Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Αποστομωτικά (ρητορικά) ερωτήματα της ΟΕΝΓΕ για το σόου εμβολιασμού των «αρίστων»

Στη χθε­σι­νή επί­ση­μη ενη­μέ­ρω­ση ο Υφυ­πουρ­γός Προ­στα­σί­ας του Πολί­τη σε μία προ­σπά­θεια να δια­σκε­δά­σει τις εντυ­πώ­σεις και να μαζέ­ψει τα ασυμ­μά­ζευ­τα, ισχυ­ρί­στη­κε ότι η ακύ­ρω­ση του προ­γραμ­μα­τι­σμέ­νου εμβο­λια­σμού υγειο­νο­μι­κών στο νοσο­κο­μείο «Σωτη­ρία» οφεί­λε­ται σε πρό­βλη­μα και αστο­χία του προ­γραμ­μα­τι­σμού και ότι οι καταγ­γε­λί­ες των υγειο­νο­μι­κών υπη­ρε­τούν «άλλες σκοπιμότητες».

Προ­κα­λού­με τον Υφυ­πουρ­γό Προ­στα­σί­ας του Πολί­τη να μας απα­ντή­σει στην επό­με­νη επί­ση­μη ενημέρωση.

Είναι ή δεν είναι αλή­θεια ότι δόθη­κε στο νοσο­κο­μείο «Σωτη­ρία» προ­τε­ραιό­τη­τα στον εμβο­λια­σμό κυβερ­νη­τι­κών στε­λε­χών και αξιω­μα­τού­χων του στρα­τού και όχι στους υγειονομικούς;
Δόθη­κε ή όχι «άνω­θεν» εντο­λή να ανα­βλη­θεί ο εμβο­λια­σμός των συνα­δέλ­φων επει­δή δεν έφτα­ναν τα εμβό­λια για να εμβο­λια­στούν «οι επίσημοι»;

Εμβο­λιά­ζο­νταν ή όχι οι υγειο­νο­μι­κοί σε δια­φο­ρε­τι­κό χώρο από αυτό των «επι­σή­μων»; Δηλα­δή αλλού οι πλη­βεί­οι και αλλού οι πατρίκιοι.

Είναι ή δεν είναι αλή­θεια ότι στην παρά­στα­ση δια­μαρ­τυ­ρί­ας των συνα­δέλ­φων στη διοί­κη­ση του νοσο­κο­μεί­ου, ο διοι­κη­τής είπε ότι ο εμβο­λια­σμός ανα­βάλ­λε­ται επ’ αόρι­στον και μόνο κάτω από την κατα­κραυ­γή και τη δημο­σιό­τη­τα που πήρε το θέμα ανα­γκά­στη­καν να εξα­σφα­λί­σουν επι­πλέ­ον δόσεις για να εμβο­λια­στούν σήμε­ρα οι συνά­δελ­φοι που δεν εμβο­λιά­στη­καν χθες;

Ρητο­ρι­κά ερω­τή­μα­τα. Άλλω­στε μετά τις «δια­ψεύ­σεις» (ουσια­στι­κά επι­βε­βαιώ­σεις) των καταγ­γε­λιών από τον κ. Χαρ­δα­λιά, ο ίδιος ο υπουρ­γός Υγεί­ας κ. Κικί­λιας προ­σπα­θώ­ντας κι αυτός ανε­πι­τυ­χώς να δικαιο­λο­γή­σει τα αδι­καιο­λό­γη­τα σε βρα­δι­νό δελ­τίο ειδή­σε­ων τηλε­ο­πτι­κού σταθ­μού ομο­λό­γη­σε επί λέξει: «η Εθνι­κή Αρχή Εμβο­λια­σμών έχει εγκρί­νει τον εμβο­λια­σμό κάποιων κυβερ­νη­τι­κών παρα­γό­ντων προς χάριν της συνέ­χειας του κράτους».

Οπό­τε ας θέσου­με ακό­μα ένα ρητο­ρι­κό ερώτημα.

Ποιοι ακρι­βώς είναι αυτοί οι κυβερ­νη­τι­κοί παρά­γο­ντες και ποιες ακρι­βώς είναι οι τόσο πολύ­τι­μες ιδιό­τη­τές τους, που επι­βάλ­λε­ται να εμβο­λια­στούν εκτός σει­ράς πριν τις ευπα­θείς ομά­δες του πλη­θυ­σμού και πριν τους υγειο­νο­μι­κούς για­τί σε δια­φο­ρε­τι­κή περί­πτω­ση δια­κυ­βεύ­ε­ται η «συνέ­χεια του κράτους»;

Ότι δε δίνουν δεκά­ρα τσα­κι­στή για την υγεία μας το έχου­με κατα­λά­βει. Ότι άλλες είναι οι προ­τε­ραιό­τη­τες της κυβέρ­νη­σης και όχι η προ­στα­σία της υγεί­ας του λαού μας και αυτό το έχου­με κατα­λά­βει. Αυτό που ίσως δεν έχει κατα­λά­βει η κυβέρ­νη­ση είναι ότι οι εργα­ζό­με­νοι τους έχουν πάρει χαμπά­ρι. Δεν πρό­κει­ται να κάτσου­με με σταυ­ρω­μέ­να τα χέρια. Θα μας βρί­σκουν μπρο­στά τους σε κάθε αντι­λαϊ­κό τους βήμα.

Υ.Γ. 1: Άλλο ο αρχι­κός συμ­βο­λι­κός εμβο­λια­σμός της ΠτΔ, του ΠΘ και των πολι­τι­κών αρχη­γών και άλλο οι κυβερ­νη­τι­κοί παρά­γο­ντες που έσπευ­σαν κατά δεκά­δες να εμβο­λια­στούν, πρώ­τοι-πρώ­τοι, πριν από τους υγειο­νο­μι­κούς και πριν τις ευπα­θείς ομάδες.

Υ.Γ. 2: Άλλω­στε σήμε­ρα 30/12/20 με παρέμ­βα­σή της η ανα­πλη­ρώ­τρια κυβερ­νη­τι­κή εκπρό­σω­πος δήλω­σε πως μπαί­νει τέλος στον κατά προ­τε­ραιό­τη­τα εμβο­λια­σμό κυβερ­νη­τι­κών στε­λε­χών, επι­βε­βαιώ­νο­ντας έτσι πανη­γυ­ρι­κά τις σχε­τι­κές καταγγελίες.

Ο.Ε.Ν.Γ.Ε. Ομο­σπον­δία Ενώ­σε­ων Νοσο­κο­μεια­κών Για­τρών Ελλάδας

«Ο Χικ­μέτ στην Ελλά­δα», του Ηρα­κλή Κακαβάνη

 

 

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο