Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Αποφασιστική απάντηση στην απεργοσπασία με συγκέντρωση έξω από τη ΓΣΕΕ

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΕΣ-ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ-ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ: Αποφασιστική απάντηση στη διαρκή προσπάθεια της ηγετικής ομάδας της ΓΣΕΕ να υπονομεύσει την 24ωρη απεργία για τις 18 Φλεβάρη, που έχουν προκηρύξει Ομοσπονδίες, Εργατικά Κέντρα, Συνδικάτα και Σωματεία σε όλη τη χώρα, ενάντια στο νέο αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο της ΝΔ, έδωσαν χτες με συγκέντρωση έξω από το κλειδαμπαρωμένο κτίριο της ΓΣΕΕ συνδικαλιστές, εργαζόμενοι και συνταξιούχοι.

«Ολοι και όλες στην απερ­γία στις 18 Φλε­βά­ρη. Να απο­συρ­θεί ο νόμος — λαι­μη­τό­μος Κατρού­γκα­λου — Βρού­τση», έγρα­φε το πανό των Ομο­σπον­διών, των Εργα­τι­κών Κέντρων και των Συν­δι­κά­των, που κρα­τού­σαν οι συγκε­ντρω­μέ­νοι, ενώ στην είσο­δο του κτι­ρί­ου της ΓΣΕΕ κόλ­λη­σαν και αφί­σα στην οποία ανα­γρά­φε­ται: «Υπουρ­γείο Εργα­σί­ας — Παράρ­τη­μα ΣΕΒ», με τις φωτο­γρα­φί­ες των Γ. Πανα­γό­που­λου και Γ. Βρού­τση.

Από τη χτε­σι­νή συγκέ­ντρω­ση έξω από το κτί­ριο της ΓΣΕΕ

Με συν­θή­μα­τα όπως «Θέλουν να μας στεί­λουν απ’ τη δου­λειά στον τάφο. Οργά­νω­ση παντού να ‘ρθουν τα πάνω κάτω», εργά­τες και συν­δι­κα­λι­στές δήλω­σαν την από­φα­σή τους να δώσουν όλες τις δυνά­μεις τους για την επι­τυ­χία της απεργίας.

Με σεκιούριτι απέναντι σε συνδικαλιστές, εργαζόμενους και δημοσιογράφους

Παράλ­λη­λα, κατήγ­γει­λαν την αθλιό­τη­τα της ηγε­τι­κής ομά­δας της ΓΣΕΕ που έχει ξεπε­ρά­σει κάθε όριο, καθώς εργο­λά­βοι ιδιω­τι­κής εται­ρεί­ας σεκιού­ρι­τι απα­γό­ρευ­σαν την είσο­δο και την έξο­δο από το κτί­ριο της ΓΣΕΕ σε μέλη της διοίκησης.

Μάλι­στα, είναι χαρα­κτη­ρι­στι­κό ότι για πρώ­τη φορά τις τελευ­ταί­ες δεκα­ε­τί­ες η πλειο­ψη­φία της ΓΣΕΕ απα­γό­ρευ­σε ακό­μα και την είσο­δο των δημο­σιο­γρά­φων, εμπο­δί­ζο­ντας την παρου­σία τους στη συνε­δρί­α­ση της Ολο­μέ­λειας της ΓΣΕΕ. Φαί­νε­ται ότι αυτό που προ­σπά­θη­σε η ηγε­τι­κή ομά­δα της ΓΣΕΕ και στο συνέ­δριο στη Ρόδο, με τον απο­κλει­σμό δημο­σιο­γρά­φων, επι­χει­ρεί να το κάνει καθε­στώς, προ­φα­νώς για­τί δεν θέλει να μαθαί­νουν οι εργά­τες τι λέγε­ται στις συνε­δριά­σεις των οργά­νων της ΓΣΕΕ, τις μηχα­νορ­ρα­φί­ες που στή­νο­νται σε βάρος των εργα­τι­κών δικαιωμάτων.

Με το σύν­θη­μα «Συν­δι­κά­τα εργα­τών, όχι των εργο­δο­τών» υπο­δέ­χτη­καν οι συγκε­ντρω­μέ­νοι την είσο­δο των εργα­το­πα­τέ­ρων και τον πρό­ε­δρο της ΓΣΕΕ στο κτί­ριο της Συνομοσπονδίας.

Μιλώ­ντας στην κινη­το­ποί­η­ση ο Νίκος Μαυ­ρο­κέ­φα­λος, μέλος της ΕΓ του ΠΑΜΕ, σημεί­ω­σε μετα­ξύ άλλων: «Βρι­σκό­μα­στε εδώ μέλη διοι­κή­σε­ων Ομο­σπον­διών, Εργα­τι­κών Κέντρων και Συν­δι­κά­των για να δια­δη­λώ­σου­με ενά­ντια στο νόμο — λαι­μη­τό­μο Βρού­τση — Κατρού­γκα­λου που προ­ω­θεί η κυβέρ­νη­ση, σε συνερ­γα­σία με την πλειο­ψη­φία της ΓΣΕΕ, η οποία εκπλη­ρώ­νει το βρώ­μι­κο ρόλο που της έχουν ανα­θέ­σει κυβέρ­νη­ση και εργο­δο­σία. Χτες, το Συνέ­δριο του ΕΚΑ επι­βε­βαί­ω­σε την από­φα­ση για απερ­γία στις 18 Φλε­βά­ρη και την ίδια στιγ­μή η πλειο­ψη­φία της ΓΣΕΕ, απέ­να­ντι σ’ αυτήν την επί­θε­ση, μας λέει ότι είναι “μικρό το κακό”, ότι με αυτόν το νέο νόμο “δεν έγι­νε και τίπο­τα” (…) Γι’ αυτό η εργο­δο­σία και η κυβέρ­νη­ση θέλουν η πλειο­ψη­φία της ΓΣΕΕ να μεί­νει ακού­νη­τη στη θέση της. Γι’ αυτό συνε­δριά­ζει για να εμπο­δί­σει την απερ­γία, για να κάνει συνέ­δριο με νόθους και την εργο­δο­σία μέσα. Εμείς δίνου­με με όλες μας τις δυνά­μεις τη μάχη της επι­τυ­χί­ας της απερ­γί­ας στις 18 Φλεβάρη».

Ανά­λο­γες ανα­φο­ρές για το ρόλο της πλειο­ψη­φί­ας της ΓΣΕΕ και για τη σημα­σία της απερ­για­κής μάχης έκα­ναν σε σύντο­μες παρεμ­βά­σεις τους ο Αλέ­κος Περ­ρά­κης, πρό­ε­δρος του ΣΕΤΗΠ, και ο Πανα­γιώ­της Κατά­ρας, πρό­ε­δρος της Ομο­σπον­δί­ας Μισθω­τών Τύπου και Βιο­μη­χα­νί­ας Χάρτου.

Δεί­τε και |> 31ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΑΘΗΝΑΣ
Ουσια­στι­κή συζή­τη­ση και σημα­ντι­κές απο­φά­σεις για Συν­δι­κά­τα εργα­τών — όχι των εργοδοτών

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο