Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Απολογείται στη δίκη της Χρυσής Αυγής ο Γιώργος Ρουπακιάς

Απα­ντή­σεις για όσα έγι­ναν το βρά­δυ της 17ης προς 18η Σεπτεμ­βρί­ου 2013 δίνει σήμε­ρα στους δικα­στές του Τρι­με­λούς Εφε­τεί­ου Κακουρ­γη­μά­των ο κατη­γο­ρού­με­νος για την δολο­φο­νία του Παύ­λου Φύσ­σα, χρυ­σαυ­γί­της Γιώρ­γος Ρουπακιάς.

Για πρώ­τη φορά, έξι χρό­νια μετά από τη δολο­φο­νία στο Κερα­τσί­νι, ο καθ’ ομο­λο­γία δολο­φό­νος του 34χρονου μου­σι­κού αντι­φα­σί­στα Παύ­λου Φύσ­σα, Γιώρ­γος Ρου­πα­κιάς, απο­λο­γεί­ται δημό­σια, ενώ­πιον των φυσι­κών δικα­στών του και ακρο­α­τη­ρί­ου για το έγκλη­μα στο Κερα­τσί­νι, που έδω­σε το έναυ­σμα για την έρευ­να της Δικαιο­σύ­νης σχε­τι­κά με τη δρά­ση της Χρυ­σης Αυγής.

Ο Γιώρ­γος Ρου­πα­κιάς συνε­λή­φθη επ’ αυτο­φώ­ρω στη σκη­νή του εγκλή­μα­τος, όταν ο ίδιος ο Παύ­λος Φύσ­σας τον υπέ­δει­ξε στους αστυ­νο­μι­κούς, λίγο πριν ξεψυ­χί­σει μαχαι­ρω­μέ­νος στο πεζο­δρό­μιο της Πανα­γή Τσαλδάρη.

Στο παρελ­θόν, ο Γιώρ­γος Ρου­πα­κιάς έχει ισχυ­ρι­στει ότι επι­τέ­θη­κε στον Παύ­λο Φύσ­σα «για­τί αυτός ήταν ο πρώ­τος που βρή­κα μπρο­στά μου αφό­του με τρά­βη­ξαν κάποιοι από την ομά­δα αυτή από το αυτο­κί­νη­το. Και οι άλλοι βέβαια μου επι­τέ­θη­καν αλλά εγώ χτύ­πη­σα απο­κλει­στι­κά το θύμα για­τί αυτός βρι­σκό­ταν πιο κοντά μου». Επί­σης, έχει υπο­στη­ρί­ξει ότι δεν γνώ­ρι­ζε τον Παύ­λο Φύσ­σα και ότι δεν τον έστει­λε κάποιος εκεί.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο