Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Απολύσεις στο Open tv — Ανακοίνωση του ΠΑΜΕ Τύπου και ΜΜΕ

ΚΑΝΕΙΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΣ ΝΑ ΜΗΝ ΑΠΟΛΥΘΕΙ !
ΠΑΛΕΥΟΥΜΕ ΓΙΑ ΜΟΝΙΜΗ ΚΑΙ ΣΤΑΘΕΡΗ ΔΟΥΛΙΑ ΜΕ ΠΛΗΡΗ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ !

Συνά­δελ­φοι, συναδέλφισσες

Οι εργα­ζό­με­νοι του OPEN βρί­σκο­νται στο στό­χα­στρο της εργο­δο­σί­ας. Ηδη πολ­λοί έχουν ενη­με­ρω­θεί ότι στο τέλος του μήνα δεν θα ανα­νε­ω­θούν οι συμ­βά­σεις τους, άρα πρό­κει­ται να απολυθούν.
Αφού δού­λε­ψαν σε εξο­ντω­τι­κούς ρυθ­μούς για να στή­σουν το κανά­λι σε χρό­νο-ρεκόρ, ενώ συνε­χί­ζουν να εργά­ζο­νται εντα­τι­κά για το πρό­γραμ­μα του κανα­λιού, τώρα κάποιοι θεω­ρού­νται περιτ­τοί και ανα­λώ­σι­μοι. Αυτό σημαί­νει λιγό­τε­ροι εργα­ζό­με­νοι για την ίδια δου­λειά, επο­μέ­νως ακό­μη πιο εξο­ντω­τι­κοί ρυθ­μοί για τους υπό­λοι­πους, σημαί­νει συν­θή­κες δουλειάς-κόλαση.

Αυτή η εργο­δο­τι­κή από­φα­ση για απο­λύ­σεις — η μη ανα­νέ­ω­ση συμ­βά­σε­ων είναι από­λυ­ση — σημαί­νει ότι αν δεν αντι­δρά­σου­με ενιαία όλοι μας σαν μια γρο­θιά, καθό­λου δεν είναι σίγου­ρο ότι δεν θα ακο­λου­θή­σουν και άλλες απο­λύ­σεις ανά­λο­γα με τις στρα­τη­γι­κές επι­λο­γές της εργοδοσίας.

Η εργο­δο­σία μας θεω­ρεί κόστος το οποίο πρέ­πει να μειώ­σει για να μεγα­λώ­νουν τα κέρ­δη της, γι’ αυτό απο­λύ­ει. Αλλά χωρίς τη δου­λειά μας, δε μπο­ρεί να λει­τουρ­γεί η τηλε­ό­ρα­ση. Εμείς είμα­στε ο κινη­τή­ριος μοχλός της. Και το να έχου­με όλοι δου­λειά είναι ανα­φαί­ρε­το δικαί­ω­μά μας. Πρέ­πει να αντι­στα­θού­με σε κάθε από­πει­ρα να μας το αφαιρέσουν.

Η συγκε­κρι­μέ­νη ενέρ­γεια κάνει πιο φανε­ρό ότι η εξυ­πη­ρέ­τη­ση των ανα­γκών μας ως εργα­ζό­με­νων δεν χωρά­ει στα συμ­φέ­ρο­ντα των εργο­δο­τών, κι ας είμα­στε οι παρα­γω­γοί όλου του πλού­του τους.
Τα συμ­φέ­ρο­ντα των εργα­ζό­με­νων βρί­σκο­νται στην άλλη πλευ­ρά, δεν μπο­ρούν να προ­σαρ­μό­ζο­νται στα όρια που θέλει η αντα­γω­νι­στι­κό­τη­τα και η κερ­δο­φο­ρία των επι­χει­ρη­μα­τι­κών ομίλων.

Τώρα χωρίς καμιά ανα­βο­λή, χωρίς ταλα­ντεύ­σεις, οι εργα­ζό­με­νοι στο OPEN να πάρουν την υπό­θε­ση στα χέρια τους, να μην επι­τρέ­ψουν να απο­λυ­θεί κανέ­νας συνά­δελ­φος, με κανέ­να πρό­σχη­μα, υπε­ρα­σπί­ζο­ντας ταυ­τό­χρο­να τις θέσεις εργα­σί­ας όλων των εργαζομένων.

Μπρο­στά σ’αυ­τή τη πραγ­μα­τι­κό­τη­τα που δια­μορ­φώ­νε­ται τα σωμα­τεία του κλά­δου πρέ­πει να στα­θούν στο ύψος των περι­στά­σε­ων προ­α­σπι­ζό­με­να τα συμ­φέ­ρο­ντα των εργα­ζο­μέ­νων. Οι διοι­κή­σεις πρέ­πει να μπουν μπρο­στά και να οργα­νώ­σουν την αντί­στα­ση των εργα­ζο­μέ­νων, συμ­βάλ­λο­ντας στην οργά­νω­ση ενιαί­ας διεκ­δι­κη­τι­κής πάλης κόντρα σε εργοδοσία,αλλά και κυβέρ­νη­ση, μπρο­στά και στη νέα εντει­νό­με­νη επί­θε­σή τους και μακριά από την επι­δί­ω­ξή να «υπο­τα­χτού­με στη θέλη­ση της εργο­δο­σί­ας», με λογι­κές «κοι­νω­νι­κού εταιρισμού».

Οι νομι­κές παρεμ­βά­σεις δε φτά­νουν για να απο­κρου­στεί η επί­θε­ση των κανα­λαρ­χών στα κατα­κτη­μέ­να με αγώ­νες δικαιώ­μα­τα μας. Ολες οι κυβερ­νή­σεις, και η σημε­ρι­νή, έχουν φρο­ντί­σει να θωρα­κί­σουν και εξο­πλί­σουν την εργο­δο­σία με το πιο σκλη­ρό αντερ­γα­τι­κό νομο­θε­τι­κό πλαί­σιο. Χρειά­ζε­ται συσπεί­ρω­ση, οργά­νω­ση, διεκ­δι­κη­τι­κός αγώνας.

Να οργα­νω­θεί γενι­κή συνέ­λευ­ση όλων των εργα­ζό­με­νων στο OPEN, για να απο­φα­σί­σου­με αγω­νι­στι­κές μορ­φές δρά­σης, ώστε να απο­κρού­σου­με την επί­θε­ση της εργο­δο­σί­ας υπε­ρα­σπι­ζό­με­νοι τα δικαιώ­μα­τα μας στη ζωή και τη δουλιά!

Με δύνα­μη την οργά­νω­ση της συλ­λο­γι­κής διεκ­δί­κη­σης και της αλλη­λεγ­γύ­ης από όλους τους εργα­ζό­με­νους του Κλάδου.

Σε ένα τέτοιον αγώ­να οι εργα­ζό­με­νοι που συσπει­ρώ­νο­νται στο ΠΑΜΕ Τύπου και ΜΜE, μέσα και έξω από το OPEN θα είναι αλλη­λέγ­γυοι στην πρώ­τη γραμ­μή κόντρα σε εργο­δο­σία, κυβέρ­νη­ση και κάθε «πρό­θυ­μο», για να βρει αντί­στα­ση κάθε αντερ­γα­τι­κό σχέδιο.

Να μήν απο­δε­χτού­με καμ­μιά από­λυ­ση στον κλά­δο, με κανέ­να πρό­σχη­μα («εθε­λού­σια», λήξη σύμ­βα­σης κλπ.) !

Απαι­τού­με μόνι­μη και στα­θε­ρή δου­λειά με πλή­ρη δικαιώ­μα­τα και υπο­γρα­φή κλα­δι­κών ΣΣΕ με αυξή­σεις, για όλους !

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο