Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Απολογείται σήμερα ο φασίστας Μπαρμπαρούσης

Απο­λο­γεί­ται σήμε­ρα Τετάρ­τη, ενώ­πιον του ανα­κρι­τή για το αδί­κη­μα των προ­πα­ρα­σκευα­στι­κών πρά­ξε­ων εσχά­της προ­δο­σί­ας, κατη­γο­ρία για την οποία ήδη συνε­λή­φθη και κρα­τεί­ται ο φασί­στας βου­λευ­τής  Κων. Μπαρ­μπα­ρού­σης, με υπε­ρα­σπι­στι­κή γραμ­μή που βασί­ζε­ται στην προ­σπά­θεια υπο­βάθ­μι­σης όσων απα­ρά­δε­κτων είπε μέσα στο Κοι­νο­βού­λιο και να παρου­σια­στεί ως θύμα.

Πλέ­ον απαρ­νεί­ται τα όσα είπε στη Βου­λή, που κάλε­σε το Στρα­τό να συλ­λά­βει τον Πρό­ε­δρο της Δημο­κρα­τί­ας, τον πρω­θυ­πουρ­γό και τον υπουρ­γό Άμυ­νας και κρύ­βει τα λόγια του πίσω μια «ατυ­χή επι­λο­γή εκφρά­σε­ων που ενσω­μα­τώ­θη­καν στο λόγο του σε μία στιγ­μή θυμι­κής έξαρ­σης», όπως ισχυ­ρί­στη­κε ο συνή­γο­ρός του, Π. Καρα­τζό­που­λος. Ανέ­φε­ρε, επί­σης, ότι ο εντο­λέ­ας του έχει ήδη ανα­κα­λέ­σει «τις επί­μεμ­πτες φρά­σεις», κάτι που θα κάνει και ενώ­πιον του ανακριτή.

Με δήλω­σή του από τη ΓΑΔΑ, ο Κ. Μπαρ­μπα­ρού­σης χαρα­κτη­ρί­ζει ως «ατε­λείς λεκτι­κές υπερ­βο­λές και ατυ­χείς εκφρά­σεις» τα περί πρα­ξι­κο­πή­μα­τος. «Διά της παρού­σης, θέλω να δηλώ­σω τον από­λυ­το σεβα­σμό μου στο Σύνταγ­μα, το δημο­κρα­τι­κό πολί­τευ­μα και στους θεμε­λιώ­δεις θεσμούς του», ανα­φέ­ρει, ενώ εμφα­νί­ζε­ται έτοι­μος να τα «γυρί­σει» και μέσα στη Βου­λή, «ώστε να συντε­λε­σθεί ποιο­τι­κά ισο­βα­ρής απο­κα­τά­στα­ση της τάξε­ως των πραγμάτων».

Μάλι­στα, ο λάτρης του Μετα­ξά και του Χίτλερ, ο υμνη­τής του Παπα­δό­που­λου, ο φασί­στας Μπαρ­μπα­ρού­σης, μέλος της εγκλη­μα­τι­κής οργά­νω­σης της Χρυ­σής Αυγής χαρα­κτη­ρί­ζει την κατη­γο­ρία με «σύμ­βα­τη και ανα­ντί­στοι­χη με τον χαρα­κτή­ρα και τις πεποι­θή­σεις μου». Οσα ο χρυ­σαυ­γί­της Μπαρ­μπα­ρού­σης είπε στη Βου­λή βρί­σκο­νται σε από­λυ­τη αντι­στοι­χία με όσα ο ίδιος και η Χρυ­σή Αυγή πρε­σβεύ­ουν και έχουν δια­κη­ρύ­ξει σε ανύ­πο­πτο χρό­νο.  Γι’ αυτό και επι­δο­κι­μά­στη­κε με ενθου­σια­σμό από την ηγε­τι­κή ομά­δα της Χρυ­σής Αυγής. Γι’ αυτό και διε­γρά­φη μόνο όταν έγι­νε γνω­στό ότι η Εισαγ­γε­λία του Αρεί­ου Πάγου έδω­σε εντο­λή να ελεγ­χθεί για το κακούρ­γη­μα της εσχά­της προ­δο­σί­ας. Απλά ενό­ψει της δίω­ξης προ­σπα­θεί να κρύ­ψει τη φασι­στι­κή ιδε­ο­λο­γία του για να απο­φύ­γει τις συνέπειες .

Ο Κων. Μπαρ­μπα­ρού­σης άλλω­στε, όπως και άλλα κοι­νο­βου­λευ­τι­κά στε­λέ­χη της Χρυ­σής Αυγής, ήδη αντι­με­τω­πί­ζουν κατη­γο­ρί­ες κακουρ­γη­μα­τι­κής φύσε­ως για εγκλη­μα­τι­κή οργά­νω­ση και δικά­ζο­νται στο πλαί­σιο της δίκης της Χ.Α., που καρ­κι­νο­βα­τεί εδώ και περί­που τρία χρό­νια, ενώ οι απο­λο­γί­ες τους δεν ανα­μέ­νο­νται πριν από το τέλος του τρέ­χο­ντος έτους.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο