Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Απολογείται το στέλεχος εθνικιστικής οργάνωσης για το λιντσάρισμα του Ζακ Κωστόπουλου

Ενώ­πιον του ανα­κρι­τή που ερευ­νά τις συν­θή­κες θανά­του του Ζακ Κωστό­που­λου, απο­λο­γή­θη­κε σήμε­ρα ο δεύ­τε­ρος άντρας που εμφα­νί­ζε­ται σε βίντεο να χτυ­πά, μαζί με τον συγκα­τη­γο­ρού­με­νο του κοσμη­μα­το­πώ­λη, τον 33χρονο.

Πρό­κει­ται για 55χρονο που δια­τη­ρεί μεσι­τι­κό γρα­φείο κοντά στο κοσμη­μα­το­πω­λείο της οδού Γλάδ­στω­νος, ο οποί­ος ‑όπως και ο 73χρονος που απο­λο­γή­θη­κε προ­χθές και αφέ­θη­κε ελεύ­θε­ρος- είναι αντι­μέ­τω­πος με το κακούρ­γη­μα της θανα­τη­φό­ρας σωμα­τι­κής βλά­βης και του πλημ­με­λή­μα­τος της επι­κίν­δυ­νης σωμα­τι­κής βλάβης.

Στο πρώ­το βίντεο — ντο­κου­μέ­ντο, μαζί με τον ιδιο­κτή­τη του κοσμη­μα­το­πω­λεί­ου κλω­τσά­ει το θύμα στο κεφά­λι. Σύμ­φω­να με όσα έχουν δει τη δημο­σιό­τη­τα, είναι στέ­λε­χος του ακρο­δε­ξιού χώρου. Το όνο­μά του φιγου­ρά­ρει στον κατά­λο­γο με τους συντο­νι­στές της εθνι­κι­στι­κής οργά­νω­σης «Πατριω­τι­κό Μέτω­πο». Εκεί εμφα­νί­ζε­ται ως «συντο­νι­στής Ανα­το­λι­κής Αττι­κής» της οργά­νω­σης. Αλλω­στε, σε σχε­τι­κό δημο­σί­ευ­μα εφη­με­ρί­δας στις 8.2.2015 μιλά­ει με την ιδιό­τη­τα του εκπρο­σώ­που του «Πατριω­τι­κού Μετώπου».

Ο 55χρονος μεσί­της που δεν εμφα­νί­στη­κε αυτό­βου­λα στις Αρχές, αλλά συνε­λή­φθη, αφού ανα­γνω­ρί­στη­κε από το οπτι­κό υλι­κό και μαρ­τυ­ρι­κές κατα­θέ­σεις, φέρε­ται να αρνεί­ται τις κατη­γο­ρί­ες που του απο­δί­δο­νται. Σύμ­φω­να με πλη­ρο­φο­ρί­ες, δικαιο­λο­γεί τη βαρ­βα­ρό­τη­τα σε βάρος του Ζακ Κωστό­που­λου, υπο­στη­ρί­ζο­ντας ότι προ­σπα­θού­σε να εμπο­δί­σει τον εγκλω­βι­σμέ­νο ακτι­βι­στή να δια­φύ­γει και να επι­τε­θεί σε πολί­τες, καθώς βρι­σκό­ταν σε κατά­στα­ση αμόκ.

Σύμ­φω­να με δημο­σιεύ­μα­τα, ο 55χρονος, μετά το απο­τρό­παιο περι­στα­τι­κό, υπο­στή­ρι­ζε μέσω λογα­ρια­σμού του σε μέσο κοι­νω­νι­κής δικτύ­ω­σης τον οποίο πλέ­ον έχει κλεί­σει, πως ο 33χρονος κρα­τού­σε μαχαί­ρι και όταν μπή­κε στο κοσμη­μα­το­πω­λείο και όταν βγή­κε. Στις πρώ­τες δε αναρ­τή­σεις του, θρα­σύ­τα­τα υπο­στή­ρι­ζε πως «ο Ζακ αυτο­κτό­νη­σε με ένα γυα­λί που κρα­τού­σε, όταν πήγαν να τον ακι­νη­το­ποι­ή­σουν οι αστυ­νο­μι­κοί». Όμως στο μαχαί­ρι  που βρέ­θη­κε έξω από το κοσμη­μα­το­πω­λείο δεν προ­κύ­πτει να βρέ­θη­καν απο­τυ­πώ­μα­τα του Ζακ.

Ο κοσμη­μα­το­πώ­λης αφέ­θη­κε ελεύ­θε­ρος – Ο έρπων φασι­σμός έλα­βε το μήνυμα

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο