Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Απονεμήθηκαν τα δημοσιογραφικά βραβεία του Ιδρύματος Μπότση — Ανάμεσα στους βραβευθέντες ο Ν. Ευαγγελάτος

Όπως κάθε χρό­νο έτσι και φέτος το Ίδρυ­μα Μπό­τση απέ­νει­με την Πέμ­πτη τα δημο­σιο­γρα­φι­κά βρα­βεία στους συντά­κτες οι οποί­οι δια­κρί­θη­καν για την εργα­σία τους, την χρο­νιά που πέρασε.

Η 37η απο­νο­μή των δημο­σιο­γρα­φι­κών βρα­βεί­ων και τιμη­τι­κών δια­κρί­σε­ων του ιδρύ­μα­τος προ­α­γω­γής δημο­σιο­γρα­φί­ας Αθ. Β. Μπό­τση, πραγ­μα­το­ποι­ή­θη­κε υπό την παρου­σία της Προ­έ­δρου της Δημο­κρα­τί­ας, Κατε­ρί­νας Σακελ­λα­ρο­πού­λου, στο αίθριο του Ζαπ­πεί­ου Μεγάρου.

Ανά­με­σα στους συντά­κτες οι οποί­οι βρα­βεύ­τη­καν είναι οι: Νικό­λας Βου­λέ­λης, Πάνος Αμυ­ράς, Νίκος Ευαγ­γε­λά­τος, Ροδού­λα Λου­λου­δά­κη, Ρίτσα Μπι­ζό­γλη, Χρή­στος Μου­λί­νος, Βασί­λης Νέδος, Σοφία Πατρα­μά­νη, Νίκος Στρα­βε­λά­κης, Νίκος Φελέ­κης και Ιορ­δά­νης Χασα­πό­που­λος. Επί­σης τιμή­θη­κε η προ­σφο­ρά δυο δημο­σιο­γρά­φων, οι οποί­οι έφυ­γαν πρό­σφα­τα από τη ζωή, του Βαγ­γέ­λη Μαυ­ρα­γάν­νη και του Βαγ­γέ­λη Σιαφάκα.

Ναι, καλά δια­βά­σα­τε! Ανά­με­σα στους βρα­βευ­θέ­ντες είναι γνω­στοί δημο­σιο­γρά­φοι όπως ο Νίκος Ευαγ­γε­λά­τος, ο Νίκος Στρα­βε­λά­κης και ο Ιορ­δά­νης Χασα­πό­που­λος! Γνω­στοί και μη εξαι­ρε­τέ­οι δημο­σιο­γρά­φοι που εδώ και χρό­νια ανα­πα­ρά­γουν και υπο­στη­ρί­ζουν το εκά­στο­τε κυβερ­νη­τι­κό αφήγημα.

Ειδι­κά για τον κ. Ευαγ­γε­λά­το, είναι ν’ απο­ρεί κανείς για ποιον ακρι­βώς λόγο βρα­βεύ­τη­κε; Για τα αντι­ρω­σι­κά του παρα­λη­ρή­μα­τα και τα λιβα­νι­στή­ρια στον Ζελέν­σκι; Για τα ρατσι­στι­κά σχό­λια τύπου «τι πιο σύνη­θες από έναν Αλβα­νό με όπλο»; Για τις…τρισδιάστατες απει­κο­νί­σεις της δολο­φο­νη­μέ­νης Τζωρ­τζί­νας στο δελ­τίο ειδή­σε­ων του MEGA;

Άβυσ­σος η ψυχή των υπεύ­θυ­νων εκεί στο Ίδρυ­μα Μπότση…

Ν. Μπε­λο­γιάν­νης Ν. Πλου­μπί­δης – Στο σπί­τι των ηρώων

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο