ανα­φέρ­θη­κε απο­λο­γού­με­νος σε όσα έγι­ναν στο εξο­χι­κό του φίλου του το βρά­δυ της 27ης Νοεμ­βρί­ου 2018, τοπο­θε­τώ­ντας τον εαυ­τό του στην θέση του απο­σβο­λω­μέ­νου από το μένος του ροδί­τη κατη­γο­ρού­με­νου, τον οποίο έδει­ξε ως το μονα­δι­κό υπεύ­θυ­νο για τον μαρ­τυ­ρι­κό θάνα­το της Ελέ­νης Τοπα­λού­δη. Το ίδιο ακρι­βώς είχε κάνει χθες ο πρώ­τος κατη­γο­ρού­με­νος απο­δί­δο­ντας κάθε ευθύ­νη στον συγκα­τη­γο­ρού­με­νο του.

Ο κατη­γο­ρού­με­νος κλαί­γο­ντας είπε απευ­θυ­νό­με­νος στον πατέ­ρα της 19χρονης: “Θέλω να ζητή­σω μια μεγά­λη συγ­γνώ­μη. Δεν έχω τη δύνα­μη να κοι­τά­ξω αυτόν τον άνθρω­πο. Μια μεγά­λη συγ­γνώ­μη”, ενώ τόνι­σε από την αρχή πως “δεν σκό­τω­σα εγώ την Ελέ­νη κ. Πρόεδρε”.

Κλαί­γο­ντας με λυγ­μούς ο 22χρονος είπε στο δικα­στή­ριο πως ήταν ο 23χρονος συγκα­τη­γο­ρού­με­νος του, που θίχθη­κε όκαι έτσι άρχι­σε να την χτυ­πά με βιαιό­τη­τα. Κατά τον νεα­ρό­τε­ρο κατη­γο­ρού­με­νο το ξέσπα­σμα του Ροδί­τη τον ακι­νη­το­ποί­η­σε τόσο, που απλώς τον κοι­τού­σε να χτυ­πά βάναυ­σα την φοι­τή­τρια. «Να την χαστου­κί­ζει, να τη χτυ­πά­ει, να την κλο­τσά­ει. Εγώ καθό­μουν σαν μαλ…ας. Δεν ήξε­ρα ποιον να υπο­στη­ρί­ξω, την κοπέ­λα ή το φίλο μου. Μετά έφυ­γε και γύρι­σε με ένα μαχαί­ρι, άρχι­σε να την μαχαι­ρώ­νει και μετά το πέτα­ξε κάτω με δύνα­μη. Μετά έπια­σε το σίδε­ρο από δίπλα και άρχι­σε να την χτυ­πά­ει. Τον έσπρω­ξα και μου είπε “εσύ να κάτσεις στη γωνία”. Φοβή­θη­κα για τη ζωή μου».

Ο νεα­ρό­τε­ρος κατη­γο­ρού­με­νος είπε πως πήγε την λιπό­θυ­μη φοι­τή­τρια να της κάνει μπά­νιο, σκη­νή που ανέ­φε­ρε και ο συγκα­τη­γο­ρού­με­νος του χθες εντάσ­σο­ντας την όμως στην βαναυ­σό­τη­τα του 22χρονου κατά του θύμα­τος που ο ίδιος παρα­κο­λου­θού­σε παγωμένος.

Κατά τον αλβα­νι­κής κατα­γω­γής κατη­γο­ρού­με­νο, ενό­σω έκα­νε μπά­νιο την 19χρονη, εκεί­νη του ζήτη­σε να την πάει στο νοσο­κο­μείο. Ωστό­σο, κατά τον 22χρονο:

“Κατευ­θυ­νό­μα­σταν στο νοσο­κο­μείο ‑είπε ο κατη­γο­ρού­με­νος- αλλά είδα ότι μπή­κε (σσ ο Ροδί­της) σε έναν χωμα­τό­δρο­μο και κατά­λα­βα ότι δεν πάει στο νοσο­κο­μείο. Βγή­κε έξω. μου είπε “Εγώ θα την τελειώ­σω αυτή. Θα με κλεί­σει φυλα­κή”. Την πήρε στον ώμο του και γύρι­σε μετά από δέκα λεπτά και μου είπε “εντά­ξει Αλβα­νέ τελεί­ω­σε.. μπες μέσα.. Γυρί­σα­με στο σπί­τι και μου είπε “Αλβα­νέ μάζε­ψε ότι έχει αίμα­τα και στοι­χεία”. Έτσι και έκα­να εγώ. Ότι είχε τα μάζε­ψα. Το μαχαί­ρι, τα προ­φυ­λα­κτι­κά, το σίδε­ρο. Γέμι­σε έναν κου­βά με νερό και χλω­ρί­νη. Εγώ τον παρα­κο­λου­θού­σα σα χαμέ­νος. Μου είπε ξεκι­νά να καθα­ρί­ζεις. Όταν είδε ότι αργού­σα επει­δή είχε πολύ αίμα, ήρθε κι αυτός με ένα σφουγγάρι…”.

Ο κατη­γο­ρού­με­νος ανέ­φε­ρε πως ο Ροδί­της τον απεί­λη­σε λέγο­ντας του πως “αν αυτό το πεις που­θε­νά θα σου κάνω τα ίδια και χει­ρό­τε­ρα. Και στην οικο­γέ­νεια σου”.

Το ξέρω είναι λάθος μου όλο αυτό που το άφη­σα να γίνει αλλά πραγ­μα­τι­κά εγώ είμαι αυτός που δεν προ­στά­τε­ψα την Ελέ­νη. Τις επό­με­νες μέρες συνα­ντη­θή­κα­με (με τον Ροδί­τη) και μου είπε να πού­με ότι την αφή­σα­με Αφάντου”.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο