Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Αποστομωτική απάντηση εκπαιδευτικών στην Κεραμέως: «Άριστα στην ασέλγεια σε βάρος της Ιστορίας για την υπουργό “Αριστείας”!»

«Η κα υπουρ­γός, με βάση το δικό της νόμο για τη βάση του 10, μένει μετε­ξε­τα­στέα, αν δεν απορ­ρί­πτε­ται, στο μάθη­μα της Ιστο­ρί­ας», σημειώ­νει μετα­ξύ άλλων η «Αγω­νι­στι­κή Συσπεί­ρω­ση Εκπαι­δευ­τι­κών» (ΑΣΕ), με αφορ­μή το μήνυ­μα της υπουρ­γού Παι­δεί­ας για την 28η Οκτωβρίου.

Στο σχό­λιό της, η ΑΣΕ επισημαίνει:

«Χωρίς έκπλη­ξη, είναι αλή­θεια, δια­βά­σα­με το μήνυ­μα της υπουρ­γού “Αρι­στεί­ας” κας Ν. Κερα­μέ­ως για την 28η Οκτω­βρί­ου. Χωρίς καμία αιδώ, η υπουρ­γός βγά­ζει λάδι το ναζι­σμό και το φασι­σμό, μια και στην ανα­κοί­νω­σή της δεν υπάρ­χει η παρα­μι­κρή ανα­φο­ρά. “Είναι και αυτή μια στά­σις, νοιώ­θε­ται” κατά τον Καβά­φη. Είναι η μόνι­μη στά­ση των απο­λο­γη­τών του καπι­τα­λι­σμού, δηλα­δή των μεγά­λων εται­ρειών, με λίγα λόγια αυτών που χρη­μα­το­δό­τη­σαν και εξό­πλι­σαν το ναζι­στι­κό τέρας;

Θυμί­ζου­με στην κα υπουρ­γό ορι­σμέ­νες ενο­χλη­τι­κές για την ίδια και τους άλλους απο­λο­γη­τές του καπι­τα­λι­σμού “λεπτο­μέ­ρειες”:

Μεγά­λα μονο­πώ­λια (όχι μόνο γερ­μα­νι­κά) χρη­μα­το­δό­τη­σαν και συνερ­γά­στη­καν ανοι­χτά τους ναζί: Η αμε­ρι­κα­νι­κή “ΙΒΜ” έστη­σε αυτό­μα­τα συστή­μα­τα στα στρα­τό­πε­δα θανά­του, η γερ­μα­νι­κή “IG FARBEN” (η σημε­ρι­νή “Bayer”) εφο­δί­α­ζε τους ναζί με πετρέ­λαιο, η γερ­μα­νι­κή “Siemens” χρη­σι­μο­ποί­η­σε κρα­τού­με­νους των στρα­το­πέ­δων στα εργο­στά­σιά της, η αμε­ρι­κα­νι­κή τρά­πε­ζα “JP Morgan” χρη­μα­το­δό­τη­σε πει­ρά­μα­τα ευγο­νι­κής πριν τον πόλε­μο, η αμε­ρι­κα­νι­κή “Ford”, την ώρα που οι Αμε­ρι­κα­νοί στρα­τιώ­τες έχυ­ναν το αίμα τους, συναλ­λασ­σό­ταν με τους ναζί κερ­δί­ζο­ντας εκα­τομ­μύ­ρια, καθώς κατα­σκεύ­α­ζε μεγά­λο μέρος των φορ­τη­γών που χρη­σι­μο­ποί­η­σαν στον πόλε­μο! Η αμε­ρι­κα­νι­κή “Standard Oil” προ­μή­θευε με καύ­σι­μα τόσο τους Συμ­μά­χους όσο και τον Άξο­να στη διάρ­κεια του πολέ­μου. Η αμε­ρι­κα­νι­κή “ITT” συνέ­δρα­με βελ­τί­ω­ση του γερ­μα­νι­κού συστή­μα­τος πλη­ρο­φο­ριών και σχε­δί­α­σε τις βόμ­βες “Focke — Wulfs” που χρη­σι­μο­ποι­ή­θη­καν ενά­ντια στα συμ­μα­χι­κά στρα­τεύ­μα­τα. Η αμε­ρι­κα­νι­κή “General Motors” κατα­σκεύ­α­σε χιλιά­δες θωρα­κι­σμέ­να αυτο­κί­νη­τα, φορ­τη­γά και τανκς για το γερ­μα­νι­κό στρατό.

Ο Φριτς Τίσεν (της γνω­στής βιο­μη­χα­νί­ας χάλυ­βα) έγρα­ψε βιβλίο με τον απο­κα­λυ­πτι­κό τίτλο “I paid Hitler”, ο Πρέ­σκοτ Μπους (παπ­πούς του αμε­ρι­κα­νού προ­έ­δρου Τζορτζ Μπους του νεό­τε­ρου) ήταν ο στε­νό­τε­ρος συνερ­γά­της του Τίσεν, ο Χέν­ρι Φορντ παρα­ση­μο­φο­ρή­θη­κε από τους ναζί, ο μεγα­λο­κα­πι­τα­λι­στής Τζό­ζεφ Κένε­ντι (πατέ­ρας του αμε­ρι­κα­νού προ­έ­δρου Τζον Κένε­ντι) ως πρε­σβευ­τής των ΗΠΑ στη Μ. Βρε­τα­νία στη διάρ­κεια του Β’ Παγκο­σμί­ου Πολέ­μου, προ­σπά­θη­σε δύο φορές να συνα­ντη­θεί με τον Χίτλερ και να προ­χω­ρή­σει στη σύνα­ψη συμ­φώ­νου φιλί­ας, ή έστω ουδε­τε­ρό­τη­τας των ΗΠΑ με τους ναζί, ενώ ταυ­τό­χρο­να δήλω­νε: “Ο πόλε­μος κατά του φασι­σμού δεν είναι πόλε­μος για τη δημοκρατία”.

Στις 20 Φλε­βά­ρη 1933, λίγο πριν τις γερ­μα­νι­κές εκλο­γές, 25 γερ­μα­νοί μεγα­λο­βιο­μή­χα­νοι συνα­ντή­θη­καν με τον Χίτλερ στο Βερο­λί­νο. Τους ανα­κοί­νω­σε ότι οι ναζί ήθε­λαν να απο­κτή­σουν έλεγ­χο της Γερ­μα­νί­ας, να δια­λύ­σουν το κοι­νο­βού­λιο, να κτυ­πή­σουν κάθε αντι­πο­λί­τευ­ση με βία, να απο­κα­τα­στή­σουν τη δύνα­μη της Βέρ­μαχτ. Μετα­ξύ των παρευ­ρι­σκο­μέ­νων ήταν: Γου­στά­βος Κρουπ, επι­κε­φα­λής της πολε­μι­κής βιο­μη­χα­νί­ας “Alfred Krupp A.G.” και πρό­ε­δρος του Συν­δέ­σμου Βιο­μη­χά­νων, τέσ­σε­ρα ηγε­τι­κά στε­λέ­χη της “I. G. Farben”, Αλβέρ­τος Βόγκλερ, επι­κε­φα­λής της “United Steel Works” της Γερ­μα­νί­ας. Η συνά­ντη­ση έλη­ξε με τη σύστα­ση ειδι­κού ταμεί­ου υπο­στή­ρι­ξης των ναζί στις επερ­χό­με­νες εκλο­γές του Μάρ­τη 1933, ύψους 3.000.000 μάρκων.

Είναι λοι­πόν σαφές ότι ο ναζι­σμός δεν είναι προ­ϊ­όν κάποιου λαϊ­κι­σμού. Είναι το πιο γνή­σιο παι­δί του καπι­τα­λι­σμού και για αυτό η κα Κερα­μέ­ως σπεύ­δει να τον “βγά­λει λάδι”. Δεν γίνε­ται να υπο­στη­ρί­ζεις τον πατέ­ρα και να απο­ποιεί­σαι το παι­δί του…

Επί­σης, είναι σαφές ότι, αντί­θε­τα με όσα λέει η ανι­στό­ρη­τη υπουρ­γός, στον πόλε­μο του ’40 και στην κατο­πι­νή αντί­στα­ση, δεν ήμα­σταν όλοι οι Έλλη­νες μαζί. Μεγά­λο μέρος των Ελλή­νων και ιδιαί­τε­ρα της αστι­κής τάξης συνερ­γά­στη­κε κανο­νι­κό­τα­τα με τους ναζί κατακτητές.

Ο αγώ­νας ενά­ντια στο παι­δί του καπι­τα­λι­σμού, το ναζι­σμό δεν είναι ζήτη­μα DNA, όπως αντιε­πι­στη­μο­νι­κά ισχυ­ρί­ζε­ται η κα υπουρ­γός. Της υπεν­θυ­μί­ζου­με ότι το 1/3 των νεκρών του Β’ Παγκο­σμί­ου Πολέ­μου (20.000.000 ή δύο Ελλά­δες) ήταν Σοβιε­τι­κοί πολί­τες και στρα­τιώ­τες. Αυτοί σήκω­σαν το κύριο βάρος κατά του τέρα­τος για 3 ολό­κλη­ρα χρό­νια, όταν οι Δυτι­κοί σύμ­μα­χοι (ΗΠΑ και Μ. Βρε­τα­νία) “αγρόν ηγόραζον”.

Η “δημο­κρα­τία” την οποία επι­κα­λεί­ται η κα υπουρ­γός είναι η δημο­κρα­τία του γύψου για τα συν­δι­κά­τα, της απα­γό­ρευ­σης του 90% των απερ­γιών, της ωμής κατα­στο­λής σε όσους διεκ­δι­κούν και αντι­στέ­κο­νται, του συνα­γε­λα­σμού με τους δολο­φό­νους και εκμε­ταλ­λευ­τές του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, του πολέ­μου και της προ­σφυ­γιάς. Αυτή η δημο­κρα­τία δεν είναι των εργα­ζο­μέ­νων, ούτε οι λαοί στο Β’ Παγκό­σμιο Πόλε­μο πάλε­ψαν για μια τέτοια δημοκρατία.

Σε ένα συμ­φω­νού­με με την κα Κερα­μέ­ως: Οι συνά­δελ­φοι πρέ­πει να μιλή­σουν θαρ­ρε­τά και ανοι­χτά στους μαθη­τές. Είναι καθή­κον μας να τους δεί­ξου­με πώς ο καπι­τα­λι­σμός γεν­νά το τέρας του ναζι­σμού, ποιοι επω­φε­λού­νται από αυτόν και ποιοι (και κυρί­ως για­τί) τον θωπεύ­ουν, ώστε να τον αξιο­ποι­ή­σουν, όπο­τε τους χρεια­στεί. Άλλω­στε, εμείς δεν χαι­ρό­μα­στε επει­δή απλά σκο­τώ­θη­κε το κτή­νος το 1945, για­τί ξέρου­με πως “η σκύ­λα που το γέν­νη­σε είναι πάντα σε οργα­σμό”. Με αυτήν πρέ­πει να τελειώ­νου­με οριστικά.

ΥΓ1. Να πλη­ρο­φο­ρή­σου­με την ανα­ζη­τού­σα την ιστο­ρι­κή αλή­θεια κα υπουρ­γό ότι πλέ­ον έχει δια­λευ­καν­θεί πλή­ρως πως ο Β’ Παγκό­σμιος ξεκί­νη­σε την 1η Σεπτέμ­βρη 1939, όταν το γνη­σιό­τε­ρο παι­δί του καπι­τα­λι­σμού, ο ναζι­σμός, επι­τέ­θη­κε στην Πολω­νία, ένα ολό­κλη­ρο χρό­νο δηλα­δή πριν τη φασι­στι­κή επί­θε­ση στην Ελλάδα.

ΥΓ2. Η κα υπουρ­γός με βάση το δικό της νόμο για τη βάση του 10, μένει μετε­ξε­τα­στέα, αν δεν απορ­ρί­πτε­ται, στο μάθη­μα της Ιστο­ρί­ας. Ας αφή­σει λοι­πόν τα παρα­μύ­θια περί αρι­στεί­ας και ας μην εφαρ­μό­σει κάτι στο οποίο η ίδια δεν μπο­ρεί να αντα­πο­κρι­θεί ούτε στο ελάχιστο…».

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο